Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Jaki był twój dzisiejszy WOD?

• Please log in to reply
203 replies to this topic

AlbertDeSalvo

AlbertDeSalvo

Member

• Użytkownik
  • 11 posts
Ja wczoraj przejechałem rowerem 80 km. Zazwyczaj jeżdżę ok. 10 km. Jest to moja pierwsza jazda w tym roku ;p .<br /><br />Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka<br /><br />
  • 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Ja take o robiłem. Delikatnie. Chcę dojść z czasem do Press to HS z froga. :)

https://www.instagra.../p/BEBexE6PpcV/
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
A jak aktualnie wyglądają u Ciebie treningi? Katujesz jakieś konkretne elementy, rozwijasz jakąś cechę motoryczną? Czy może utrzymujesz jedynie formę?

Do jesiennego maratonu przygotowuje się, a na koniec maja jest bieg na 20km.

Kondycję katuję, chce być nie dozajechania. Tzn cross fitami i hiitem na sali.
I chwyt przedramienia chce mieć silny.

Od czasu do czasu kickboxing ale mi się wydaje że to również muay thaï, bo kolanem i łokciem są uderzenia, czy piszczelem, bądź jakas mieszanka kickboxingu

Generalnie weszlem w plan na 12miesiecy na sile, wrzucałem tu kiedyś w pdf, zobaczymy co z tego będzie.

Elementy sobie daruję, od czasu do czasu pobawię się w elementy.

I b. dużo się rozciagam.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Po południu długie wybieganie po lesie z 1h54, z tym na dojechanie rowerem po 10km do i z powrotem.
A wieczorem 2x 8 minut sauna sucha 85C i w tym zimny ciepły prysznic na koniec. I 20 minut stretchingu.

Kusi mnie żeby na zumbe pójść.

• 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
U mnie dziś bylo
1. 5x5 Deadlift na prostych nogach
2a 4x 6 bar floor press
2a 4x 5 pull ups

3. 2x 8 trx push ups z obciagnietymi palcami

Przerwa do ćwiczeń powyżej około 2min

4. 3 obwody brzucha po 12-15 pow

5. 3x 15s Grip work z 2x 10kg talerzami na rękę. + 3x 10kg oburącz z 2 serię po kilka sekund.

6. Rozciąganie barkow z 10kg talerzem trzymanym za sobą.

Potem o 19h cross fit na sali z 46minut.

Następnie stretching około 39minut

I na koniec stanie wolne na głowie, i rękach przy drabinkach, trochę rozciągania barkow i nadgarstkow

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Wpadłem tylko się pochwalić. Forma beznadziejna ale za to pierwszy full hspu :)

https://www.instagra.../p/BERAGx1vpYT/
  • 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 posts

Wpadłem tylko się pochwalić. Forma beznadziejna ale za to pierwszy full hspu :)

https://www.instagra.../p/BERAGx1vpYT/

Gratulacje :)

Pamiętaj, że regularnie trenujesz od około roku więc według mnie powinineś się bardzo cieszyć takim progresem :)

Troszkę zazdroszczę ;) Przy moim gabarycie zanim dojdę, o ile wogóle kiedyś dojdę, do Twojego poziomu to dużo wody w odrze upłynie ;)

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,010 posts
Dokładnie. Robisz naprawdę solidny progres w bardzo krótkim czasie. :) chyba najlepszy progres z całego forum. Już sobie wyobrażam co by było jakbyś od razu zaczął solidnie ćwiczyć zamiast bawić się w jakiegoś skazanego :)
  • 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 posts

Dokładnie. Robisz naprawdę solidny progres w bardzo krótkim czasie. :) chyba najlepszy progres z całego forum. Już sobie wyobrażam co by było jakbyś od razu zaczął solidnie ćwiczyć zamiast bawić się w jakiegoś skazanego :)

Wszystko ma swój cel w życiu i zawsze można się czegoś nauczyć, nawet stosując najdziwniejszy czy najśmieszniejszy plan ;)

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Dzięki wielkie za słowa uznania. One zawsze budują pozytywnie do dalszej pracy. Skazanego sobie bardzo cenię ponieważ uważam, że dał mi solidne podstawy zarówno fizyczne jak i mentalne do dzisiejszej pracy :)
  • 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Faktycznie szybko doszedłeś do tego HSPU. Owszem forma nienajlepsza, ale przełamałeś już pewną granicę - poprawa techniki jest kwestią czasu. Gratuluję progresu. Czekam też na wnioski na temat Twojego aktualnego planu.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Z dzisiaj:

sprawdzenie maxa w żołnierskim - 1rep - 52,5kg -> glupi jestem jak cholera myslalem, ze mi przepuklina wyskoczy bo zrobilem tylko 1x hspu i 2x 45 i 47,5 rozgrzewki xP mysle, że na full rozgrzewce jeszcze z kilo dałoby radę

10minutówka superserie podciąganie/dipy;

p: 18, 9, 6, 8, 6, 5, 5, 6 = 63

d: 17, 10, 9, 8, 6, 6, 5, 7 = 68

Jak w styczniu zacząłem ciężary to na żołnierskie 35 ledwo wchodziło także jest dobrze xp płaska podejrzewam teraz koło 90, tylko coś mnie plecy bolą przy mostkowaniu i odpuściłem

Ogólnie mało trenuję ostatnio 2x w tyg, 1x tj masa/siła żołnierskie i martwy, aktualnie ż: 11x5 42,5kg i martwy 9x5 100kg (dążę do 15x5, przerwy 60sek) i 1x właśnie 10minutówka

+ 2x ostre pływanie bo niedługo egz na instruktora.

BW 69kg

Pzdr.

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,010 posts
Kolejny mniejszy ode mnie a więcej dźwiga xD ale wyniki już konkretne moim zdaniem
  • 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Z przymrużeniem oka. Wczorajszy WOD pt. "Janusze Kalisteniki" :)

https://www.instagra.../p/BEx0B2bvpX2/
  • 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

Wczoraj w nocy lekki rozruch. drabina podciągania na drążku w sumie 52 podciągnięcia, wznosy nóg do drążka 3x5 i

trochę leopard crawl

• 0

Berkano

Berkano

Advanced Member

• Użytkownik
  • 86 posts
  • LokalizacjaLubuskie

Wyciskanie na ławce płaskiej +106kg -> jestem mega zadowolony, gdyż nie robię wgl. tegoż ćwiczenia ( dipsy z obciążeniem + HSPU robią swoje ).

Radość tym większa, że 2 miesiące temu rekord oscylował w granicach 95kg, a 2 tygodnie temu było to 101kg ( z małym zapasem ).

Siła!

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,010 posts

Wyciskanie na ławce płaskiej +106kg -> jestem mega zadowolony, gdyż nie robię wgl. tegoż ćwiczenia ( dipsy z obciążeniem + HSPU robią swoje ).
Radość tym większa, że 2 miesiące temu rekord oscylował w granicach 95kg, a 2 tygodnie temu było to 101kg ( z małym zapasem ).
Siła!

A niedawno wywaliłem dipy z mojego planu xD po przeczytaniu tego posta chyba znów je dodam = znów zmienię plan .. xd nie wiedziałem że to aż tak na płaska się przekłada.
  • 0

Berkano

Berkano

Advanced Member

• Użytkownik
  • 86 posts
  • LokalizacjaLubuskie

A niedawno wywaliłem dipy z mojego planu xD po przeczytaniu tego posta chyba znów je dodam = znów zmienię plan .. xd nie wiedziałem że to aż tak na płaska się przekłada.

Ja akurat jestem zwolennikiem zmiany planu, gdyż pomaga mi to stale notować progress. Ale wiadomo, że taką zmianę dokonuję, gdy nie wyciągam z aktualnego planu tegoż co wcześniej, nie notuję progressu.Łatwo też stracić "morale", gdy zmieniasz zbyt często plan - ja trzymam się opcji, że nawet jak plan od początku do końca nic zauważalnego mi nie wnosi to i tak katuję go 4/5 tygodni, co by nie zaszczepić w sobie odpuszczalstwa :P

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,010 posts
Z tym że nie jest to do końca taka zmiana. Po prostu wymieniam niektóre ćwiczenia dodajemy lub wywalam:) jednak te na których mi zależy cały czas są w planie i cały czas dokładam ciężaru / powt. Chodzi o martwy, przysiad, i wyciskanie. Teraz to już najbardziej mi na mc i siadach zależy. Kocham te ćwiczenia że masakra. Dają mi nieźle w kość i katują dosłownie wszystkie największe grupy. Szczerze mógłbym tylko te 2 ćwiczenia robić.+ ćwiczenia pomocnicze do nich- np. Box squaty do przysiadów, martwy ciąg z podwyższenia itd. :D więc póki w planie jest cały czas mc i przysiad w których progresuje to jest git ;) wyciskanie na klatę to takie dodatek bym powiedział na którym też mi zależy ale nie jest to mój priorytet.
AL fakt częste zmienianie planu nieźle potrafi zje... progres. Staram się ciągle z tym walczyć ( i tak jest już dobrze bo kiedyś co 2 tyg chciałem wymieniać cały plan xD ). Myślę że niedługo uda mi się ułożyć pożadny plan i skończyć go bez żadnych zmian :P to jest mój nowy cel :D
  • 0

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts

dzisiejszy trening: praca nad wyprostowaniem rąk w planche, troche MU i One army ;) 

Edited by majlo, 16 May 2016 - 23:13 PM.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users