Cześć! Od ponad 2 lat trenuje na siłowni, uwielbiam to i nie wyobrażam sobie, aby z tego zrezygnować, jednak ostatnio zainteresowałem się kalisteniką i postanowiłem tego spróbować, jednak nie mam pojęcia jak się za to zabrać żeby nie zaniedbać treningu na siłowni. Treningi mam 5 razy w tygodnmiu od poniedziałku do piątku bardzo intensywne. proszę o pomoc i pozdrawiam ![]()
Zaloguj się Zarejestruj się
połączenie kalisteniki z siłownią z priorytetem na siłownie
Posted 18 September 2013 - 13:32 PM
Posted 18 September 2013 - 16:44 PM
Najpier postaw sobie cel,co chcesz osiągnać? jeśli będzie to masa to odpuść sobie kali.
Posted 18 September 2013 - 17:03 PM
Waże 75 kg przy 180cm jestem 2 tygodnie po redukcji takze tłuszczu jest malutko i coprawda ide teraz z masą ale powolutku i mysle ze nawet jak nabiore do wiosny te 5 kg tłuszczu to nie bedzie to jakąś wielką przeszkodą ![]()
Posted 20 September 2013 - 22:19 PM
poza tym wżeby uprawiać aklistenike nie trzeba być jakimś chudym juz bez przesady wiadomo ze im mniej tłuszczu tym lepiej ale obewcenie mam koło 8-9 bF max także prosze mnie nie zniechecać bo widziałem typów naprawde sporych uprawiających kalistenikę na wysokim poziomie także moje pytanie jak najbardziej aktualne ![]()
Posted 21 September 2013 - 01:53 AM
Chodzi o to że kali ciężko będzie chyba wsadzić w intensywny trening masowy gdzie organizm przez hipertrofie będzie ciągle się rozrastał i potrzebował regeneracji itp. Jeśli twój cel jest to nieśmiertelna "masa"(wygląd) to nie widzę potrzeby włączania kali, no chyba że chciałbyś zdobyć chociaż trochę sprawności i robić np. human flag poza wyglądem, ale ja osobiście nie wiem jak to w plan twój włożyć, bo cel masowy myślę że gryzie się z trikami kalistenicznymi(chociaż jest paru kulturystów którzy potrafią stać przynajmniej na rękach), ale ja nigdy masowo nie ćwiczyłem, więc wiesz...
Silniejszy bądź szybszy, krew rozmarz, pot wytrzyj.
Posted 21 September 2013 - 11:35 AM
Treningi mam 5 razy w tygodnmiu od poniedziałku do piątku bardzo intensywne.
przy takim rozkladzie "zajec" , dodawanie jeszcze kali mija sie z celem wedlug mnie...
ja lacze kali z silka , ale mam treningi 3x w tyg.
cwiczenia ze sztanga jakie wykonuje ( nie wszystkie na jednej sesji , tylko wybieram jedno danego dnia ) - martwy , siady , wyciskanie ( lawa pozioma/nad glowe )
a z kali to , jako ze jestem swiezak w temacie - cisne wedlug skazanego
do tego porzadne zarcie ( miecho i warzywa ) oraz duzo snu
Posted 21 September 2013 - 14:38 PM
no chyba że chciałbyś zdobyć chociaż trochę sprawności i robić np. human flag poza wyglądem
Tak dokładnie o to mi chodzi, chcę zwiększyć sprawność i opanować podstawowe "triki" ale chyba skończy się na tym że wsadzę do planu maksymalną ilość podciągnięć dipsów pompek na poręczach rekach i typowych ćwiczeń kalistenicznych bo nie wiedze narazie sensowniejszego sposobu ![]()
Posted 21 September 2013 - 15:54 PM
Tak dokładnie o to mi chodzi, chcę zwiększyć sprawność i opanować podstawowe "triki" ale chyba skończy się na tym że wsadzę do planu maksymalną ilość podciągnięć dipsów pompek na poręczach rekach i typowych ćwiczeń kalistenicznych bo nie wiedze narazie sensowniejszego sposobu
Jak wsadzisz to do swojego treningu, gdzie ćwiczysz 5 razy w tygodniu, w którym robisz mase, to bardzo szybko niestety natkniesz się na ściane. Nie życzę Ci źle, ale organizm potrzebuje czasu na regeneracje. Pamietaj ze to podczas regeneracji miesnie rosna.
Also tagged with one or more of these keywords: siłownia
|
Trening →
Dzienniki postępu →
Dances with Onizuka!:D STARTStarted by Onizuka46 , 06 Oct 2017 |
|
|
|
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
Siłownia - co i jak :)Started by SW96 , 28 Sep 2015 |
|
|
|
Trening →
Plany treningowe →
Z siłowni na drążki , plan na początek przygody z kalistenikąStarted by Kakulukia , 15 May 2015 |
|
|
|
Trening →
Plany treningowe →
Kalistenika i siłownia - plan treningowyStarted by GruntPLay , 02 May 2015 |
|
|
|
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
Kalistenika + siłowniaStarted by aL Lee , 11 Feb 2015 |