Powód kontuzji (w moim przypadku) to głupota ludzka. Pogoń za czasem w kruku (pompki w staniu na rękach K2). Podejrzewam że uszkodziłem mięśnie pchające(piersiowe). Lekarz zdiagnozował zapalenie mięśnia i zalecił odpoczynek (zasugerował wspomaganie kreatyną). Moja dolegliwość wygląda tak, że gdy robię kruka (albo pompki z dłuższym schodzeniem w dół) to czuje mięsień. Wszystko byłoby spoko gdyby nie to że wygląda to jakby mięsień zapadał się w dolnej niewielkiej części klaty tuż przy mostku. Myślałem o tym żeby zrobić normalny cykl kreatynowy np. z 5-oma gramami, ale mi przeszło (w sensie że pomysł). Jest lepiej, ale jeszcze brakuje do pełni sił.
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

Napisano 28 września 2013 - 16:53

Dzięki za odpowiedź. Kreatyna nie wydaje się w tym przypadku jakimś sensownym rozwiązaniem. Raczej delikatne masaże lub kąpiele lodowe i odpoczynek. Ale kruka to faktycznie robiłeś długo.
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: skazany na trening
![]() |
Trening →
Plany treningowe →
Plan na siłę do oceny.Napisany przez kirgo61 , 03 maj 2018 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
Sztuki walki + skazany na trening?Napisany przez SHogun , 25 lip 2017 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Ile powtórzeń i jakie tempo ?Napisany przez Kalisteniczny , 29 cze 2017 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Stagnacja i skazany na trening - pytaniaNapisany przez Kalisteniczny , 25 cze 2017 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Plany treningowe →
Plan treningowy - przygotowanie ogólneNapisany przez gandi , 14 wrz 2016 ![]() |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych