Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik HYBRYDO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
492 odpowiedzi w tym temacie

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

I to do mnie mówią, że mam długie treningi, nieźle progresujesz :P 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

trening długi tylko i wyłącznie przez przerwy które były 3 minutowe. Na jedno ćwiczenie front+adv tuck planche gdzie seria jest bardzo długa potrzebuję jakieś 25 minut. reszta idzie szybciej ale jednak około 12-15 minut potrzeba. 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Nie no domyślam się, trening pod elementy jest ciężki ;d 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

po treningu siły i nóg boli mnie wszystko. nogi nie dają mi żyć i trenować. jutro hipertrofia. dzisiaj nowy rekord z hs poprawiony o 5sec. teraz wynosi 35 sec. następny cel to minuta :) 

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wczoraj zrobiona hipertrofia i progres wszędzie oprócz bułgarskich dipów 7/7/4/5. 

dzisiaj mocne rozciąganie

Ostatnio nie mam ochoty na treningi w tej formule co obecnie. jednak rok to bardzo długo. Trzeba pomyśleć nad czymś nowym :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj wytrzymałość. podciąganie +10kg-10 razy. Cel osiągnięty. teraz 15 razy +7,5kg i wracam do 10kg :)

W każdym obwodzie dzisiaj 12 pull up. dipy 15 reszta nie schodziłem poniżej 10. australian pull up zamieniłem na podciąganie w tuck front lever. 

Trening udany

Bez rozciągania bo czuję mocno dwójki po wczorajszym :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj po raz kolejny wytrzymałość. pull upy +7,5kg x12.

Liczby w obwodzie tak jak ostatnio. dzisija tylko jeden :(

pO treningu rozciąganie i....

udało się zrobić pół spiczage w rozkroku. uniosłem nogi do połowy ruchu i raz udało mi się zrobić w miarę fajny negatyw. 

Jako że jedę na miesiąć na praktykę na jakieś zadupie i nie będę miał gdzie ćwiczyć to pozostaje mi tylko domowy trening. na pewno będzie spiczaga i ćwiczenia pomocnicze  jako trening core. 

Podrzucajcie linki do filmików i artykułów z pomysłami na trening w domu. bez drążka rozporowego :(

• 1

sogeftw

sogeftw

Advanced Member

• Użytkownik
  • 134 postów

Wydaję mi się, że powinno wystarczyć :)

• 2

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzięki :)

Ostatnio coraz mniej chęci na trening. nie ćwiczę już od początku świąt. tylko zrobiłem w czwartek jeden obwód wytrzymałościowy i tyle. O dziwo im mniej ćwiczę tym lepsze wyniki w niektórych ćwiczeniach.

REKORD hspu brzuchem do ściany 7 powtórzeń :)

Coraz lepiej wchodzi adv. tuck planche :)

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Lepsze osiągi bo ciało się dobrze regeneruje, pooglądaj sobie filmiki z yt jak ludzie ćwiczą, trochę motywacji nie zaszkodzi, może zmień treningi, wprowadź coś innego, będzie ciekawie a nóż załapiesz bakcyla ;D 

Ja robię rzadko hspu , robiłem je raz na 2 tygodnie a teraz robie np. 5 serii po 6 powtórzeń, pełen zakres ruchu, coś w tym jest. 

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Powrót po miesiącu praktyk. 

Robiłem tam z kolegami trening podciąganie dipy pompki, wszystko drabinkami. z częstotliwością różnie. raz w tygodniu, dwa lub trzy a czasem wcale. 

Jeżeli przed wyjazdem był problem z regeneracją i ten miesiąc mi nie pomógł to już nie wiem. 

Wczoraj pierwszy trening. SIŁA. Spadków brak a nawet w niektórych ćwiczeniach czuję się lepiej. 

Mam teraz zamiar przez ten tydzień ćwiczyć codziennie aby się wkręcić na nowo i poprzypominać sobie wszystko. i od wtorku wrócić do normalnego rytmu treningowego. 

dodatkowo chcę się skupić na MU na poważnie ale to dopiero od wtorku :)

Dzisiaj hipertrofia i zobaczymy jak tam spadki i progresy :) 

HS robiłem na wyjeździe i spadków brak. rekord dalej w granicy 35 sekund ^^ 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj jednak chęć nauki MU wzięła górę nad hipertrofią.

Pull up eksplozywny +2,5kg 5x3

Dipy na drążku 5x5. powolne zejście i szybkie wejście

Negatywy 5x1 powoli bez dotykania ciałem drążka 

Drop set:

A1: 1 MU

pół minuty przerwy

A2: 2 Eksplozywne podciągnięcia do klatki 

pół minuty przerwy 

A3: 1 negatyw

powtórzone 3x.

Następnym razem powtórzę 3 razy bo dzisiaj brakło siły. w końcu trening testowy.

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Widzę muscle upa chcesz sie nauczyć :D ja się nie biore na razie za niego, choć w sumie umiem go ale wpierw wole ogarnąć dipy i podciągnięcia bardzo dobrze :P 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

bardzo dobrze tzn. jak??

U mnie problem z MU jest taki że nie umię go zrobić bez położenia się na drążku. ogólnie wchodzi ale w dziwnej formie. na gumie to samo :(

Dzisiaj patrzę na insta do Merfiego a ten na gumie takie fajniutkie leci ^^

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

ja tez sie klade troszke w sumie, jak mocniej sie wybije to lece jak pierun :D słuchaj tu nie ma jakieś filozofi, popróbuj. Ja chce więcej się pociągać i po prostu mieć silniejsze plecy, zacznę się uczyć go jak ogarne 12 x 10 powtorzen z 10kg , i dipy na drążku 7 serii po 15 pow, chce siłe i wytrzymałośc wymaxować fanie do tego a potem nauka techniki, kilka miesiecy i siłowki bede napierdalał:D 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

no to powodzenia :)

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

nogi zrobione :) 

Pistolety z asystą 10-1

GHR na gumie, pełny zakres 5x5 + łydki 3x max w superseriach.

W planie było impossible ale skurcze w czwórkach takie że nie mogłem utrzymać l-sit.

Za tydzień zmieniam kolejność i dodaję rutynkę pod fronta od ruskich:

Oczywiście nie wierzę w taki efekt ale zawsze to coś nowego. jeżeli ktoś chętny do spróbowania, pisać to porównamy efekty :)

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

Robiłem to z dwa-trzy tygodnie dosyć dawno. Szczerze? Minimalne efekty siłowe. Plan przeładowany strasznie. Mi polecili w Bolonii pewien schemat i działa, ja poleciłem Bejkowi i działa, więc może i Ty się skusisz. Mianowicie, pod element statyczny dobierasz na jedną sesję treningową dwa ćwiczenia izometryczne i dwa dynamiczne, np:

Rozgrzewka ( sylwetki obowiązkowo )

Tuck front ( izo )

Inverted hand ( izo )

Podciąganie w tuck front ( dyn )

Podciąganie w L ( dyn )

Uzupełnienie - w tym przypadku push - 2-3 ćwiczenia

Core - również jako uzupełnienie

Taki trening 3 razy w tygodniu ;)

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

podoba mi się twój schemat ale na razie periodyzacja nieliniowa działa wspaniale+stale przygotowuję się do trudniejszych elementów.

Ten trening od ruskich... nie jestem naiwniakiem. wiem ze w miesiąc nie naucze się fronta. chcę spróbować czegoś nowego. zawsze patrzyłem na powtórzenia, serie, odpowiednie ćwiczenia. teraz chcę spróbować street workout'owego podejścia i troszkę się docisnąć. zobaczę jak to będzie wyglądało i zdam relację :)

Dzięki za rady ^^ 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Powiem szczerze że klucz do sukcesu we froncie to mocne plecy, barki + negatywy i tam trochę trzymania, na serio, od kiedy robie negatywy to cały czas mam progres, nawet dziś fulla przytrzymałem ale potem już ni dało rady. Wystarczy że jako uzupełnienie (baze) ktoś będzie progresował siłowo podciąganko, dipy itd i pobował fronta robić, to kwestia czasu :)

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych