Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Jaki był twój dzisiejszy WOD?

• Please log in to reply
203 replies to this topic

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts

Pierwsze próby planche, technika jeszcze do dopracowania

• 1

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

Nie no nieźle :D 

To takie wrażenie, czy rzeczywiście full planche idzie Ci lepiej niż straddle? Pompki w planche kozak, tak samo jak impossible dips :)

• 0

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts

Nie no nieźle :D

To takie wrażenie, czy rzeczywiście full planche idzie Ci lepiej niż straddle? Pompki w planche kozak, tak samo jak impossible dips :)

Zauważ. że full planche na lekko ugiętych rękach, a stradle na prostych wieć takie troche ułatwienie :)

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

To i ja się pochwalę. Już chyba trochę lepsza forma tego hspu od ostatniego? :)

https://www.instagra.../p/BF1KcwXvpYk/

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

Zauważ. że full planche na lekko ugiętych rękach, a stradle na prostych wieć takie troche ułatwienie :)

No rzeczywiście, ale dla mnie i tak ten full lepiej wygląda :)

To i ja się pochwalę. Już chyba trochę lepsza forma tego hspu od ostatniego? :)

https://www.instagra.../p/BF1KcwXvpYk/

Hehe w pracy? :) Wygląda elegancko, to opuszczenie po pompce było  celowe, czy straciłeś równowagę?

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Ciekawe jak by zareagował szef gdyby Ci wszedł do biura Merfi ;)

Generalnie staraj się opuszczać do końca, warto też zadbać o poprawną sylwetkę podczas HS. Ale tak jak pisałem już wcześniej, jak na rok treningów to naprawdę nietuzinkowy progres.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Niestety straciłem równowagę i to z nią mam największy problem. Siły mam na parę powtórzeń :)

Szef nie wejdzie. Zamykam na chwile drzwi ;)
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

najgorsze przy free hspu jest to że jest wrażenie jakby głowa była już przy ziemi. patrzysz na nagranie a tam połówka :(

• 0

Guest_Clyde_*

Guest_Clyde_*
  • Gość
Ciężki poniedziałek

Negatywy powolne Human flag 4 serie

Muscle upy 4x
Pompki z klasnieciem 4x

Superseria 1
Podciąganie sredni nachwyt +10kg 5x7
Dipy na poreczach +10kg 5x9

Superseria 2
Wioslowanie sztangą 45kg 5x10
Pompki na kołkach +10kg 5x6

Podciaganie podchwyt wąski +10kg izometria 2x max
Podpór na kółkach gimnastycznych 2x max

I rozciąganie...

Niektórzy pewnie patrzą i na luzie by taki trening zrobili, ale dla mnie to chyba trening życia góry ciała hehe xD
  • 0

partyzant9

partyzant9

Member

• Użytkownik
  • 12 posts

Nieśmiało przy poniedziałku ;P

Rozgrzewka:

800m biegu, 20 wall balli, handstand przy ścianie 3x10sek, 3x5 pompki w handstandzie.

trening 9min pracy:

50wall ball

25 pompek przy ścianie na rękach

25 Overhead squat ze sztangą 35kg

50wall ball

25 pompek przy ścianie na rękach

25 overhead squat 40kg sztanga

15 wall ball

Więcej się już nie udało. A nogi odjęło ;P

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

Niestety straciłem równowagę i to z nią mam największy problem. Siły mam na parę powtórzeń :)

Szef nie wejdzie. Zamykam na chwile drzwi ;)

Ja też zamykam:) a że robię drabinę to zamykam i otwieram hehe

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Ja dziś zrobilem
Zercher squats 60kg 5x5 p2'

Super seria
1a squat jump 3x 10 p2'
1b lunge jump 3x 10

Potem około 20-30 minut zabawy z swiss ball
À o 19h muay thaï do 20h40

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts

z ostatniego wypadu nad jezioro ;) https://youtu.be/ya26fIbj9V8

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Nieźle, pewnie dostarczyłeś ludziom trochę atrakcji :D

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts

Nieźle, pewnie dostarczyłeś ludziom trochę atrakcji :D

hehe, taki urok tego sportu ;)

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Ja dziś zrobilem

Super seria
1a squat jump 3x 10 p2'
1b lunge jump 3x 10

Da się pogodzić treningi muay thai z treningami kalisteniki? Co głównie tam robicie? Jakieś normalne ćwiczenia też typu pompki, podciąganie itp., czy tylko ciosy itp.? Trening bardziej kondycyjny pewnie? Wybacz za tyle pytań, ale mam okazję rozpocząć treningi z mistrzem polski i wicemistrzem europy w muay thai, ale nie jestem co do tego pewien bo nie chciałbym żeby muay thai przeszkadzało mi w progresie w kalistenicznych ćwiczeniach. ;)

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Muay thai to bardzo wytrzymałościowy i kondycyjny wycisk. Rozgrzewka u mnie trwała zawsze 40-50 minut - akcje typu na klaśnięcie pompka i lecimy dalej truchtem, potem 2, potem 3 i tak do 10, a potem z powrotem do 1. Wszystkie taczki, krokodylki, obwody i wszelkie możliwe ćwiczenia dające mega wytrzymałościowo-kondycyjny wycisk - pompki na szybko, pajacyki, podciąganie, trzepanie linami, skakanka, bieg bokserski itd. Momentami miewałem wymioty albo zaniki obrazu. 15-20 minut było na rozciąganie, a reszta treningu albo szlifowanie techniki albo sparingi. Generalnie MEGA WYCISK i w między czasie milion brzuszków i ćwiczeń na korpus :) To tak w skrócie :)

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Ja dziś zrobilem

Super seria

1a squat jump 3x 10 p2'

1b lunge jump 3x 10

Da się pogodzić treningi muay thai z treningami kalisteniki? Co głównie tam robicie? Jakieś normalne ćwiczenia też typu pompki, podciąganie itp., czy tylko ciosy itp.? Trening bardziej kondycyjny pewnie? Wybacz za tyle pytań, ale mam okazję rozpocząć treningi z mistrzem polski i wicemistrzem europy w muay thai, ale nie jestem co do tego pewien bo nie chciałbym żeby muay thai przeszkadzało mi w progresie w kalistenicznych ćwiczeniach. ;)

Pewnie da sie pogodzic.

U mnie podciągania nie ma jako rozgrzewki.
Ćwiczenia takie jak burpees, hight knee, brzuszki, squats, wyskoki, skakanka, plank, lunges etc.
Ćwiczenia z partnerem czyli technika to co trener pokaze, ćwiczenia na worku. Czasami sparing.

Ogolnie to zalezy od klubu i od trenera co będziecie robic.

Daj muay thai w inny dzien niz trening kalisteniczny.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
  • 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
Ja dziś zrobilem tak

superseria
1a handstand push ups, plecami do ściany 4x 10, 1x 8
1b towels pull ups 5x 5

2 Deadlift 110kg 3x 5
3 Bench press 70kg 3x 5

Superseria
4a swing oburącz 32kg 2x 10
4b diamond push ups 2x 12

W każdym z powyższych ćwiczen między seriami robiłem od 2-2'30 przerwy, a między ćwiczeniami superserii około 3-5 minut

5 hanging leg raises, powtórzeń 30 zrobiłem, dzieląc na 3-4 serię.

Potem 55 minut pilates a następnie o 20h muay thaï z 1h45.
Na muay thaï mialem wrażenie że tylko ja dawalem maksimum, i się najmocniej spocilem, aż ślisko było podemna.

I przynajmniej na drugą połowę meczu zdążyłem xD.

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
U mnie było to samo co powyżej, tylko dałem pompki przy ścianie po 5 powtórzeń, a podciaganie na ręczniku 3 powt.
W deadlifcie (nachwyt) dałem 120kg i była superseria z wyciskaniem leżąc na płaskiej, a diamond push ups zrobiłem na platformie do równowagi, taki talerz z jedną nogą, i na nim miałem ręce.
I trening był po 14h.

A o 18h cross fit w formie tabaty
3 ćwiczenia na brzuch, wioślarz, skakanka, narciaz, bieg z 20kg sandbakiem (pierwszych 2x 20s przebieglem z 10kg, za lekko było), krzesełko przy ścianie z 20kg talerzem, chciałem dać 2x 20kg, nie mogłem chwycić drugiego talerza-podciagniecie, broda nad drażkiem (to na zmianę było i jako ostatnie ćwiczenie). Przerwy między ćwiczeniami było po 60s, czas na napicie się, i wytarcie ręcznikiem głowy i rąk xD

Wioślarz i narciaz trzymałem tempo w granicach 50-52 m/s czyli około 180-187,2 km/h, jeśli dobrze przekonwerowalem, z przerwą było około 4'09/km, w czasie przerwy nie wioslowalem ani nie zjezdzalem. Z tego co pamiętam, to przeplynalem około 965m.

Tętno maksymalne sięgnęło 184bpm (95% hrmax), a średnie 163bpm (84%hrmax) z wszystkich ćwiczeń, ćwiczenia na brzuch były na podłodze, to zanizylo ogólne średnie tętno.
Było ostro, i na pełnej petardzie. Da się skoncentrować na każdym ćwiczeniu, a da się. Nawet z nikim nie rozmawiałem w czasie ćwiczeń, pot mi zalewal oczy. Grymas był na twarzy.

Potem o 19h był pilates.

I qrde, już w domq zorientowałem się, że pulsometru nie mam, ale zdenerwowanie bylo, musiałem wrócić i na szczęście ktoś przekazał do glownego okienka przy wejściu.

I o dziwo dziś wypiłem około 9,5litra wody, cześć była z odrobiną soli himalajskiej.
Od 7h10 już piłem, w nocy około 1l może wypiłem, to też było doliczane.

Niech ktoś tylko napisze, że mnie przewodnilo, czy zaburzylem gospodarkę wodno-elektrolitowa, to szlak trafi chyba.

Nie pije tyle wody każdego dnia, to rzecz jasna i oczywista.

Na sali była temperatura około 28-30C. Cieplutko, od dawna czekałem na takie ciepełko.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users