Wiem już pisałeś o izometrii m6k3. Na pewno wyrobisz lepszą wytrzymałość.Także nie tak dawno zacząłem wykonywać ćwiczenia izometryczne.
Ja zacznę pompki pliometryczne z kolan, później z piłką.
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Kółka gimnastyczne
Started by
Guest_zahir11_*
, Aug 05 2012 16:54 PM
Posted 24 October 2012 - 13:40 PM
Guest_zahir11_*
Posted 24 October 2012 - 15:20 PM
Guest_zahir11_*
Panowie, ponieważ pliometrykę trzeba robić "na świeżo" moim zdaniem nie m sensu wydzielać na nie jakiegoś dnia, tylko włączyć je jako uzupełnienie treningu. Z kolei na kółka nie chcę wydzielić kolejnego dnia ze względu na zbyt dużą intensywność tych ćwiczeń.
Posted 02 November 2012 - 00:05 AM
Panowie muszę powiedzieć, że tez mam zamiar kupić kółka 
2 Dni temu sobie oglądałem różne ćwiczenia, akrobacje na tym... i tak mną rzuciło, że przemyślałem sprawę ( dumałem do północy
) sprzedaję konsolę na rzecz kółek 
Jestem strasznie zadowolony z siebie, i przyjemnie będzie widziec miny kolegów, który chcieliby se ciachnąć w to i owo na konsolce a tu nici
Na razie wystawiona na allegro. Jak pójdzie coś ku celu to dam znać
Zdaję sobie sprawę że to jest jednak trudna sztuka na tym wywijać, ale czego mam się nie nauczyć
Połączę z treningiem skazanego 
Tu jest dobry filmik z ćwiczeniami - podstawowe, i trochę trudniejsze
Sądzicie, czy wydziwiać i dopłacać do tych: http://allegro.pl/tr...2728776701.html czy kupić po prostu te: http://allegro.pl/cr...2731659109.html ?
2 Dni temu sobie oglądałem różne ćwiczenia, akrobacje na tym... i tak mną rzuciło, że przemyślałem sprawę ( dumałem do północy
Jestem strasznie zadowolony z siebie, i przyjemnie będzie widziec miny kolegów, który chcieliby se ciachnąć w to i owo na konsolce a tu nici
Na razie wystawiona na allegro. Jak pójdzie coś ku celu to dam znać
Zdaję sobie sprawę że to jest jednak trudna sztuka na tym wywijać, ale czego mam się nie nauczyć
Tu jest dobry filmik z ćwiczeniami - podstawowe, i trochę trudniejsze
Sądzicie, czy wydziwiać i dopłacać do tych: http://allegro.pl/tr...2728776701.html czy kupić po prostu te: http://allegro.pl/cr...2731659109.html ?
Posted 02 November 2012 - 00:43 AM
Nie widze roznicy miedzy tymi kolkami ale ja mam te tansze i sa spoko
na bank bedziesz zadowolony!
Guest_zahir11_*
Posted 02 November 2012 - 00:53 AM
Guest_zahir11_*
Aqknight, super decyzja:) Zgadzam się z Emilem, że nie ma co kupować drogich kółek. Ja też mam tanie. Najważniejszy jest trening a nie marka kółek:)
Posted 02 November 2012 - 09:16 AM
Te za 209 - mają średnicę 32mm, co może komuś pasować (albo nie).
Standardowo jest 28mm.
Standardowo jest 28mm.
Posted 02 November 2012 - 09:52 AM
Kółka są super. Ja od tygodnia robię sobie coś w rodzaju smarowania gwintów na moich (które zakupiłem niedawno). Robię sobie dipsy, podciąganie, L-sit i powiem, że to jest wymagający ale bardzo przyjemny sprzęt. Na razie nie mogę się forsować bo priorytetem jest trening ze skazanego, ale tak bardzo korci, że nie sposób przejść obojętnie. To tak jak z drążkiem.
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Posted 02 November 2012 - 15:46 PM
Dobra. Więc myślę że kupię te pierwsze :-)
Dzięki :-)
Dzięki :-)
Posted 02 November 2012 - 19:21 PM
http://crossfitlondo...K_RingGuide.pdf
Chyba dobre dla początkujących.
Gdyby ktoś znalazł coś podobnego - LINKOWAĆ!!
Chyba dobre dla początkujących.
Gdyby ktoś znalazł coś podobnego - LINKOWAĆ!!
Posted 05 November 2012 - 16:50 PM
Dobra chłopy wlasnie poszło pierwsze podciagnięcie na jednej ręce! wystękane i i wymęczone ale jest!!!!!!! Kosztowało mnie to 4 kg wagi bo ostatnio pocisnąłem diete wysokobiałkową żeby zrzucic te kilka kg! opłacało się!!!
Życzę wszystkim zaparcia i motywacji. Satysfakcja jest duzo wieksza niz ta którą znam z siłowni. Jest coś magicznego w tych ćwiczeniach z własną masą ciała....czuję sie taka władzę nad samym sobą! Zahir jak zawsze dobrze radzi ze nie ma co przepłacac za kółka bo nie ma w nich róznicy.
Ja osobiscie beknąłem za kółka grubo kasy i załuje bo znajomy kupił na allegro najtańsze drewniane i mówiąc szczerze to jego chyba nawet bardziej gładkie.
Ale ciekawostką jest ten chwyt 32mm. zainteresowałem sie i oczywiście zagadałem do mojej ukochanej Pani trener
i taka poszła odpowiedz: grubsze kóka nie będą się dobrze "gnieździły" w dłoni w chwycie głębokim i nie generuja wystarczajaco mocnego chwytu. Powiedziała ze najmocniejszy ścisk ma dłoń ułozona w pięść i im bardziej ją rozwieramy tym uścisk staje sie słabszy. Moze i ma racje bo jak sie czasami podciagam na placu zabaw jak ide z córeczką to tam sa grubsze te drążki i faktycznie ćwiczy sie gorzej. Ja jak pewnie wiekszość mam kołka 28mm i jestem zadowolony. To 32 to chyba tylko dla totalnych amatorów zeby jak sie robi pomki to sie wygodniej trzymało dlonie ale nie wiem czy to ma sens bo przecież wystarczy założyc rekawiczki treningowe ale wziąć w dłoń kawałki gabki.
Profesjonalne olimpijskie kolka maja 28 i myślę ze ma to swoje podstawy. Ej ona jest bez kitu fajna! uroczo sie madruje. I przyniosła mi książkę o technice i metodyce nauczania ćwiczen gimnastycznych
ale jakas mocno naukowa jak dla mnie i rysunki postaci małe. Jedyne co mi przypadło do gustu to ze przy każdym cwiczeniu sa wyszczególnione najczesciej popełniane błędy których trzeba sie wystrzegać
Życzę wszystkim zaparcia i motywacji. Satysfakcja jest duzo wieksza niz ta którą znam z siłowni. Jest coś magicznego w tych ćwiczeniach z własną masą ciała....czuję sie taka władzę nad samym sobą! Zahir jak zawsze dobrze radzi ze nie ma co przepłacac za kółka bo nie ma w nich róznicy.
Ja osobiscie beknąłem za kółka grubo kasy i załuje bo znajomy kupił na allegro najtańsze drewniane i mówiąc szczerze to jego chyba nawet bardziej gładkie.
Ale ciekawostką jest ten chwyt 32mm. zainteresowałem sie i oczywiście zagadałem do mojej ukochanej Pani trener
Profesjonalne olimpijskie kolka maja 28 i myślę ze ma to swoje podstawy. Ej ona jest bez kitu fajna! uroczo sie madruje. I przyniosła mi książkę o technice i metodyce nauczania ćwiczen gimnastycznych
Posted 05 November 2012 - 17:11 PM
No prawda Maniak.
Pewnie dlatego spadam przy wejściach z przewrotu do wejścia siłowego... Mam te pekle 32 mm... Cóż. Interesuje mnie jednak ta książka. Gratulacje.
Posted 06 November 2012 - 16:11 PM
A ja miałem orbit wheel do jazdy, znudziło mi się to i przerobiłem na kółka do ćwiczeń. Wiem, że niezbyt profesjonalne, ale jak mi się bardzo spodoba, to kiedyś zakupię prawdziwe. 
ORBIT WHEEL:

Moje kółka:

ORBIT WHEEL:

Moje kółka:

"Aby przebyć tysiąc mil, trzeba zrobić pierwszy krok." - Bruce Lee
Posted 06 November 2012 - 16:18 PM
Ważne byś ćwiczył i pasja.
Posted 06 November 2012 - 19:02 PM
Niezły zestaw?
Jak Ci się sprawuje ten drążek? Miałem jego uboższego kuzyna - IRON GYM:

..nie byłem zadowolony.
A te żółte taśmy - jak się fachowo nazywają??
Jak Ci się sprawuje ten drążek? Miałem jego uboższego kuzyna - IRON GYM:
..nie byłem zadowolony.
A te żółte taśmy - jak się fachowo nazywają??
Posted 06 November 2012 - 22:33 PM
Drążek mam już koło roku. Trzyma się nieźle, gorzej futryny.
Brudzą się trochę i zniekształcają, bo ciągle to ściągam i zakładam. Chociaż podczas podciągania za te uchwyty najbardziej oddalone od futryny (te najszersze) cała konstrukcja trochę skrzypi i się ugina.
I raz zmieniłem jeden z zaczepów po drugiej stronie, bo kołki beznadziejne dali (oszczędność na materiałach jak zawsze
). Mimo wszystko drążek bardzo praktyczny, nie żałuję zakupu. Co do taśm, są to pasy zabezpieczające do przewożenia różnych rzeczy.
Kupiłem je w Auchan, po ok. 15 zł za jeden.
Posted 06 November 2012 - 23:04 PM
Czyli taśmy do montowania bagażu...
Czyli dział motoryzacyjny muszę odwiedzić
Kiedyś szukałem, ale koleś pokazał mi tylko takie z 5cm szerokości...
Czyli dział motoryzacyjny muszę odwiedzić
Kiedyś szukałem, ale koleś pokazał mi tylko takie z 5cm szerokości...
Posted 06 November 2012 - 23:42 PM
Ja najpierw szukałem w Leroy Merlin i tam też były tylko grubsze. Ale udało mi się znaleźć i ćwiczę.
Na pewno są bardzo mocne, nie ma szans na urwanie. Minusem jest to, że z nawijaniem jest trochę bawienia jak się chce zmienić długość np. o 0.5 metra.
Posted 10 November 2012 - 00:00 AM
Dobra panowie, kółka zamówione, a ponieważ konsola poszła za 190 zł wziąłem coś tańszego, niekoniecznie gorszego: http://allegro.pl/ok...2775945363.html
I teraz mam pytanie: Ponieważ nie mam zamiaru wkręcać jakiś haków do sufitu, bo nie wiem co w tym suficie znajdę i czy nie runę na ziemię po paru ćwiczeniach, to mam 2 opcje - taras górny, na którym są mocne metalowe rury ( wtedy w grę wchodzi trening na polu ) oraz powiesić kółka na drążku. Rzecz w tym, że jak będe chciał w domu ćwiczyć, to ten drążek zostaje. A że jest on we framudze drzwi, nie jest szczególnie wysoko. I na tym chciałbym mimo wsyzstko kółka powiesić. ćwiczy ktoś tak? da się? komfort jako taki jest czy warto znaleźć coś wyższego ( nie ukrywam że się postaram, bo chciałbym i tak wyżej, a rury na tarasie nie są też wysoko za bardzo )
I teraz mam pytanie: Ponieważ nie mam zamiaru wkręcać jakiś haków do sufitu, bo nie wiem co w tym suficie znajdę i czy nie runę na ziemię po paru ćwiczeniach, to mam 2 opcje - taras górny, na którym są mocne metalowe rury ( wtedy w grę wchodzi trening na polu ) oraz powiesić kółka na drążku. Rzecz w tym, że jak będe chciał w domu ćwiczyć, to ten drążek zostaje. A że jest on we framudze drzwi, nie jest szczególnie wysoko. I na tym chciałbym mimo wsyzstko kółka powiesić. ćwiczy ktoś tak? da się? komfort jako taki jest czy warto znaleźć coś wyższego ( nie ukrywam że się postaram, bo chciałbym i tak wyżej, a rury na tarasie nie są też wysoko za bardzo )
Posted 10 November 2012 - 00:11 AM
Ja ćwiczę. Komfort jest do podstawowych ćwiczeń jak najbardziej.
Posted 10 November 2012 - 00:34 AM
DObrze wiedzieć.
Sam zobaczę jak dojdą
Zresztą nie na darmo mówi się o kółkach, że "możesz to robić wszędzie"
A jeszcze jedno, jakieś rękawiczki krzychu stosujesz?
Albo kto inny?
Sam zobaczę jak dojdą
Zresztą nie na darmo mówi się o kółkach, że "możesz to robić wszędzie"
A jeszcze jedno, jakieś rękawiczki krzychu stosujesz?
Albo kto inny?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report