ja też w pracy crawling:) tylko drzwi zamykam na ten czas hehe
Zaloguj się Zarejestruj się
Miesiąc raczkowania
Posted 23 June 2016 - 16:09 PM
Posted 09 July 2016 - 14:21 PM
Witam. Chciałem przeprosić za brak podsumowania ale pewne zawirowania życiowe tak sprawiły, no cóż nie ma co się tu tłumaczyć : d
W każdym bądź razie sprawa ma się tak:
Miesiąc został UKOŃCZONY. Jednak testy niestety zrobiłem dopiero 29.06, niektóre jeszcze później.
Przez ten miesiąc generalnie było to samo co pisałem, mieszanki leo i lizarda, którego udało mi się zrobić max 6:30 bez przerwy.
Testy:
żołnierskie 1x52,5kg ->>> 52,5kg
47,5kg 5,5,5,5,4 ->>>>5x5
podciąganie 18x --> 14x
1x 37,5kg ->>> 32,5kg
dipy na kółkach z odkręceniem 21x ->>> 25x
MU kólka 8x -->>> 7x
100m zmiennym na basenie 1:52 - nie robilem
wytrzymanie 2:50 w push up sally up challenge ->>>> wytrzymałem całe
Wnioski każdy sobie może wyciągnąć, generalnie myśle tak:
wytrzymałość na plus to na pewno
siła utrzymanie ew lekkie spadki
spadek siły chwytu tu wyraźnie czuje przy podciąganiu jak i mu
te dipy na kółkach ciekawa niespodzianka, myślę że lizard zrobił tu robotę : )
Do tego nie robiłem tu dokładnych testów ale przysiad spadł sporo i martwy trochę (tu myślę głównie przez ten chwyt).
BW minus 1kg (67), myśle że samego tłuszczu bo rzeźba wyraźnie się poprawiła ![]()
Posted 11 July 2016 - 15:31 PM
Szczerze mówiąc trochę rozczarowanie. Myślę, że nie tylko ja spodziewałem się znacznych przyrostów siłowych.
Wnioski racja, każdy wyciągnie sam, ale mój wniosek, że chyba jednak nie warto robić z tego głównego treningu. Jako uzupełnienie - jasne. Większa wytrzymałość, siła psychiczna, kontrola nad ciałem - to na pewno są niebywałe zalety, ale alternatywą dla treningu siłowego to raczej jednak nie jest ;/.
Posted 11 July 2016 - 16:20 PM
Fakt-rewelacji nie ma ale ten czas na lizardzie masz moim zdaniem rewelacyjny! Ja przyznam szczerze odpuściłem ostatnio crawling bo muszę nadgarstki naprawiać ale wspominam go miło i być może wrócę
Also tagged with one or more of these keywords: raczkowanie, crawling, test, obalamy mity
|
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
Zmiana treninguStarted by wyświetlaną , 04 Jun 2016 |
|
|
|
Trening →
Plany treningowe →
Super-plan na wytrzymałość i siłę ogólną - bez grama sprzętu.Started by Struc , 10 Aug 2015 |
|
|
|
Trening →
Plany treningowe →
Plan treningowy po wypadkuStarted by Starczew , 28 Jun 2015 |
|
|
|
Trening →
Plany treningowe →
Siłą wytrzymałośc Miks Planu treningowego Nagiego wojownika z CrawlingiemStarted by gollem , 26 Jun 2015 |
|
|
|
Trening →
Dzienniki postępu →
Dziennik Fejvena - Siła i SprawnośćStarted by Fejven , 15 Sep 2014 |
|
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top