Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Wyzwania 1-2K13 "Nowy rok - nowe wyzwania!"

• Zamknięty Temat jest zamknięty
190 odpowiedzi w tym temacie

vanthomas

vanthomas

Nieustający w zdobywaniu celów

• Użytkownik
  • 173 postów
Prawda jest taka, że rozdzielając na trzy kategorie, każdy mógł by spróbować się w każdej, jednej osobie przypada l-sit na poręczach, drugiej na ziemi i bierze w niej udział, nie było by przeciwwskazań, żeby jedna osoba brała udział w każdej kategorii.
  • 0

darmed73

darmed73

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 49 postów
  • LokalizacjaZąbki
I ja coś wrzucę.
Pompki wąskie technicznie 12 powtórzeń
Na L-sit mam za mało siły,więc odpuściłem

• 0
Szybkość w walce nie jest dobra bez siły ,która powinna iść z nią w parze.

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów
Te wyzwania to tylko zabawa i tak to traktuję:)

Jeśli chodzi o taką organizację to powinno być co miesiąc więcej konkurencji bo co z tego że jest L-sit jak sporo osób wrzuca inne opcje. Tyle że to powinno być na początku wyszczególnione :)

Powinny być też jasne zasady co ma jaki poziom trudności, co to jest powtórzenie techniczne a w wytrzymałościowych jaka minimum technika musi obowiązywać :)

No ale to tylko takie spostrzeżenia, ja to trakuje jak zabawę. W tym miesiącu nic nie nagram ale w następnym na pewno coś wrzuce :)
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 postów
Nie mozna tego chyba inaczej traktowac, walczysz o kolorowego nicka na forum ;)
Ja dzieki temu bede mial pamiatke progresu, kiedys/dzis ;)
  • 0

mrsayso

mrsayso

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 85 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

Udało się 15 ;) ostatkiem sił :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
Poprawione technicznie, faktycznie szerzej jest łatwiej :)

• 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

darmed73

darmed73

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 49 postów
  • LokalizacjaZąbki
Już mój filmik powinien prawidłowo hulać,przepraszam za utrudnienia.
  • 0
Szybkość w walce nie jest dobra bez siły ,która powinna iść z nią w parze.

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Panowie, co do dyskusji przy ocenie "Wyzwań" to jak byśmy nie knuli sprawa zawsze jest ocenna. Kalistenika to sport niewymierny, nawet jeśli można zmierzyć czas lub policzyć powtórzenia. Bo zawsze liczy się również technika i jakość wykonania ćwiczenia. Dotychczas chyba nikt nie był pokrzywdzony przy ocenie, może poza wyjątkiem Konika, któremu nagroda przeszła koło nosa z powodu braku karteczki:) Możemy oczywiście wymyślać coraz bardziej skomplikowane standardy oceny ale obawiam się, że dla większości były by niezrozumiałe a chodzi nam przecież o to, by jak najwięcej osób wzięło udział w tej zabawie. Każdy z Was może się wypowiedzieć co do oceny techniki i osiągnięć poszczególnych uczestników i takie głosy zawsze bierzemy pod uwagę:)

A teraz parę słów o uczestnikach: Mrsayso, czy na pewno nie robiłeś tych pompek z kolan?

Sonia, za każdym razem zaskakujesz mnie, tym jak potrafisz pokonywać samą siebie. Darek medyk trzymasz fason, Satetsu jak zwykle bezkonkurencyjny:) Niestety mam problem z przyznaniem repów ale obiecuję wszystkim je dodać:)

A teraz moje wypociny:) Od jakiegoś czasu zmagam się z przemęczeniem, więc wyniki nie są imponujące:( Mam nadzieję, że przynajmniej można zaliczyć to w konkurencji technicznej:)

Pompki krok 9/techniczna?/10

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
Zahir mogę zagwarantować, że nie było z kolan (u mrsayso) :) Nogi prosto, spodnie szerokie + ciemno w pokoju.. Takie oszustwo nie miało by żadnego sensu :)

PS dziękuję za pochwałę :)
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Zahir mogę zagwarantować, że nie było z kolan (u mrsayso) :) Nogi prosto, spodnie szerokie + ciemno w pokoju.. Takie oszustwo nie miało by żadnego sensu :)

Wierzę:) W takim razie gratuluję wyniku:)
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 postów
Rep dla Ciebie zahir.
Aczkolwiek uwazam, ze nie robisz ich poprawnie, twoje cialo jest ciagle zgiete przy wychodzeniu w gore, wiem, ze ciezko utrzymac balans na tej pilce i po prostu sie tak dzieje, ale to chyba dlatego poziom 9 pompki.
Wiekszosc uczestnikow robi ten wariant, sam probowalem i wiem, ze nie robie tego poprawnie bo trzeba strasznie duzej sily, pilka powinna byc tylko do podparcia reki i cala sila brana z drugiej, a co sie dzieje, dociskamy druga reke na pilke zeby sobie pomoc i wypychamy sie do gory, jak dla mnie wiekszosc tych prob tak wlasnie wyglada. Przepraszam z gory jesli kogos urazilem ale mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi.
  • 0

mrsayso

mrsayso

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 85 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
CiN - masz rację, w trakcie tego pompowania, z pompki na pompke, ręka na piłce coraz bardziej pomaga. Trzeba poprostu szlifować technikę i skupiać się na drugiej ręce. To samo co napisał Satetsu z ruchem piłki. Technika w kroku 9 odgrywa kluczową rolę. Ja starałem się aby piłka jak najbardziej "jeździła" i żeby ręka na niej jak najmniej pomagała :)
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
To ja jeszcze wrzucam mojego niedoskonałego L-Sita. Wiem, że nogi lekko zgięte ale jak próbowałem wyprostować, to raz, że mnie skurcze łapały bo zakwasy w nogach miałem, a dwa że jednak jeszcze za słaby jestem :)

Poziomka/5 sekund

• 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Fajnym sposobem i dodatkowym wariantem kroku 9 można zastosować także ekspandery różnej rozciągalności. Świetnie działa na rozwój. Wyjdzie mniej tych pompek. Zawsze wzmocnimy się.

A nawet zamierzam sprówać robić to na kółkach gimnastycznych. Pozycja jest niestabilna i trudniejsza do wykonania.

Wyskakuje mi błąd i nie mogę nikomu dodać punktów reputacji. O co chodzi? :(

Michał świetnie Ci idzie :) Wszystko małymi kroczkami :) dałbym rep, ale nie mogę :(
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 postów
Pozwole sobie zacytowac.
Krok 9 - Pompki z dzwignia.

'Prawidlowo wykonywane pompki z dzwignia niemal nie ustepuja trudnioscia pelnym pompkom na jednej rece. Wlasnie dlatego cwiczenie to jest tak wartosciowe w przedostatnim kroku zestawu. Przekonasz sie, ze reka spoczywajaca na pilce moze wsniesc do ruchu tylko minimalna doze sily ze wzgledu na swe polozenie stabilizujace pilke z boku ciala. Zmusza to druga reke do bardzo wytezonej pracy.'

Nigdzie nie ma mowy o 'napnij' reke na pilce i wypychaj sie :), niestety nie ma 'leTko' :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
też już nie mogę dawać repów..:( Statetsu 40s w L-sicie na podłodze to świetny wynik!! :) moje nogi jakoś nie chcą się oderwać od ziemi..
  • 0

Grzegorz

Grzegorz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 postów
Podglądam tutaj wasze wyczyny z L-sitem i postanowiłem spróbować. Niestety nie dało rady. Gdyby ktoś miał ochotę pomóc to proszę o pomoc w temacie http://forum.kaliste...ek-L-sit-L-hold
  • 0
Aby być najlepszym, musisz być lepszym od samego siebie...

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Satetsu bardzo dobry wynik :). Może wrzucę dzisiaj swój. Nagrałem i wytrzymałem tylko 26s

Zahir w twoim filmiku bardzo dobrze widać Cię jak wykonujesz pompki. Kamera jest ustawiona w dobrej pozycji. Oczywiście forma także jest dobra.
Rep. dla Ciebie, Emila Satetsu, Darekmedyk73 są to zaległe repy jutro wstawię :)
  • 0

Rafiki

Rafiki

KalistenikaPolska

• Użytkownik
  • 131 postów
  • LokalizacjaSzczytno
Satetsu ładny czas.

Ja postanowiłem trochę poprawić swój

Pozimka/40 sekund

• 0

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów
Moi drodzy ostatni rzut na taśmę i zamykamy konkurs 23:59:59 .... tik-tak-tik-tak
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych