Rafiki i konik po repie ode mnie!
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Wyzwania 1-2K13 "Nowy rok - nowe wyzwania!"
Rozpoczęty przez
Stef
, sty 09 2013 03:52
Guest_zahir11_*
Napisano 24 stycznia 2013 - 21:15
Guest_zahir11_*
No dobra. Dziś po pracy szybko polecialem na drązek, żeby się nie ściemniło zrobić L-sit.
No, tak tylko, że to nie L-Sit
Michał, jak dla mnie jest ok. Miała być poziomka a w niej liczy się praca mięśni brzucha. Jak już napisał Cassi było bardzo technicznie, bo nogi były podniesione powyżej poziomu. Ja daję repa, choć przyznaję, że czas utrzymania tej pozycji mnie frustruje a z drugiej strony motywuje:-)
Napisano 25 stycznia 2013 - 10:32
No dobra. Dziś po pracy szybko polecialem na drązek, żeby się nie ściemniło zrobić L-sit.
No, tak tylko, że to nie L-Sit
Michał, jak dla mnie jest ok. Miała być poziomka a w niej liczy się praca mięśni brzucha.
Wg mnie już sama nazwa wskazuje pozycję L-Sit czyli "L w siedzeniu". W zwisie jest ciut łatwiej wykonać, bo nie pracują tak mięśnie ramion.
Na szczęście nie ja w tym miesiącu prowadzę wyzwania, bo by Konik pomyślał, że się na niego uwziąłem
Guest_zahir11_*
Napisano 25 stycznia 2013 - 11:28
Guest_zahir11_*
Według mnie kluczowe są tu mięśnie brzucha. A że jest ciut łatwiej? Przecież mamy różne skale trudności ćwiczeń, które bierzemy pod uwagę przy ocenie. Według mnie najtrudniej zrobić na podłodze, bo nawet 10 cm opuszczenia nóg powoduje, że kończymy ćwiczenie.
Nie mniej jednak Konik wykonał kawał dobrej roboty a osiągnięty przez niego czas jest imponujący:-)
Nie mniej jednak Konik wykonał kawał dobrej roboty a osiągnięty przez niego czas jest imponujący:-)
Guest_zahir11_*
Napisano 25 stycznia 2013 - 15:35
Guest_zahir11_*
Satetsu masz rację ale pisaliśmy, że ma to być poziomka. Stopień trudności i tak bierzemy pod uwagę przy ocenie.
Tayshren. W kroku 9 ręka nie pracujaca ma być prosta w łokciu (bardzo ważne dla nauki rozpięć gimnastycznych) jeszcze lepiej jak jest w ruchu np. Na piłce. Mając ją zgiętą korzystasz także z jej siły.
L sit robimy na nogach prostych w kolanach. To bardzo ważne, bo nawet lekkie ugięcie pomaga.
Nie mniej jednak rep za ambitną rywalizację:-)
Tayshren. W kroku 9 ręka nie pracujaca ma być prosta w łokciu (bardzo ważne dla nauki rozpięć gimnastycznych) jeszcze lepiej jak jest w ruchu np. Na piłce. Mając ją zgiętą korzystasz także z jej siły.
L sit robimy na nogach prostych w kolanach. To bardzo ważne, bo nawet lekkie ugięcie pomaga.
Nie mniej jednak rep za ambitną rywalizację:-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Temat jest zamknięty
Do góry
Zgłoś