Czyli piramidy robiłeś wcześniej, drabiny według mnie powinny lepiej wypaść.
Zaloguj się Zarejestruj się
Guest_Clyde_*
Posted 02 August 2016 - 09:22 AM
Guest_Clyde_*
Posted 02 August 2016 - 09:37 AM
Posted 02 August 2016 - 11:23 AM
Robię 1,2,3,4,x,x,12 np. i w dół,tak ?
Dokładnie tak
To jest prosty system bardzo bo nic nie trzeba liczyć i planować. Po prostu dojeżdżasz do maksa i wracasz ![]()
A to co robiłeś to jakaś sinusoida o małej intensywności
Żeby wytrzymałość wzrosła to jednak trzeba zmęczyć bułę ![]()
Posted 02 August 2016 - 12:20 PM
Moim błędem w treningach była chyba zbyt mała intensywność. Chociaż zależy mi na sile.. ale z tego co czytałem to takie drabiny i piramidy poprawiają i siłę i wytrzymałość (której u mnie brak) ![]()
Dziś ,
Core
Horse Stand 3x30sec - tutaj widzę progress,
Hs przy ścianie 2x30sec
Następnie ponad 30min Hs'ów ,pressów, ćwiczeń pod one arm.
Waga przodem
2x One Leg hold,
3x Adv. Tuck hold
5x10-12sec ^
Negatywy one-leg 9 powtórzeń
Spięcia łopatek 5,5
CORE
Ćwiczenia jedno po drugim, bez przerw, między serią 30sec, 3serie - ćwiczenie po "/" to kolejna seria.
HollowBodyHold / SupermanHold / SupermanHold
V-Ups / V- Ups / V-Ups
ArchBodyHold / ArchBodyHold / Podpór tyłem i trzymanie
Wznosy nóg i rąk w leżeniu przodem / Kołyska w leż. przodem / Kołyska w leż. przodem
Wznosy nóg w staniu na głowie / Wznosy nóg w staniu na głowie / Wznosy nóg w staniu na głowie
Na koniec jeszcze zrobiłem 3x max hold w podporze przodem na kolanach, rozpięcia na ziemii.
Później dodam wideo ![]()
Posted 02 August 2016 - 12:29 PM
Moim błędem w treningach była chyba zbyt mała intensywność. Chociaż zależy mi na sile.. ale z tego co czytałem to takie drabiny i piramidy poprawiają i siłę i wytrzymałość (której u mnie brak)
No poprawiłoby Ci gdybyś tak dobrał np. ciężar do podciągania, że byś robił maks 4-5 powtórzeń. Wtedy drabina 1/2/3/2/1/2/3 z krótkimi przerwami miałaby rzeczywiście sens ![]()
PS. Jak Ty wrzucasz te filmiki? Ja próbowałem i ten tapacośtam mi się wykrzacza jak dodaję :/
Posted 02 August 2016 - 12:46 PM
W sumie racja. A tak to nic na mnie nie zadziałało nawet.
Najpierw konwertuję w programie, potem wrzucam na vimeo ,a jak chcesz dodać tutaj na forum to w tagach
[media] [/media]
umieść link i będzie
Przez tapatalka tak samo, tylko,że tam nie widać czasami jak coś dodam.. i często wyskakuje to <br/> (to są puste linie w html) czasem działa dobrze, czasem wykrzacza. Też nie wiem o co chodzi ![]()
Posted 03 August 2016 - 12:24 PM
3.08.2016
Rozgrzewka + Krótkie rozciąganie całego ciała,
Hs Hold przy ścianie 30sec,
Adv. frog stand 30sec,
Pompki (8powt) , które często wykonuje Luis Sarabia (polecam, gość jest świetny ! ) https://www.youtube..../ernestosarabia
PLANCHE
Open Tuck Hold 6x10sec - gdy nie dawałem rady to robiłem zwykłego tucka, ale chyba zmniejszę czas,bo udało mi się go trzymać całego tylko w pierwszej i drugiej serii .
Rozpięcia w opadzie tułowia z hantlami po 4kg + lekkie przytrzymanie w górze , 12,12,12 - mega ćwiczenie !
Tuck Planche -> Bent Arm straddle planche 5,5
CORE (przerwy między serią i ćwiczeniem 30sec)
Wznosy nóg do drążka 12,7,7
Wznosy nóg do L-ki 10,8,8
Wznosy kolan do klatki i wznos do przerzutnego 5,5,4 - chwyt juz nie dawał rady ,
Na koniec kilka Hs, bo barki były już zmęczone.
No i dodatkowo na koniec mobilność barków oraz bioder + pike. Ostatni mało tego u mnie było, więc wracam do regularnych ćwiczeń.
Ograniczam bazę do 2x w tyg- Te piramidki o których pisałem w Super Seriach oraz 2 dni na fronta i planche + zależy jak będę się czuł trening z samymi negatywami.
Kupiłem sobie ostatnio Flexit na stawy. Moje kolana już wracają do sił i podczas rozgrzewki często wykonuję przysiady jak i w trakcie treningu.
Posted 04 August 2016 - 00:31 AM
Tak na szybko ,
Tutaj wrzucam link do mojego YT oraz rzeczy które ostatnio robiłem. m.in. planche lean, straddle press itp. ![]()
Posted 04 August 2016 - 01:16 AM
Twoje zabawy z psiakiem mnie rozwaliły xd
Znalazłem Cie na fejsie ;DD
Posted 06 August 2016 - 11:34 AM
No przezabawny jest
Dziś trening o którym pisałem,czyli nie drabina a piramidka
Podciaganie nachwytem + Dipy. Przerwy między powtorzeniami do 30sec, a u szczytu 3min.
SS:
Pull 1/2/3/4/5/6/7/6 <- ost. <- "rest" i dalej 8/6/5/4/3/3/2/1 = 66powt
Dipy 1/2/3/4/5/6/7/8 <- ost i dalej 7/6/5/4/3/2/1 = 64powt .
Na koniec 3x10powt. Przysiadow i Hs na czas. Wrażenia? Niesamowita pompa
Trochę zwalilem z podciaganiem robiąc 8powt. Po przerwie .
Posted 09 August 2016 - 06:49 AM
8.08.2016
CORE
4x15sec L-sit na drążku,
Spięcia łopatek 5,5
PLANCHE
TuckPlancheHold 5x12sec
Wznosy hantli (6/8kg) w górę w sylwetce na ławeczce 8/6/6
Wyciskanie żołnierskie 40kg 7/6/6
Rozpięcia w opadzie tułowia (6/8kg) 6/4/4
Pompki w wychyleniu i sylwetce 8/7/6
I na koniec planche lean 5x max.
Na koniec rozciąganie oraz mobliność bioder + barków
Posted 10 August 2016 - 19:50 PM
Tak mam obolałe barki po treningu w poniedziałek, że dziś sobie odpuszczam jakikolwiek trening. Głównie część środkowa.
Wczoraj ,
CORE
Hollow body hold 3x30sec,
Superman hold 3x30sec - tutaj widzę progres, staram się przy końcu trzymania zejść jak najniżej. Nagram następnym razem jak to wygląda.
Dragon flag 5/5/4 + 5/5 Straddle,
Russian Twist +10kg , 3x15powt, na stronę - czuję lekki dyskomfort w odcinku lędźwiowym. No i jakoś nie czułem zmęczenia mięśni brzucha przy tym,
"Dookoła świata" - w leżeniu tyłem , 3x5powt, w każdą stronę,
Wznosy nóg w staniu na głowie 3x8powt,
Później próbowałem "cristo" ,czyli zwisu na drążku wisząc na szyi/głownie , trzymając się jedną ręką drążka udaje mi się wisieć przez ok 5sec.
A na sam koniec mobilność bioder oraz obręczy barkowej wraz z rozciąganiem.
Trening trwał dobre 50min.
Dragony, w dól starałem się schodzić z maksymalnie spiętym brzuchem (w hollow), jak później widać brzuch puszczam i robi się banan.. będę lepiej wykonywać je do momentu w którym cały czas będę miał spięty brzuch. Dziwnie,bo jeśli mam być na samych barkach to się tak nie wygnę by zejść bardzo nisko. musiałbym pokombinować z ułożeniem i wkrótce coś wrzucę ![]()
Posted 11 August 2016 - 01:40 AM
cristo? Inna nazwa to neck hang, ja teraz takiej używam, co Cie tak wzięło na to? xd Ja ogarnąłem, że to kwestia psychiki jak chce to i 6 sekund sobie wisze i dyndam xd
Moim zdaniem źle robisz te dragony, nogi Ci latają, wygląda to jakbyś nie miał spiętego tułowia, no i widać tego banana.
Ja robię tak, że od samej góry wciskam miednice, obciągam palce, brzuch napinam i jade do samego dółu, ciało - prosta linia, chwilke zatrzymuje przed ziemią -zatrzymania dają w kość i wracam, ale jak wracam to nie robię bananu, bo kiedyś łamałem się na pół, za mało siły xd
Posted 11 August 2016 - 01:54 AM
Posted 12 August 2016 - 21:10 PM
3x20sec hs przy ścianie + Free hs i próby one arm hs. ~15min ,
Front
SS:
1. Adv. Tuck hold 5sec -> podciagniecie i trzymanie 5sec,
Gdy brakło sił robiłem w zwykłym tucku,
2. 3xL-pull -> za 3 podciagniecie i trzymanie 5sec
1 - 3/3/3/2/2
2 - 2/1/1/1/1
Tuck Body Raises 5,5,5
One leg negatywy 6powt.
Okrojona rutyna z filmiku :
https://youtu.be/-g5RMKa5Aic
Bardzo mocno czuje już plecy. Będę robić to raz w tygodniu.
Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka
Posted 13 August 2016 - 22:01 PM
13.08.2016
Core
HollowBody 3x30sec
SupermanHold 3x20-30sec
Stanie na rękach, próby freeHSPU.
Baza
SS:
Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/6/7 - przerwa i zmiana na podchwyt - 7/6/5/4/3/2/1=56powt
Declined Pike Push Ups 1/2/3/4/5/6/7/7/6/5/4/3/2/1 = 56powt
Core + rąbanie drewna ![]()
Wycieraczki 6,6
Wznosy nóg do drążka 8,8
Mniej powtórzeń niż ostatnio,ale czułem, że nie dam rady podciągnąć się 8razy. Wolałem zrobić przerwę i jechać dalej w dół. Aczkolwiek technicznie wyglądało to lepiej niż ostatnio. Chciałem coś dodać jeszcze do bazy,ale czułem się mocno "na pompie" ![]()
Superman hold + press, jestem w stanie zjeść niżej, lecz ślizgam się delikatnie. Widać nawet na filmiku. Czy dobrą opcją jest np.podpieranie się stopami o ścianę? Brzuch pracuje wtedy tak samo.
Posted 14 August 2016 - 19:04 PM
Raczej odradzałbym podpieranie się stopami, przejdź stopami na inną powierzchnie. Ja tego nigdy nie robiłem w sumie i zacznę, nie wiedziałem jak ciało ułożyć ale już wiem że trzeba zrobić "garb" miednice wcisnąć, poprawna sylwetka gimnastyczna, przy rozjazdach dobrze się to sprawdza ;D
Posted 14 August 2016 - 20:31 PM
Tak patrzę na te dzienniki, każdy stanie na rękach katuje, a ja taki wyjątek i nie ćwiczę pod to. Chyba muszę się za to zabrać, ale ciągle za mało miejsca w planie treningowym. ![]()
Posted 15 August 2016 - 08:15 AM
Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka
Posted 15 August 2016 - 08:18 AM
Also tagged with one or more of these keywords: planche, hs, hspu, straddle, hollow
|
Trening →
Dzienniki postępu →
Osiągnąć niemożliweStarted by iamtheweakone , 03 Jan 2018 |
|
|
|
Społeczność →
Przedstaw się →
Twoje umiejętności →
Filmik 7 miesiecy SW i pol roku siłkaStarted by StreetWorkoutSeba , 11 Dec 2016 |
|
|
|
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
Rozłożenie ćwiczeń na core w planie treningowym.Started by sogeftw , 04 Apr 2016 |
|
|
|
Trening →
Plany treningowe →
Trening pod MuscleUp HS i PlancheStarted by sebabeba , 16 Dec 2015 |
|
|
|
Trening →
Ćwiczenia →
Wejście do stania na rękachStarted by Jokasx , 12 Aug 2015 |