Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Kółka gimnastyczne
Started by
Guest_zahir11_*
, Aug 05 2012 16:54 PM
Posted 10 November 2012 - 02:14 AM
Ja mam przymocowane do drazka w domu. Na zewnatrz mocuje do drazka w parku, ktory jest z 3 metry nad ziemia i jest pelen komfort. Zadnych rekawic nie uzywam. To czysta przyjemnosc poczuc te kolka w reku
Posted 10 November 2012 - 18:49 PM
Czyścicie kółka??
Dotknąłem brudną ręką (po pompkach) i już mam ślady palców...
Dotknąłem brudną ręką (po pompkach) i już mam ślady palców...
Posted 10 November 2012 - 18:53 PM
Tak, jak najbardziej. Czyszczę gąbką z letnią wodą i płynem.
Jak się je umyje to są one takie "chropowate" w dotyku. Lepiej się trzymają.
Posted 10 November 2012 - 18:54 PM
Nie rozkleją się ani nic im woda nie zrobi?
Posted 10 November 2012 - 18:59 PM
Moje trzymają, ani nie rozpaczają się. Oczywiście nie płukać, a lekko nawilżoną gąbką.
Posted 10 November 2012 - 19:17 PM
Z innej beczki - jakiś pomysł na trening?
Taki "sylwetkowy" nie stanowi problemu - różne podciągania, wiosłowania, czy pompki/dipsy - to jest mi znane.
Chciałbym kiedyś robić wejście siłowe/muscle up/MU !!
No i jak się do tego zabrać?
W podlinkowanym podręczniku jest mowa o 15 podciągnięciach na drążku i 15 dipsach jako bazie siłowej. Musiałbym nad tym popracować.
Co z technicznych rzeczy mógłbym zacząć ćwiczyć?
FALSE GRIP - sam zwis w tym chwycie jest już ciężki i nieprzyjemny. Nawet nie podciągnę się w tym chwycie (automatycznie zmieniam chwyt na zwykły).
Nie wiem jak się do tego zabrać..
Jakieś porady?
Taki "sylwetkowy" nie stanowi problemu - różne podciągania, wiosłowania, czy pompki/dipsy - to jest mi znane.
Chciałbym kiedyś robić wejście siłowe/muscle up/MU !!
No i jak się do tego zabrać?
W podlinkowanym podręczniku jest mowa o 15 podciągnięciach na drążku i 15 dipsach jako bazie siłowej. Musiałbym nad tym popracować.
Co z technicznych rzeczy mógłbym zacząć ćwiczyć?
FALSE GRIP - sam zwis w tym chwycie jest już ciężki i nieprzyjemny. Nawet nie podciągnę się w tym chwycie (automatycznie zmieniam chwyt na zwykły).
Nie wiem jak się do tego zabrać..
Jakieś porady?
Posted 10 November 2012 - 19:23 PM
Rób te same progresje, co do podciągania.
Tyle, że w tym chwycie.
Proste.
Posted 10 November 2012 - 19:25 PM
W sensie - podciąganie w false grip wg skazanego?
To już jakaś konkretna opcja
+1
To już jakaś konkretna opcja
+1
Posted 10 November 2012 - 19:30 PM
No ba.
Ja nie mam możliwości się tak podciągać, bo za nisko kółka mam..
Ale na drążku to miazga też.
Posted 10 November 2012 - 19:54 PM
Kano, łap, powinno pomóc :
Posted 10 November 2012 - 20:41 PM
O dzięki! 
Akurat bardziej póki co zainteresował mnie poniższy filmik:
Akurat bardziej póki co zainteresował mnie poniższy filmik:
Posted 10 November 2012 - 20:44 PM
Ten mężczyzna skończył Awf bodajże jak się o kursy pytałem... To jest instruktor.
Posted 11 November 2012 - 17:02 PM
No ten to jest rewelacyjny. Wszystkie początkowe ćwiczenia na kółkach 
Skorzystam jak dojdą
Skorzystam jak dojdą
Posted 14 November 2012 - 14:24 PM
Panowie i Panie, mam pytanie 
a mianowicie chodzi mi o sposób zamontowania kółeczek do sufitu ale już tłumacze w czym rzecz
Mój blok ma już swoje lata i został tak zbudowany że płyta nośna ma dziury co kawałek, niestety nie widać ich gdyż pokrywa jest warstwa tynku i tu pojawia się problem gdyż nie mogę wywiercić dziur i wkręcić haków bo nie wiem czy przypadkiem nie trafie w puste miejsce, a sam tynk nie utrzyma zbyt dużego ciężaru. Na razie kółka mam zamiar zawiesić na drążku ale docelowo chciałbym je mieć mocowane do sufitu.
Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu ?
a mianowicie chodzi mi o sposób zamontowania kółeczek do sufitu ale już tłumacze w czym rzecz
Mój blok ma już swoje lata i został tak zbudowany że płyta nośna ma dziury co kawałek, niestety nie widać ich gdyż pokrywa jest warstwa tynku i tu pojawia się problem gdyż nie mogę wywiercić dziur i wkręcić haków bo nie wiem czy przypadkiem nie trafie w puste miejsce, a sam tynk nie utrzyma zbyt dużego ciężaru. Na razie kółka mam zamiar zawiesić na drążku ale docelowo chciałbym je mieć mocowane do sufitu.
Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu ?
Posted 14 November 2012 - 15:08 PM
Mhm. Zetrzyj tynk, zobacz gdzie są dziury, a potem zatynkuj.
Posted 14 November 2012 - 15:21 PM
No coś Ty, niestety to nie wchodzi w grę
nie wspominając o tym że miesiąc temu skończyłem remont:P No nic, może ktoś wpadnie na mniej inwazyjny pomysł
Posted 14 November 2012 - 15:25 PM
Trza było Marcinie wcześniej pomyśleć... Może orientujesz się, czy dziury w płycie nośnej są w jakiej odległości od ściany i co ile cm usytuowane obok siebie. Wtedy możesz w połowie ich odległości przy wiercić. To jest metoda na oko. Lepszego pomysłu nie mam.
Posted 14 November 2012 - 19:24 PM
Niestety nie mogłem tego przewidzieć bo pierwotnie kółka miały być w innym miejscu zawieszone na rurze więc problemu nie było. Dopiero po czasie okazało się że jednak będą w innym pokoju. Patrzyłem na plany budynku, ale niestety jest tylko wzmianka o "otworach technicznych" w płycie nośnej i nic poza tym, żadnych odległości ani nic. No nic na razie będę musiał korzystać z drążka a być może jakiegoś pięknego ranka wpadnę na jakiś błyskotliwy pomysł
Posted 14 November 2012 - 22:38 PM
Osobiscie uwazam ze do drazka lepiej ale ostatnio przerabiałem u sąsiada taki montaż i nie ma problemu. Do stropów z pustymi przestrzeniami są takie specjalne kółki które sie rozjeżdzają na boki.Są w każdym sklepie metalowym. Koszt chyba cos ok 3 zł sztuka. Poproś o kołki do pustaków nr 12 i weź do nich śruby i podkładki. Na 100% nie puści. Wsadziłem noge w kółko i na nim stanąłem i zaczałem skakać. Nic nawet nie drgnęło. Tylko pamiętaj zeby przykręćić śrubę przez podkładkę bo tylko wtedy dobrze dokręcić i rozepchniesz ten kołek!
Posted 14 November 2012 - 22:50 PM
Też o tym myślałem tylko nie jestem pewien jakie wielkie są te dziury, czy kołek będzie miał się o co zaprzeć. Muszę się dowiedzieć z czego dokładnie jest ta płyta zrobiona i wtedy dopiero mógłbym czegoś takie spróbować. W każdym razie dzięki za podpowiedź!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report