Z dziś
Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka
Nasze strony:
13.06.2016
Chciałem zamiast decline pike pushups robić negatywy HS'a , ale jakoś nie czułem się na siłach. Ostatnio dużo rozciągania co owocuje ![]()
PLANCHE
Tuck Planche 5x12sec
Straddle planche w gumie , kilkanaście prób
SS:
Podciąganie nachwytem +20kg - 5/5/5/5/4 - jeszcze trochę i będzie 5x5 ! ![]()
Decline Pike pushups 10/10/10/10/10
SS:
Tuck Front pull ups (pierwsze 3 w adv.) 10/9/8
Pompki w wychyleniu z Hollow Body 10/10/10
CORE :
Sylwetki + hollow rock
Na koniec lekkie rozciąganie .
14.06.2016
CORE
StraddleHollow , HorseStand, Hsy
PLANCHE
TuckHold na poręczach 5x12sec (kolana przy klatce to już masełko , staram się oddalać)
FRONT
Adv.tuck Hold 6x10sec
Następnie próby HeSPU - nie wiem co jest.. powinienem już robić ładne pompeczki , a coś nie mogę. ; / Flustrujące.
PLANCHE - mały obwód , przerwy do 30sec
Przenos gumy zza pleców do przodu 10/8/8
Ściąganie gumy za plecy 10/8/8
L-sit to Tuck planche 6/6/5
Dużo prób planche lean w gumie , różne rozstawienie dłoni.
Na koniec HS'y , one arm przy ścianie.
hspu próbuj robić w rozkroku. Mi bardzo pomaga ![]()
ja również staję na głowie i wypycham się powoli do hs,w rozkroku narazie .Może tobie też się to przyda ![]()
17.06.2016
CORE
HorseStand, Hs przy ścianie , OneArm Hs przy ścianie
PLANCHE
Próby adv. tuck ,
Tuck Hold 5x12sec
PlancheLean 5x MAX
TuckPlanchePushUps 6,6,5
HollowBody PushUps (nogi wyżej) 10,10,10
Pompki Tygryski 8,8,8
PseudoPlanchePushUps 10,10,10
CORE (obwód wykonany 2razy)
Wznosy nóg w leżeniu na brzuchu 12
Sylwetka 30sec
Wznosy nóg i rąk w leżeniu na brzuchu 12
Wycieraczki 8 na stronę
18.06.2016
Dziś lajcik , czyli :
TuckPlancheHold 5x12sec
Adv.Tuck Front lever Hold 5x12sec (gdy nie dawałem rady to zwykły tuck)
Dużo Hs'ów. Głównie balans i szlifowanie igły .
Na koniec rozciąganie pod pike position (skłon) i rozkrok , oraz praca nad mobilnością barków.
19.06.2016
Luźny trening , nauka salta w tył
Niżej wideo
21.06.2016
CORE
HorseStand, Sylwetki, Hsy
PLANCHE
Próby adv. Tuck i straddle ,
TuckHold 5x12sec (3 próby tutaj to nogi na zewnątrz jak najwyżej i nie dotykające ramion)
Planche Lean 5xMax
Obwód : 3razy , 2min między serią , a między ćwiczeniem na "oddech" .
Tuck Planche Push Ups 6,5,5
Decline Pike Push Ups 10,10,10
Pseudo Planche Push Ups w Hollow 10,10,10
Pompki tygrysie 10,10,10 (chyba taka jest ich poprawna nazwa , z pozycji podporu przodem , zejście na łokcie i powrót)
CORE
Obwód : 3 serie , po 30sec każde ćwiczenie , 5sec między ćw. i 30sec przerwy między serią - OGIEŃ . ![]()
Sylwetka
V-ups
SupermanHold
Wznosy nóg i rąk w SupermanHold
Wznosy nóg w staniu na głowie
Niżej planche lean .
Planche lean sztos. Możesz jeszcze spróbować pod koniec trzymania szybko podwinąć nogi z jednoczesną kontrolą ramion i wskoczyć do tuck planche ![]()
Nadgarstki bolą, ale w miarę upływu czasu się przyzwyczajam. Ciężko to zrobić.. generalnie widzę, że planche lean mam na dobrym poziomie, a gdy staram się wychylać mocniej by ze zwykłego tucka wyprostować plecy do adv. to lece na "pysk".
Na nadgarstki odkręć nieco dłonie na zewnątrz, palce szeroko i naciskaj. Ja już praktycznie nie czuję żadnego dyskomfortu dopóki przedramiona się nie palą.
22.06.2016
Rozgrzewka, lekkie rozciąganie, Hsy i próby Hspu
Co do hspu, muszę jeszcze mocniej spiąć brzuch. Zauważyłem na nagraniach, że nie wychodziło mi ponieważ starałem się wyjść jak najdalej do przodu (coś pod 90degreHSPU) i nie miałem tyle siły by wrócić. Tutaj jedne z wielu udanych prób. Wystarczy się skupić na balansie i jestem w stanie zrobić więcej takich pompek.
PLANCHE
TuckHold 5x12sec
FRONT
Adv.tuck hold 5x12sec
FRONT
Obwód : każde ćwiczenie wykonywane po kolei , przerwa na oddech , między serią ~3min+
Straddle / Adv.tuck negatywy 3S,3A,3A
TuckFrontPullUps 5,5,5
Ze zwisu , wznos do wagi 3,3,3
Ice Cream maker's - Adv. tuck 5,5,5
Podciąganie australijskie 6,6,6
CORE
Planki : 15sec każda pozycja , zmiana pozycji 3sec , 3serie
Bok, środek, bok, środek, wznosy bokiem, środek, wznosy bokiem, środek.
No przy takich pressach to już widzę wakacyjne planche ![]()
Nie wydaje mi się
Na dniach będę próbował robić to o nogach złączonych. Planche do końca roku chciałem, póki co mam za słabe czworoboczne do tego chyba.. jak twierdzi mój gimnastyk na studiach.
Kurde no jak ja zazdraszczam z tymi pressami
Sam próbuję ale póki co to kicha jest. Ale wracam w przyszłym tygodniu do treningów i cisnę no! ![]()
Nie powiem, ale trochę czasu to zajęło. Mimo to warto
Będę próbować teraz o nogach złączonych, ponieważ nie czuję za bardzo prostowników grzibietu gdy robię to o nogach w rozkroku.
Najtrudniej jest trzymać przy tym balans. Zacznij od wznosów nóg w staniu na głowie (możesz zacząć przy ścianie), potem wykonywać różne wznosy tułowia z opadu, wznosy nóg w leżeniu przodem. Następnie wznosy nóg w rozkroku przy ścianie (proste ręce - gdy czujesz mocno nadgarstki, palce skierowane od ściany). Powodzenia !
Ja robię wznosy nóg w staniu na głowie, nogi złączone tylko że po jednym dwóch padam na plecy, przechyla mnie xd
Więc swój ciężar bardziej opierasz na głowie niż na dłoniach. Staraj się nie stać pionowo, tylko tworzyć kąt ok 70- 80st. do podłoża.
26.06.2016
Core
HorseStand, Stanie na rękach, Próby stania na jednej ręce (widzę progress)
Planche
Próby adv. tuck planche
Tuck planche hold 5x12sec
Baza (SuperSerie bez przerw)
Drabina - podciąganie nachwytem w górę drabiny , podchwytem w dól oraz pompki na poręczach
1/2/3/4/5/6/5/4/3/2/1 = 36 powt .
Kolejna drabina to : Pompki w hollow body oraz wąskie przysiady
8/7/6/5/4/3/2/1 = 36 powt.
Tutaj trening się skończył, ponieważ gonił mnie czas.
1.Adv. tuck planche hold, jeszcze trochę brakuje do idealnej pozycji. Jestem blisko
Na nast. treningu sprawdzę mój maksymalny czas trzymania TuckPlache i jeśli będzie 30sec+ będę starał się wykonywać Adv.
2.Adv. tuck front hold. Spokojnie daję radę trzymać tą progresję. Z ciekawości próbowałem robić OneLeg oraz AdvancedOneLeg. Obie wykonuję poprawnie, ale czas trzymania nie jest zadowalający i wolę zrobić tą do 30sec, następnie przejść dalej.
|
Trening →
Dzienniki postępu →
Osiągnąć niemożliweStarted by iamtheweakone , 03 Jan 2018 |
|
|
|
Społeczność →
Przedstaw się →
Twoje umiejętności →
Filmik 7 miesiecy SW i pol roku siłkaStarted by StreetWorkoutSeba , 11 Dec 2016 |
|
|
|
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
Rozłożenie ćwiczeń na core w planie treningowym.Started by sogeftw , 04 Apr 2016 |
|
|
|
Trening →
Plany treningowe →
Trening pod MuscleUp HS i PlancheStarted by sebabeba , 16 Dec 2015 |
|
|
|
Trening →
Ćwiczenia →
Wejście do stania na rękachStarted by Jokasx , 12 Aug 2015 |