Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik HYBRYDO

• Please log in to reply
492 replies to this topic

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

basen narazie brak ale gdy będę rok rzed egzaminem to będzie raz w tygodniu. bieganie jest 3 x w tygodniu po siłówce. sprinty to bardziej kwestia talentu(??) wiem że mozna to poprawić ale tym akurat najmniej się przejmuję ;)

Oprócz tego oczywiście chcę umieć najtrudniejsze elementy na kółkach i drążkach ale to tylko dla siebie a nie pod zawody  :) 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

siła zrobiona :) 

progres wszędzie. hefesto- nogi na krześle. bez gumy. traciłem false grip ale ruch był kontrolowany. trzeba dopracować. reszta progress. rozpiętki na + choć nie tak dobrze jak ostatnio 1/3/3. hspu w wersji głębokiej pike. 3x5. dzisiał próbowałem i zrobiłem 3 hspu brzuchem do ściany w hollow :) po treningu intensywne rozciąganie. cała góra. cały dół. nacisk na pike strech i naleśnik i lekko przyciśnięty szpagat rozkroczny. po wszystkim trening pod spiczagę:

-pike drag 3x6

-uniesienie nóg ponad ziemię-próba straddle press 5x3sek

-wznosy nóg w staniu na głowie 3x8

-wznosy nóg na ziemi do poziomki i poziomki rozkrocznej :)

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Jakie tam limity trzeba zrobić na tym basenie ? Startujesz do oficerki ?

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

50 M. startuję dopiero za rok :) 

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

No dobra dobra ale czasy czasy czasy :D

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

nie mam pojęcia jakie czasy ale kojarzy mi się że żeby zaliczyć trzeba to trzeba poniżej 30 sekund.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzisiaj nogi :)

pistolety 5/4/3/2/1

glute ham raises 5x5 - tutaj będę progresował do pełnych. narazie robię na gumie w idealnej technice. 

łydki 3xmax

pull upy do klatki +5kg

pull up do klatki +0 kg

hs i zaraz rozciąganie oraz press trening

Dwa ostatnie ćwiczenia to superserie 10x1. najpierw jeden +5 kg i od razu ściągam i robię 1 +0kg. z czasem przejdę na 5x2 -> 3x3->4x3-> 5x3->5x4-->5x5. 

Robię +5kg bo chę wypróbować sposób kolesia który o tym pisał na grupie sw poland (czołówka na polskiej scenie). mianowicie 8% masy ciała dodatkowo aby poprawić eksplozywność

Do tych co się znają albo robią. ile razy robić trening eksplozywnych pull upów aby były widoczne efekty?? 1 x w tygodniu starczy??  Dodam że robię podczas treningu wytrzymałości MU na gumie i w ten sam dzień z rana kilka MU bez gumy.

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Uu 50m poniżej 30sek to już kot. U nas mistrz uczelnii ma czas bodajże 28 sek xD A wgl są tylko 2 osoby <30sek. Ja bym z 36 może wykręcił a to już jest ocena BDB na awf xd

Ja robię eksplozywne pull upy przed każdym treningiem. Tyję aktualnie i nie chcę zatracić muscle upa więc robię 2x3 zwykłych do pępka i 1x3 +5kg do mostka. Wydaje mi się, że 1x/tyg to za mało.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

Dobra, poszperałem i znalazłem warunki do dęblina :) 

Dla mężczyzn normy sprawnościowe wynoszą odpowiednio 13,8 sek. (bieg 100 m), 3,45 min. (bieg 1000 m) i 60 sek. (pływanie 50 m). Zamiast uginania ramion mężczyźni wykonują podciąganie na drążku – co najmniej osiem.

Pull upy eksplozywne w takim razie porobię 3 razy w tygodniu. dużo zajęło ci dojście do podciągania do pępka??

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Ee to lajcik :)

Czy ja wiem niedługo w zasadzie. Jak już umiałem do mostka to dołożyłem 3kg. Umiałem z nim podciągnąć się gdzieś do lini sutków i stopniowo doszedłem do 5kg do mostka. Równolegle robiłem zwykle i gdzieś może z miesiąc zajęło dojście do pępka. Na początku używałem trochę kipu, potem sam ruch barków i na końcu bez. Dużo daje siła wyobraźni, bez próby wyobrażenia, że chce się podciągnąć np do pasa, ciężko było mi przejść poniżej mostka.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

jak już do pępka pójdzie to idealny MU to chyba żaden problem ??

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

No tak jak już masz ręce na wysokości pępka to wystarczy je przekręcić i bam jesteś :P Choć osobiście podczas samego MU mam jeszcze troche nawyk minimalnego kipu, tak jakby mózg się obawiał, że nie wejde xd

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

to zobaczymy jak będzie u mnie. ja za to mam nawyk że po przekręceniu łokci kładę się na drążek

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Też będę musiał popracować nad dynamicznym podciąganiem, bo przez zimę w ogóle nie robiłem MU i już pewnie nie umiem robić bez kippingu. Może wspomożecie jakimś planem? Tylko nie za ciężkim, bo i tak już mam zawalony cały tydzień, więc nie będę wykonywał go "na świeżo". :P

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

rób same podciągania eksplozywne :) dużo serii, mało powtórzeń, krótkie przerwy. masz mój sposób na podany wyżej. J będę robił po rozgrzewce przed treningiem głównym 3 razy w tygodniu :)

rozciąganie i trening pod press zrobione :) 

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Hybrydo, to kiedy kwity składasz i wkońcu jaki rodzaj?

• 0

“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

chodzi ci o wojsko??? jeżeli tak to za rok po skończeniu szkoły oczywiście. Na pierwszy strzał leci dęblin. o testy fizyczne się nie martwię ale zobaczymy jak z matura i zdrowiem. potem wrocław i marynarka. jak to też nie wypali to AGH kRAKÓW :)

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 posts
  • LokalizacjaWarszawa
AGH, znam, trochę :-) Wydział Inżynierii Mechanicznej i Robotyki jednak tylko przez semestr. Zrezygnowałem, i tak źle na tym nie wyszedłem, bo już 13 lat w MON'ie siedzę:-)
Ciekawy byłem z jakiego poziomu startujesz, tzn jaka szkoła itd. Trzymam kciuki, co by się udało.
  • 1

“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

ja kończę za rok technikum w kierunku energii odnawialnej

Dzięki. Mam nadzieję że pójdzie dobrze :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

hipertrofia zrobiona :)

wszędzie progres, jak zwykle ostatnio. przed treningiem po rozgrzewce pull upy wysokie i hs 5 minut

Po treningu intensywne rozciąganie. treningu pod press nie będzie bo już nie dam rady. jutro rest a we wtorek wytrzymałość :) 

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users