Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Progresja ciężaru w ćwiczeniach kettlami

• Please log in to reply
292 replies to this topic

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Wiatrak to zdecydowanie mój faworyt jeśli chodzi o trening z kettlami! To ćwiczenie ma same plusy, polecam :) Ja obecnie ćwiczę w domu 16stką. Z 24 korzystam czasem na treningu. Na razie 16sta wydaje się najbardziej uniwersalna.
  • 0
Dołączona grafika

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 posts
  • LokalizacjaPoznań
Dzieki Chlopaki :) trzeba miec wyobraznie do tych ćwiczeń I polaczen z nazwami.

Piotrek a nie użył podnośnika czy ręcznego wózka widlowego...czy jak to sie nazywa :)
Kiedyś zamówiłam z 15 kilo piaskowca do akwaarium i lebek zadal mi pytanie co tam jest ze paczka taka mala a on czuje jakby kamienie nosil. Lgalam jak tylko moglam ale co poradzic

Heh swoją droga pan od 12" wstawil mi kettla az do pokoju zebym sobie krzywdy nie zrobila :) Mile z jego strony :)
Jak zamowie cos większego to bedzie mezus odbierał żebym na swirnieta nie wyszla.

Jutro zrobie sobie test I z TGU I z wiatrakami I sit' up
  • 0
Każdy ma swego uciekającego króliczka

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Mi kiedyś kurier wtaszczył 16 na 4. piętro.. Mała paczuszka, ale meganiewygodna :)
Potem tylko mówił "ale to ciężkie", "ale to ciężkie" - i tak kilka razy :)
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts

Wiatrak to zdecydowanie mój faworyt jeśli chodzi o trening z kettlami! To ćwiczenie ma same plusy, polecam :) Ja obecnie ćwiczę w domu 16stką. Z 24 korzystam czasem na treningu. Na razie 16sta wydaje się najbardziej uniwersalna.

Także uwielbiam. Priorytet w mojej rozciągającej rutynie 'Sexy Flexy' :D
  • 0

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 posts
  • LokalizacjaPoznań
Ożesz. Aż mi coś nad kolanem się odezwało. Cza być gumiastym bo giętki nie odzwierciedla stanu wygibasa :)

heh zaraz się okaże, że połowa forumowiczów macha z kettlami. Tacy przyczajeni z cichacza :P
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Tych napakowanych przez kettle łatwo odróżnić od kalisteników. Mają nieproporcjonalnie rozwinięte tricepsy od wyciskania ;-)

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Tricki i barki, bo co z ketlem to i na barki wchodzi :)
  • 0

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 posts
  • LokalizacjaPoznań
Chłopaki :) uczyć się będę wielu ćwiczeń ale chcę mieć plan. Muszę mieć plan by widzieć postępy :blush: i doszczętnie nie osiwieć

Stwierdzam iż będzie to around the world, 8 bądź slingshot na rozgrzewkę i do tego trening właściwy: swing bądź clean bądź high pulls, co drugi dzień po kali. W postaci piramidy 1-10-1. 3 treningi w tygodniu. Na miesiąc mi styknie.
Pasuje?

Ps. Tutaj muszę przypomnieć iż w zakresie układania treningów jestem typowa baba. Jak mi dacie do wyboru za dużo możliwości to się przecież zagubię i dobrze o tym wiecie. Ma być prosto i od A do B :D Poważnie piszę :D

aż mi powieka drgnęła :cool:
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Wow Ape Swing piękny :-D
Plan masz dobry. Tylko wykonuj go 6-8 tygodni. Możesz lekko modyfikować ale nie za dużo.

Tylko gdzie sit-upy czy tgu? Jak dla mnie to podstawa.

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 posts
  • LokalizacjaPoznań
Plan ćwiczeń do oglądnięcia...może nie znacie :blush:

Próbowałam deck squat i nawet wstałam z 6'
  • 0

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 posts
  • LokalizacjaPoznań
Macie jakieś proste ćwiczenie na mięśnie wewnętrzne ud?
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Żadnych izolowanych kettlami nie zrobisz :D
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Ale kombinujesz..

przysiad, wykroki w tył, w przód, w bok..

• 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
No tak, ale to nie są ćwiczenia izolowane. Takie to wiadomo. Ale fakt spełniają warunek prostoty :D
  • 0

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 posts
  • LokalizacjaPoznań
Ja sobie sama znajdę a potem będę sobie sama ćwiczyć ( jak tylko mi się coś w pachwinie naprawi) a tymczasem Posted Image Ha! :D
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
MAM!
Ściskaj kettla kolanami!!

Poglądowe fotki:

Posted Image

Posted Image
  • 0

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 posts
  • LokalizacjaPoznań
kano ta pierwsza opcja. Ten pan to raczej między nogi włożył ważącą kilogram piłkę.... czy Ty czasami nie chcesz się mnie pozbyć? tudzież uszkodzić? Takie ściskanie to robię na nogach krzesła i się to nazywa "krzesłołamacz" i jest bezpieczne :)
Wykroki w bok próbowałam z kettlem na wysokości barków. Nie jest źle ale musiałabym niżej schodzić.

Aha. Mam niezły lakier na podłodze. Przy around poszła mi kettla w bok i było łubudu. Pies się naszczekał jak głupi :P
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Łojezu - potrenuj na trawie przed domem inaczej parkietu nie będzie ;)

Ja mam cały pokój wyściełany pianką EVA dla pewności ale kettla jeszcze nie upuściłem. Powiem że uwielbiam ćwiczyć kettlami na świeżym powietrzu. Wtedy sobie można po skończeniu serii rzucić je na trawę (starając nie trafić w stopę ;)).

A wracając do tematu wewnętrznych partii ud to imho najlepsze są lunges (wykroki). Zastanawia mnie jedynie na co Ci takie ćwiczenie. Przygotowujesz się do duszenia męża ?
  • 0

Sethbdg

Sethbdg

Nie ćwiczę 5x5. ;)

• Bywalec
  • 1,055 posts
Masz piankę eva, czy matę do ćwiczeń z pianki eva?
Jeśli to pierwsze, to skąd masz tę piankę? :D
  • 0

66668745.png

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
mam taką mate co wyścieła powierzchnię 4m.kw. położyłem takie 4 czyli przykryłem nimi prawie cały pokój (16 m.kw).
takie coś:
http://www.nokaut.pl...rab-spokey.html
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users