Nasze strony:
Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd
Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.
Przy FBW robisz mniej serii na każdą partię, ale za to 3x w tyg więc wychodzi na to samo jak ostre przetrenowanie jej 1x w tyg albo lżej 2x.
Kolejność partii od największych do najmniejszych.
Ja łącze różne metody na jednym treningu, zarówno kali, kali z ciężarami, jak i wielostawy z siłowni.
Chciałem napisać coś podobnego ale mnie wyręczyłeś, poza tym zrobiłeś to lepiej niż ja bym to zrobił. faktycznie sporo osób zakłada tematy gdzie padają pytania w jaki sposób połączyć kalistenikę z siłownią, a jak już zrobią hybrydę to wrzucają tam ćwiczenia na biceps bo twierdzą że podciąganie nie wyrobi im wystarczająco dużych ramion. Wspomniałeś żeby nie wykonywać większości ćwiczeń na siedząco, z czym również się zgadzam ponieważ wtedy przeciążamy dosyć mocno kręgosłup - ćwiczenia na stojąco są mniej szkodliwe dla naszego kręgosłupa bo ciężar rozkłada się na całe ciało (głównie na nogi no i oczywiście pracujące partie mięśniowe). Takie wyciskanie żołnierskie na siedząco może być dosyć kłopotliwe na dłuższą metę
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Miło mi to słyszeć od tak dobrego redaktora, który napisał już tyle artykułów A to dopiero mój pierwszy tutaj taki dłuższy.
E tam dobrego, raptem kilka linijek tekstu o drabinach czy tam hipertrofii hehe
Jeśli masz czas i chęci to pisz dalej, bo masz pewne doświadczenie w łączeniu kali z siłownią a tego typu artykuły mogą się okazać dla wielu osób bardzo przydatne.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
![]() |
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
nie mam ochoty trenowaćNapisany przez kantaxo , 05 lut 2019 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Trening - pomoc / pytania →
Wytrzymałość co to w ogóle znaczy?Napisany przez kantaxo , 30 sty 2019 ![]() |
|
|
![]() |
Pozostałe →
Humor →
Nie ćwicz nóg! To głupota! To zbędny balast!Napisany przez Orel , 13 maj 2018 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Plany treningowe →
Plan na siłę do oceny.Napisany przez kirgo61 , 03 maj 2018 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Plany treningowe →
Plan do Oceny (Pompki, Podciąganie)Napisany przez L_workout , 28 mar 2018 ![]() |
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych