Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik HYBRYDO

• Please log in to reply
492 replies to this topic

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Hah, widać nie tylko sport łączy, radźcie sobie panowie, by zdać ten rok, może w wakacje spotkamy się na jakieś namioty, wspólne treningi, to by było coś a nie zamulanie w domu :D 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

u mnie całoroczny z maty i potem sprawdzianik z logarytmów + kartka z fizyki z przemian termicznych. wszystko musi być na 5 więc tydzień wyrwny z życiorysu

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

W które klasie macie te logarytmy? Ja w trzeciej technikum mam już drugi rok funkcje...

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

Nauczcie się logarytmów bo będą na maturze :D Zawsze są :)

Ja już w 1 liceum miałem.

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

ja w 3 tech jestem, mam tera logarytmy, dziadostwo xd 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

ja też 3 tech i ciągle logarytmy. phillix funkcji jest milion rodzajów...

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

brak treningów a jednak rekord siadł :)

Handstand 50sekund 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

To jest właśnie regeneracja :D 

• 0

Krzepki Paweł

Krzepki Paweł

"Jesteśmy tylko marionetkami własnego umysłu"

• Bywalec
  • 341 posts

Hahaha u mnie to samo, nie ćwiczyłem przez tydzień, specjalnie dla regeneracji, bo chyba nigdy sobie takiej przerwy od treningów nie robiłem, i rekord dzisiaj 11 ładnych podciągnięć na drążku jak zawsze było 7-9 no miazga :D

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

ja chyba też zrobie z dwa dni przerwy teraz od soboty bo czuje się wypalony ;p 

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts

Dwa dni to trochę mało. Jeden z prosów z Bolonii doradził mi tydzień przerwy co trzy tygodnie, czyli ostatni tydzień miesiąca. Treningi włochów zawierają bardzo dużo statyki/ćwiczeń izometrycznych, więc trzeba dbać o układ nerwowy. Bardzo mi się to spodobało, tak samo to, że tam o sylwetkę dbają tylko na siłowni, a jeżeli chodzi o kalistenikę/gimnastykę to przede wszystkim technika, treningi ukierunkowane głównie pod figurę czy siłę, żadnych suplementów. Każdy powinien tak traktować ten sport.

Kto śledzi 'scenę' ten zapewne wie, że jeżeli chodzi o ćwiczenia siłowe czy figury to nie ma lepszych zawodników niż włosi. Gdzieś na forum jest nawet wywiad z Matteo Spinazzolą, który nawet oświadczył, że nie będzie brał udziału w zawodach, bo dla większości liczą się 'małpie skoki', a nie ćwiczenia siłowe czy też figury. Dla przypomnienia dodam, że te 'małpie skoki' i figury wywodzą się z gimnastyki, a teraz Street Workout przejął to wszystko tylko bez techniki, z kontuzjami i przez większość traktowany jest jako sport sylwetkowy.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

ja się z nim zgadzam. Podam przykład od siebie z opola. Eagle force opole, ktoś kojarzy?? Masa skoków a elementy statyczne i czysto siłowe są w tak tragicznej formie że aż nie chce się oglądać. Najlepsze jak sędziowali u mnie zawody w szkole. Nie wiem czy oni kiedykolwiek widzieli poprawne podciągnięcie. Efekt?? Zaliczane połówki i wyniki +20/25 gdzie normalnych gość nie dałby rady zrobić 12 :)

Jak to mówił mistrz polski z biłgoraja. mniej 360 a więcej muscle up :)

Bajek 2 dni przerwy to ja mam co tydzień i nic to nie daje. zrób sobie tydzień nic nie robienia i zobaczysz przypływ mocy. 

• 1

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts
Hahah serio? Znam ich wszystkich, bylem na Opolszczyzna connection i nocowalem u nich trzy razy xdd i nawet pomagalem w rozkladaniu przenosnej konstrukcji na tamtejsze Mistrzostwa Polski.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 1

Krzepki Paweł

Krzepki Paweł

"Jesteśmy tylko marionetkami własnego umysłu"

• Bywalec
  • 341 posts

Niestety teraz jest jakaś taka moda, żeby wszystko było na pokaz i przez to sport traci na swoim pięknie w prostocie, coś o tym wiem, bo u mnie w szkole jak widzę jak ludzie się podciągają to aż chce mi się płakać. Wszystko pod puste powtórzenia, kiedy nie daliby rady w dobrej formie zrobić 1/5 z nich. Słowem,u większości niestety technika kuleje bardziej niż beznogi pies na wsi. :D

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Tydzień bez treningu? Nie wiem czy dam radę,z jednej strony to ciekawy pomysł, co do mięśni, do 2-3 dni mogą się fajnie zregenerować ale układ nerwowy raczej dłużej się regeneruje 

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,213 posts
Sprawdz Bejek na sobie tydzien wolnego ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Myślę, że wpierw zrobie 5 dni, bo tydzien to za długo. 5 dni nic nie robienia, rozciągania, jakies spacerki, dużo snu, opalania i myślę że się w 100% zregeneruje 

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Nie krępuj się i walnij sobie cały tydzień urlopu - nie masz prawa stracić nic z aktualnych wyników, a organizm powinien na tym skorzystać. Dopiero po 2 tygodniach przerwy musiałbyś zmniejszać natężenie i/lub intensywność treningu o te 10-15% lub więcej w razie potrzeby.

• 1

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

siłą zrobiona

Progres z tygodnia na tydzień przy pelikanach zmniejszam ciągle rezystancję gumy więc jest dobrze.

Rozpiętki wchodzą ale mam problem z ułożeniem łokci

Front i planche też na +. teraz kładę nacisk na half lay na gumie i przy planchy adv. tuck. 

Archery z powolną fazą negatywną 10 powtórzeń gdzie każde powtórzenie robiłem w odstępie 1 min. lewa/prawa/lewa... Za tydzień robię archery a faza negatywna będzie tylko z trzymaniem gumy. 

Po treningu rozciąganie. tutaj jest mega progres. generalnie im rzadziej się rozciągam tym lepiej dla mnie ^^. Szpagat rozkroczny to kwestia kilku treningów bo przełamałem wkońcu strach przed robieniem go bez podpory i czuję że nie blokuje mnie już kościec. 

No i po rozciąganiu weszło kilka spiczag więc z twgo jestem najbardziej zadowolony :)

Teraz jeżeli chodzi o hs to skupiam się na szerszym rozstawie rąk przez co muszę się uczyć hs prawie od 0 ^^ ale przynajmniej hspu będą łatwiej wchodziły.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wczoraj 1 obwód wytrzymałościowy 

pull up +7,5kg -11 bo mnie ojciec zagadał ^^

skin the cat 5 bardzo głębokich 

MU +5kg na uprzęży 10x

pull up 12x

australian pull up 10x

dipy 20x

rto push up 10x

pompki zwykłe 20x

roll out 20x

ściąganie gumy do iron cross 30x

Przerwy 1 minuta. 

Zaraz hipertrofia+rozciąganie góry i dołu bo czuję że góra jest lekko pospinana.

1 obwód ponieważ chcę zrobić sobie czelendż i trenować codziennie. nie będzie typowego treningu wytrzymałościowego (3 obwody) tylko:

-siła

-obwód wytrzymałościowy

-hipertrofia

-obwód

-nogi

-obwód itd. 

Zobaczę czy coś się ruszy. 

Dlaczego tak?? bo mam teraz tak że jak pomyślę o wytrzymałości to chęci do życia uciekają a tak to będzie tylko jeden obwód 20 minut i do domu :)

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users