Siemanko, mam problem z pompkami w staniu na rękach (na paraletkach), mam cel jak na razie dojść do 5x5. Przed wakacjami robiłem już 4x4 aczkolwiek na dwóch wysokich równoległych drewnianych belkach, od miesiąca jak zbudowali w Lublinie kolejny placyk, zacząłem robić na prawdziwych paraletkach i ledwo co wchodzi mi 4;4;3;3;3 (powiedziałbym, że fatalnie wchodzi). Jeśli ktoś mógłby podzielić się jakimiś cennymi radami czy chociaż tym jak wy progresowaliście pompki w staniu na rękach.
Zaloguj się Zarejestruj się

Napisano 07 grudnia 2016 - 14:12

Do tego może doradziłbym np. Po zrobieniu 3 powt w serii dobijasz jeszcze kilkoma powt łatwiejszego wariantu. Z czasem na pewno coś urośnie. Możesz też przeplatać taki trening jak robisz, treningiem samych negatywów
Napisano 07 grudnia 2016 - 17:53

Siemanko, mam problem z pompkami w staniu na rękach (na paraletkach), mam cel jak na razie dojść do 5x5. Przed wakacjami robiłem już 4x4 aczkolwiek na dwóch wysokich równoległych drewnianych belkach, od miesiąca jak zbudowali w Lublinie kolejny placyk, zacząłem robić na prawdziwych paraletkach i ledwo co wchodzi mi 4;4;3;3;3 (powiedziałbym, że fatalnie wchodzi). Jeśli ktoś mógłby podzielić się jakimiś cennymi radami czy chociaż tym jak wy progresowaliście pompki w staniu na rękach.
http://www.kbnj.com/...llupByPavel.htm
Też mam ten problem:) Atakuję ten plan (po raz kolejny). Najwięcej doszedłem do 8 powtórzeń ale nie rezygnuję. Na pewno smarowanie gwintów jest niezłą metodą na progres z tym, że w hspu może być trudno ogarnąć tematykę zimą bo musiałbyś łazić wszędzie z tymi paraletkami:). Regresem się nie przejmuj, też często tak miewiam w tym ćwiczeniu i od przeszło roku nie mogę przejść 7 powtórzeń max
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pompki, handstand, problem, progresja
![]() |
Trening →
Tutoriale / Filmy instruktażowe / Ocena techniki →
Filmy / zdjęcia użytkowników do oceny →
pompki do ocenyNapisany przez NN0 , 31 gru 2017 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Dzienniki postępu →
Dances with Onizuka!:D STARTNapisany przez Onizuka46 , 06 paź 2017 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Ćwiczenia →
Handstand - Kiedy przyszedł wasz moment przełomowy ? (Depresja)Napisany przez pizama , 03 sie 2017 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Ćwiczenia →
Problem z przysiadami na jednej nodzeNapisany przez Kalisteniczny , 01 lip 2017 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Sprzet treningowy →
Wybór drążkaNapisany przez Loder222 , 23 maj 2016 ![]() |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych