Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik HYBRYDO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
492 odpowiedzi w tym temacie

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

ale ja nie mam problemów z frontem. po prostu po miesiącu przerwy mam spadki i chcę wrócić do formy w nowy sposób. Mam swoją metodę która działa tylko potrzeba czasu 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

A jeżeli tak to powodzenia, próbuj ;D 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj hipertrofia, małe spadki są ale za to bent arm stand na kółkach wchodzi lajtowo. 

MU na kółkach idealnie. problem jak zawsze z BLG dips i false grip pull up :)

wieczorkiem rozciąganie 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj rest zamiast planowanego treningu MU. Zakwasy na plecach i nogach nie dają żyć.

Mimo to zrobiłem kilka Muscle up. siła jest ale brak techniki. umię zrobić takiego w miarę wolnego ale na dwie łapy od razu kładę się na drążek. trzeba nad tym popracować :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wytrzymałość zrobiona. 

lekko spadła przez ten miesiąc ale nie ma na co narzekać.

Najważniejsze-pull up+7,5 kg-12x- zero spadkó co bardzo mnie cieszy. we wtorek spróbuję zrobić 13 a może i więcej :)

Po treningu lekkie rozciąganie i mobilizacja obręczy biodrowej. od jutra rozciąganie pełną gębą :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj mocne rozciąganie.

Kilka prób na kółkach i niespodzianka.

Umię rozpiętki na kółkach na idealnie prostych rękach i kilka forward roll pod rząd (rekord 6)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj wytrzymałość. 

Pull up +7,5kg-13x. progres o jedno powt.

Do tego jeden porządny obwód. 

skin the cat głęboko 5x

MU na uprzęży+5 kg 10x

Pull up 12x

Australian pull up 9x

Dipy 20x o.0

rto push up 8x

pompki 20x

roll out z kolan 20x

tuck planche 5 wejść po 3 sek

iron cross pull na gumach 30x

Do tego mocne rozciąganie i 5 minut orbitreka :) 

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Jak z wyglądem klatki po dojściu do rozpiętek ? Na gimnastykach się wykłócali, że rozpiętki są najlepsze na jej rozbudowę ze wszystkich ćwiczeń. W sumie nigdy jakoś długo się nimi nie zajmowałem ale pamiętam, że nic mi chyba tak klatki nie pompowało przy wyższej ilości powtórzeń :P

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

z tego co mi wiadomo to przy rozpiętkach( w hollow, na prostych rękach) pierwsze skrzypce grają plecy ale ja ich nie czuję i jest to ćwiczenie bardziej przygotowujące pod inverted cross niż pod zwykłego. Klatki nie czuję prawie w ogóle. Głównie biceps ale klatkę leciutko czuć. Na razie nie dam rady zrobić więcej niż jedno powtórzenie więc o pommpie nie ma mowy. A na gimnastykach czasem nie było mówione o rozpiętkach w kontekście biomechaniki?? Że najbardziej rozciągasz klatkę i inne takie pierdoły?? Kto normalny na siłce uważa rozpiętki za najlepsze ćwiczenie??

Generalnie myślę że ta kłótnia tam była bez sensu ale taki już jest Newcio ^^

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

Klatka z kółkami to szczególnie RTO, dipy bułgarskie, głębokie pompki.

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Ja w sumie uginam ręce bo chciałem stestować właśnie typowo hipertrofię a na prostych za wiele powt bym nie zrobił :P Może to robi zmianę bo robi się taka kulturystyczna wersja.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

phillix z tego wszystkiego dipy bułgarskie z odkręceniem kółek na końcu ruchu i zgon murowany ^^

chillaut powiedz mi jak mają być ustawione dół łokciowy i bicpes przy rozpietkach i przy rozpięciu bo ile ludzi tyle opinii.

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

Ręce zginasz do kąta prostego i po wyprostowaniu rąk odkręcasz kółka i trzymasz 1-2 sek w tzw. support hold - dodatkowa izometria na klatkę i core.

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

A tu masz obszerny temat odnoście rozpiętek -> http://gimnastycy.pl...oste-czy-ugiete

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj siła maksymalna. Spory progres.

Rozpiętki w środku treningu wchodziły pięknie 3x1.

hefesto- tutaj negatywy zastąpiłem już kompletnym ćwiczeniem tylko że z gumą+ostatnia seria to negatyw.

Archer pull up-powoli i kontrolowanie 10x. jedno powt. co minutę.

full roll out 3/2/2 powoli do przodu

dzisiaj pierwszy raz zrobiłem straight arm pike pull + skin the cat 3x5. przedramiona wybuchały

froncik dzisiaj siadł half lay na najsłabszej gumie więc myślę że do końca maja będzie siedział.

Na koniec treningu niespodzianka. Zrobiłem STRADDLE PRESS NA KÓŁKACH. weszło tak lajtowo że to jest wręcz niemożliwe ^^

Po treningu bieganie i na rozciąganie nie mam już sił :)

Jutro MU day 

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów
Po treningu silowym nie rozciagaj sie. Po co rozciagac miesien jezeli pracowalismy nad jego maksymalnym skurczem? Dodatkowo zbyt duze przeciazenia i mozna cos uszkodzic.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

zawsze gdy mówię o rozciąganiu to mam na myśli dolne partie. górne rozciągam 1/2 x w tygodniu i raczej o tym nie wspominam. Mimo wszystko dzięki za rady, oby więcej, zawsze się mogą przydać :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

w tym tygodniu może nie być żadnego treningu, tylko fizyka i matematyka :(

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Oj, znam to, teraz musze kuć z logarytmów by matme zaliczyć, powodzonka, łącze się z Tobą w bólu ;D 

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów
Również ;) drugi rok funkcje z matmy, we wtorek poprawiam jakąś 'tabelke', bo mi zagrozenie dała ;(((

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych