Czy zamiana pompek na progresje do full planche ma sens? Chcąc urozmaicić swoją rutynę, postanowiłem zamienić owe ćwiczenie, pozostając przy HSPU. Co o tym sądzicie? Czy można trenować front levera i planche jednego dnia?
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

Planche zamiast pompek
Rozpoczęty przez
jan0sik
, kwi 28 2013 12:44
planchetrening front lever progresje workout
Napisano 28 kwietnia 2013 - 13:58

Pompki i planche wymagają różnej siły (straight arm i bent arm). Rozumiem,że chcesz wywalić półpompki na jednej ręce? Jak wywalisz pompki to na tą siłę zostaną ci tylko dipy na drążku w planie. Zawsze możesz to połączyć np zamiast trzymać (adv) tuck planche robisz tuck planche pushups.
Możesz FL i planche tego samego dnia jeżeli dasz radę, bo z tego co pamiętam plan masz intensywny 6 razy w tygodniu. Pamiętaj, że kiedyś trzeba się regenerować
Ja mogę polecić plan z overcoming gravity - w skrócie: skill + 3 x push + 3 x pull + nogi robić 3-4 razy w tygodniu. Ale to trochę offtopic
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: planchetrening, front lever, progresje, workout
![]() |
Pozostałe →
Humor →
Nie ćwicz nóg! To głupota! To zbędny balast!Napisany przez Orel , 13 maj 2018 ![]() |
|
|
![]() |
Główny →
Artykuły →
Wydarzenia →
Eliminacje Street Workout Poland Championships 2018Napisany przez Orel , 10 maj 2018 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Plany treningowe →
Plan treningowy dla WarruminaNapisany przez warrumin , 01 mar 2018 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Dzienniki postępu →
Osiągnąć niemożliweNapisany przez iamtheweakone , 03 sty 2018 ![]() |
|
|
![]() |
Trening →
Tutoriale / Filmy instruktażowe / Ocena techniki →
Filmy / zdjęcia użytkowników do oceny →
Front lever - Jest dobrze? Doprostować ?Napisany przez Fatality , 18 wrz 2017 ![]() |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych