Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik HYBRYDO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
492 odpowiedzi w tym temacie

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

rto push ups - co to za pompki? ;p Widzę, że lubisz te obwodziki xd 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

obwodów nienawidzę a co do pompek...

Pompki na kółkach gdzie przez cały ruch są odkręcone na zewnątrz 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

hipertrofia zrobiona. wszędzie progres :)

Po treningu rozciąganie i próby przed kamerą. Efekt>??

Nagrana spiczaga,pół pompka w staniu na rękach(tu byłem pewien że zchodzę głęboko), bent arm press to hs (bardzo fajna forma). po presach i pompce nie udało mi się ustać na rękach dlatego na jeszcze jednym filmie nagrałem 40 sekund hs. 

Potem zrobiłem jeszcze raz spiczagę i już ustałem na rękach. niestety po za kamerą. 

Rada dla ludzi którzy przymierzają się do spiczagi. za duży rozkrok wcale nie sprawi że będzie łatwiej :)

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj obwód wytrzymałościowy. 

Podciąganie +7,5kg- 14,5x. Następny trening będzie 15 :)

Reszty nie bedę opisywał. W każdym ćwiczeniu dodałem po kilka powtórzeń w stosunku do poprzedniego treningu. progres jest

Rozciągania dzisiaj brak bo czuję w nogach wczorajsze rozciąganie :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj brak nóg ze względu na prace domowe. Jutro planowy obwód wytrzymałościowy + zaległe nogi. 

Z fizyki 5, psychika podbudowana także jutro pull up+7,5kg x15

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

obwód wytrzymałościowy + nogi zrobione

Pistolety standard 10-1 bez przerw

żuraw-stały progres. rezystancja gumy ciągle się zmniejsza

łydki -3xmax

Wytrzymałość niestety słabo. Nie zrobiłem 15x 7,5kg z własnej głupoty. rano nie zjadłem owsianki tylko tosty, w szkole za mało zjadłem i wypiłem może ze 3 łyki wody. 

Jestem na 100% pewny że dam radę to zrobić tylko trzeba się przyłożyć. Może już w tym tygodniu wejdę na 10kg :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj kolejny dzień przerwy. 
Ogarnąłem bent arm straddle press to handstand. teraz już wejście do hs jest bardzo kontrolowane i po samym presie mogę utrzymać lajtowo hs

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wczoraj wszedł kilkusekundowy piękny v-sit bez rozciągania. po rozciągnięciu będzie jeszcze lepiej ^^

• 0

Guest_Clyde_*

Guest_Clyde_*
  • Gość
A v-sit jak robisz to normalne że ręce są lekko to tyłu i nie są prostopadłe do poręczy?
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

przy naszym rozciągnięciu myślę że to normalne. kiedyś jak zrobisz naleśnika (leżenie w siadzie rozkrocznym??) to pewnie ręce będą prostopadle ale myślę wychylenie to nie problem. grunt żeby nie zginać.

Dzisiaj obwód + mocne rozciąganie.

Liczby nie powalają. lekki spadek. 

Dzisiaj zrobiłem presa na prostych rękach w rozkroku bez rozgrzewki więc można ten element zaliczyć do nauczonych ^^ 

Jutro jeżeli czas pozwoli będzie siła maksymalna :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wczoraj zrobiłem tyle presów że plecy nie dają mi żyć. trening odpada. będzie jutro :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj porobiłem troszkę presów ale wersję trudniejszą aby opanowac HSPU. Wchodzilem do bent arm handstand z czołem prawie przy ziemi i dopiero siłowo podnosiłem. Meeeega cięzkie ale myślę że to wraz z próbami zwykłych hspu pomoże :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

siła maksymalna zrobiona. progres wszędzie oprócz roll out pełnych.

Dzisiaj wypróbowałem inne archery. pozycja wyjściowa to taka gdy wisisz na jednej łapie a ręka która ma ci asystować jest pod kątem prostym do drugiej ręki. w wyniku tego gdy się podciągniesz to ręka asystująca jest cała prosta. Mega ciężkie ale fazę negatywną mimo wszystko kontrolowałem bardziej niż w tradycyjnych archerach. Oczywiście przez cały ruch ręka asystująca za wszelką cenę prosta. 

Rozpietki 1/1/1 ale wchodziły tak lajtowo. Bajka 

HSPU (pike głębokie z nogami na podwyższeniu) 5/5/5 i za tydzień w serii zrobię 4 idealne powtórzenia w serii + jeden bardzo głęboki negatyw pełnego hspu brzuchem do ściany. 

Przy hefesto zaczynają mnie boleć coś barki. 

Reszty nie będę opisywał bo nie ma czego.

No i w biedronce do kupienia jest foam roller (??)  z wypustkami. kupuję i moze mi to coś pomoze na pospinane plecy i dwugłowe :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

obwód wytrzymałościowy zrobiony. JEST REKORD.

PODCIĄGANIE 7,5KG-15X. teraz czas na dyszkę 

Reszta ćwiczeń po 12 powtórzeń i o dziwo wszędzie luz

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj trochę hs, presów i rollowanie.

W końcu zniknął ból góry pleców. jednak musiały być pospinane bo kilka razy wałkiem poleciałem i bum

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj rozciąganie i skupienie się na naleśniku :)

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Niezły masz ten progres zazdroszczę, dosłownie moje przeciwieństwo, też chciałbym ogarnąć hspu bez ściany, czy bent'a, pressy, licze na rady jak się za to zabiore od speca, ja mogę pomóc z victorianem, impossible dipy, front, back czy flagi :D 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

ja mam generalnie progres ale wtedy gdy mało ćwiczę. dosłownie raz na 3 dni ^^ ale mnie sumienie męczy jak tak robię dlatego ćwiczę co dwa dni lub codziennie :) 

Do bent pressów nie ma rady. ćwiczyłem handstand i pike push ups i samo weszło. Bardzo pomocny jest bent arm stand (ja robię na kółkach). 

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj hipertrofia. Tragiczny trening.

hs przed treningiem tragedia

tik tok - tutaj akurat bardzo fajnie choć nie których serii nie dokończyłem. pull we froncie (jedna noga adv. tuck druga prosta), pull w backu (full). gdy juz nie dawałem rady to przechodziłem do klasycznego one leg z kolanem przy klatce.

MU+forward roll+false grip pull up 7/7/7/7/7. mega cięzko i tylko marzyłem żeby skonczyć. jak zawsze.

Reszta dopiero to tragedia

Bent arm stand-press się udawał ale samo stanie nie wychodziło

pompki okręzne-czułem bóle w łokciach jak bym robił co najmniej rozpiętki.

Blg dips 2 serie j.w bo już siadła psychika

Trzeba zmienić radykalnie pla bo jednak rok to trochę dużo jednym i tym samym schematem. co z tego że progres jest skoro chęci nie ma 

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Może kwestia słabszego dnia. Choć jeśli czujesz znużenie tym schematem to może faktycznie lepiej byłoby go zmienić.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych