Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik HYBRYDO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
492 odpowiedzi w tym temacie

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

fizyka+prawko=brak treningu

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1 017 postów
  • LokalizacjaSieradz
Trzeba ustalić priorytety. Ja zawsze wybieram trening. :P
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dobrze napisana fizyka+zdane prawko= rekord w podciąganiu +5kg. 15 razy w idealnej technice :)

Dzisiaj wytrzymałość. we wszystkiech obwodach: 10 razy pull up, 1 idealny MU a reszta ćwiczeń po 12 razy. Za tydzień lecę podciąganie +10kg :) 

Po treningu bez rozciągania i szpiczagi bo wytrzymałość dość mnie wymęczyła 

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Gratuluję postępów i zdanego egzaminu na prawko ;)

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Dzięki. mam mały dylemat. nie wiem czy lecieć z tymi 10kg takim sposobem jak z piatką czyli max przed każdym treningiem wytrzymałości. czy może postawić na progresję nieliniową według sommera. kto widział te tabeli np. w F1 ten wie o co mi chodzi. zacząłbym od 5x5 z minutową przerwą i leciałbym aż do osiągnięcia 15 powtórzeń. nie wiem któy to jest tam tydzień :) na pewno ten drugi sposób dałby mi większe podstawy i 15kg zaatakowałbym i mógłbym zrobić nawet od razu 15 powtórzeń z 15 kg z tym że jest to o wiele wiele dłuższe rozwiązanie

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Nie wiem jak Sommer zaplanował tą periodyzację, ale sposób wydaje się być racjonalny więc możesz wypróbować. Generalnie sam fakt robienia 5x5 z jednominutowymi przerwami jest dla mnie ciekawy, daj znać o postępach jeśli wypróbujesz tę metodę.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

jak znajdę pendriva z wszystkimi Foundation to podrzucę periodyzację od poczatkującego do zaawansowanego.. 

Dzisiaj siła.

wszedzie progres oprócz roll out pełnych na kółkach. tracę hollow i nie wiem co z tym zrobić :( dzisiaj postanowiłem że na konic wytrzymałości human flag na gumie, podczas hipertrofii do wznosów nóg dodam wycieraczki, dodatkowo flaga przy dniu z nogami i sylwetki jak najczęściej. Może coś się poprawi przy tej fladze. 

Jutro nogi (3 ćwiczenia), OAP 3x3 nierównych, MU (eksplozywy+kilka prób kipowanych MU), human flag na gumie 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj połączenie hipertrofii i dnia który opisałem wyżej. wczoraj mi się nie chciało więc trzeba jakoś zaradzić :)

nogi-duży progres w żurawiach. pistolety chyba zastąpię przysiadem w szkole :) 

flaga- na gumie nie wygodnie ale kilka prób weszło. do dopracowania

oap o dziwo na sam koniec zrobiłem i wchodziło bardzo lajtowo.

pull upy coraz wyzej

co do hipertrofii to zamiast 5 serii podciągania w false gripie zrobiłem tylko 3. nie nawidzę. całe ćwiczenie wygląda tak: MU na kółkach, forward roll i potem kilka podciągnięć. u mnie zazwyczaj to jest 5 powt.

bent arm stand na kółkach dzisiaj o wiele lepiej. 

a reszta ćwiczeń to po prostu progres :) 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

nowy rekord przy hspu brzuchem do ściany. 5 sztuk. i to wszystko dzięki głębokim 90* push ups :)

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wytrzymałość zrobiona. Mu bez gumy ale tylko jedno powtórzenie w obwodach.  podciąganie +10kg lekko bo 8 powtórzeń z dużym zapasem. Myślę że za tydzień jestem w stanie osiągnąć 11-12. reszta ćwiczeń po 10-14 powtórzeń. od jutra lecę z mocnym rozciąganiem. starczy tej przerwy :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj mocne rozciąganie. dodatkowo na wf zrobiłem kilka pojedyńczych MU (nie próbowałem więcej) i wchodziły pięknie bez kipu. jedynie gdzie się zatrzymywałem to troszkę na poziomi klatki i musiałem docisnąć lekko aby przejść. tak czy tak robiłem to z łatwością :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj siła. rozpiętki zrobiłem na ostatnim oczku na gumie więc za tydzień prób bez. jak się nie uda to coś pokombinuję. hefesto- tydzień temu postanowiłem sobie że zrobię w każdej serii jeden idealny negatyw bez utraty false gripa. dzisiaj się udało i za tydzień 3 powtózenia po staremu. roll outy dzisiaj lajtowo. hspu cięzko ale dałem radę. front straddle jest progres. dzisiaj lajtowo 5 sekund :) rozciagania brak ze wzgldu na wyjazdy.

Zamierzam dodać aeroby i interwały do treningu aby przygotować się do sezonu piłkarskiego. Jak to rozplanowac?? Myślałem tak:

w dziań treningowy interwały biegowe jakieś 15 min. a w jeden dzień nie treningowy(dzień nóg) długie aero na orbitreku. Ujedzie??

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj nóg nie było ze względu na wyjazdy. zrobię jutro.

dzisiaj przetestowałem nową maszynkę do nauki OAP :) guma+uprząż z tym że nie działa ona jak tradycyjna 50/50. na jednym końcu jest cięzar a na drugim jest zapieta do pasa. działa nie zależnie gdy trzymam kółko do podciągnięcia. próba poszła sprawnie choć cięzko jest się wypiąć. 20 kg na uprzęży i guma na maksymalnym oczku. zrobiłem kilka oap bez problemu. teraz katuję jak najczęściej. najpierw zdejmuję kg z uprzęzy a potem zmniejszam rezystancję gumy :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj popróbowałem OAP i zrobiłem hipertrofię+nogi

Oap jednak umię na samej gumie więc to jest bardzoo duży krok. teraz 3 razy w tygodniu 5x1 przed treningiem właściwym. w negatywie będą wstawki 3 sek na górze w połowie i prawie przed wyprostem. pozostaje tylko trenowac i zmniejszac rezystancję.

Nogi lajtowo-pistolety, żuraw i łydki

hipertrofia-wszędzie progres. bułgary 4x8, forward roll i false grip pull up 5x5, bent arm stand na kółkach kilka sekund (duży progres). Jest bardzo dobrze :) 

Po treningu mocne rozciąganie pod naleśnik :)

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

treningów brak przez brak czasu. nadrobię to w najbliższe dni, planuję jutro nogi i w niedzielę dwa treningi.

Nie ma treningów ale są próby. presy na ugiętych rękach do hs wchodzą jak złoto :) coś pięknego. kilka tygodni temu problemy z hs a teraz presy ^^ 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wczoraj zaległa wytrzymałość. liczby identyko jak na poprzedniej wytrzymałości. podciąganie +10 kg -8 x z zapassem. Dzisiaj planowa wytrzymałość i spróbuję w każdym obwodzie zrobić 15 powtórzeń. cel na podciąganie +10 kg to 10 x. Powinno się udać. Presy wchodzą coraz lepiej :)

Oczywiście po wczorajszym treningu rozciąganie. widać duży progres. np. wczoraj zszedłem w szpagacie do granicy bólu i po chwili bez większych problemów zjechałem dalej nie czując nic niepokojącego. ciekawe jak oszukuje nas umysł :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wytrzymałośc i rozciąganie zrobione. 

Pull up +10kg- 9x - nie ma tragedii. iągle wpadają mi nowe pomysły do głowy i pomyslałem że jak zrobię 10x to wrócę do 7,5kg i polecę do 15x, potem wskoczę na 10kg i powinno być łatwiej osiągnąc 15x+10kg. co o tym myślicie?? 

Plan prawie zrealizowany. nie udało mi się zrobić 15x tylko w pompkach rto i podciaganiach. skin the cat które robię na ilość nie liczę bo tutaj skupiłem się na głębokości ruchu. 

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Wiem, że gdzieś jest to napisane ale nie chce mi się szukać tyle xD Mógłbyś napisać rozkład tygodnia kiedy co robisz aktualnie ? Raz w tygodniu jedna cecha ?

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

looknij na pierwszą stronę. 

Dzisiaj pauza. wszystko mnie boli ^^ jutro siła i nogi

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj trening 3 godzinny. Siła+nogi. Pistolety 10-1 drabina dały popalić (dzisiaj z lekką asystą). do tego lekko poszedł żuraw i łydki. Progres wszędzie oprócz rozpiętek i full roll outs. 

Dużo kombinowania z OAP ale wkońcu wykombinowałem. postanowiłem nie robić tylko po jednym powtórzeniu na łapę ale 3. dlatego oprócz gumy, dochodzi uprząż 15kg. 

Wczoraj i dzisiaj zrobiłem piękny powolny press do hs z przytrzymaniem na górze kilka sekund więc progres z dnia na dzień. 

Rozciągania brak po takim treningu ale wczoraj wszedł pierwszy raz pike strech (klatka dotyka nóg, broda z kolanami). Jest progres :)

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych