Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Progresja ciężaru w ćwiczeniach kettlami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
292 odpowiedzi w tym temacie

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 postów
  • LokalizacjaPoznań

A wracając do tematu wewnętrznych partii ud to imho najlepsze są lunges (wykroki). Zastanawia mnie jedynie na co Ci takie ćwiczenie. Przygotowujesz się do duszenia męża ?

Piotrku nie wiem co miałeś na myśli więc proszę napisz nam tu kwieciście o co Tobie chodzi Dołączona grafika

Ja po prostu chciałam wyglądać ładnie w spódnicach :blush:

Trawa mówisz. Musiałabym taszczyć 12 kilo ze 300m, schody, potem jeden wał, łąka, drugi wał....i co niby nad Wartą byłoby bezpieczniej?
Będę uważać. Jakoś mnie chybotnęło.
  • 0
Każdy ma swego uciekającego króliczka

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń

Musiałabym taszczyć 12 kilo ze 300m, schody, potem jeden wał, łąka, drugi wał....i co niby nad Wartą byłoby bezpieczniej?

Jak dla mnie to już samo w sobie brzmi jak trening :-D

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Kettle to kettle i nimi nie ma zabawy w jakieś anatomiczne niuanse.
Jedziesz nogi, albo górę i tyle..
SIŁA!

;)
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
... albo core :-D

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń

Przedwczoraj osiągnąłem chyba szczyt w ćwiczeniu kettlami. Pod koniec 8 minuty Snatcha byłem tak spompowany, że nie wyrobiłem i puściłem pawia ;) ale ale ... to nie koniec. Zdążyłem go połknąć zanim wyleciał, żeby nie przerywać ćwiczenia ;) Wiem nieapetyczne, ale serię skończyłem dopiero kiedy machnąłem 8 minut. 

Hasło: "I don't stop when I am TIRED. I stop when I am DONE" nabrało dla mnie nowego znaczenia ;)

• 0

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 postów
  • LokalizacjaPoznań

Mogło być gorzej...,mogło być np 12 oczek  :lol:  no ale swoją drogą po mistrzowsku podszedłeś do tematu. 

Wczoraj miałam 7min samego swingu. Nadal po minucie :)  Do tego doszło trochę innych jak around, 8 i sit up na koniec. 

• 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń

Wielokrotnie robiłem więcej niż 8 minut, ale nigdy nie robiłem z taką częstotliwością. Dlatego obiad postanowił mnie opuścić ;)

Dobrze Ci idzie. Powoli do przodu. Jak tak przemęczenie ? Przechodzi trochę? Ostatnio pisałaś, że ciężko jest.

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Bar-Man - jaka waga kettla i ile powtórzeń, że obiad zapragnął wrócić??
:)

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń

Bar-Man - jaka waga kettla i ile powtórzeń, że obiad zapragnął wrócić??

20kg po 70/70.

Nie było to coś czego wcześniej nie robiłem. Po prostu obiad wyjątkowo mobilny ;)

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

• 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń

Wczoraj zrobiłem po 100 na rękę w piramidzie i jeszcze miałem full poweru na końcu. Stwierdzam, że odciski to jedyny hamulec w drodze do snatchowania. Bez nich mogę robić 12 minut bez przerwy na luzie.

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów
Dwudziestka? Jaka piramide robiles?
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 L/R

20kg

Robię naprzemiennie - jeden tydzień rzucam kostką i robię max ile dam radę w 2-12 minut. W następnym tygodniu robię piramidę. Kolejny tydzień zrobię piramidę 5-6-7-8-9-10-11-12-11-10-9-8-7-6-5. Swingi robię wyższym ciężarem i czuję power w sekcji środkowej. Potem 20kg staje się naprawdę lekkie.

• 1

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów
Musze sprobowac motywu z kostka, czasami nie wiem za co sie zabrac, dobry pomysl ;)
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

U mnie dzisiaj weszły pressy z 24kg - 5x(1,2) i snatch test z 16kg - 212powt :) (trwa to 10min, gdyby ktoś nie wiedział)

Gdybym robił po 22/min, to może i weszłoby 220, ale na początku pojechałem 44x bez przerw i może na całości się to odbiło.

Obiad nie wrócił!!

Bar-Man - nadal robisz kali a potem takie coś, jak te drabiny??

Jak to aktualnie łączysz (kali i kettle) ??

• 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń

Aktualnie robię:

PON - kali (pompki, brzuch) - 6 ćwiczeń po 1-2 serie + kettle snatch (kostka naprzemienie z piramidą, aktualnie 20kg)

ŚR - kali (podciągnięcia, przysiady) - 6 ćwiczeń po 1-3 serie + kettle Double Clean& Press (piramida aktualnie 3x1,2,3,4,5 + 2x1,2,3,4, 2x20kg)

PT - kali (stanie na rękach, mostki, kruk, wagi na drążku + ćwiczenia z kółkiem rehab)

SOB - kettle (tgu 2x6, windmills 2x6, swingi1xmax) wszystkie ćwiczenia z 24kg

do tego robiłem jakiś czas jeszcze expander ale nie było czasu na regenerację. Jednak wiek robi swoje ;)

• 0

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 postów
  • LokalizacjaPoznań

oczek 11. Pan kurier aż od drzwi nie mógł odejść jak wypełzłam ociekająca potem po paczkę. Dobrze, że mam krótkie nazwisko :lol: Ja myślę, że możecie mnie przyjąć do machaczy kettlem. Gorzej może być tylko przy 12' :lol:

• 1

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Dzięki!
Widzę, że na nogi nic z kettlami nie ma..
Sama masa ciała daje popalić, czy jak to rozwiązujesz?
Jedziesz wg skazanego?

Po dynamicznym bloku z kettlami, któy sprawił mi wiele frajdy (pentathlon/LCCJ) powrót do ROP nieco smuci..
Może w końcu wejdzie kali+kettle (2xtyg, bo na 3x to chyba nie wyrobię) i do tego bieg 1xtyg..

(nauczyłem się podmieniać tematy obserwowane, na tematy z powiadomieniami o aktualizacjach!!)

• 0

Konrad SF

Konrad SF

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 10 postów

Chłopaki :) uczyć się będę wielu ćwiczeń ale chcę mieć plan. Muszę mieć plan by widzieć postępy

Może już nie aktualne ;), ale i tak zaproponuję plan treningowy z książki  Kettlebells for Women: Workouts for Your Strong, Sculpted & Sexy Body ,Lauren Brooks http://books.google....epage&q&f=false

Jak nie Ty to może ktoś inny skorzysta. Ale zachęcam do zapoznania się z nim ;)  

• 1

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 postów
  • LokalizacjaPoznań

Jak najbardziej aktualne. Dzięki za pamięć :)

Kilka razy spotkałam się z pojęciem "swing z przepięciami" 

Dzisiaj robiłam 5-10-15 Overhead Kettlebell Swing ale czy dobrze? Mój kettel w szczytowym zatrzymaniu zwrócony był podstawą do sufitu a na niektórych filmach jest zupełnie odwrotnie. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych