Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Wyzwania 1-2K13 "Nowy rok - nowe wyzwania!"

• This topic is locked This topic is locked
190 replies to this topic

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
Mrsayso razem z Statetsu`em w pompkach wytrzymałościowych powinni być razem na podium v-ce mistrzowskim :) również zrobił 15 powtórzeń :)

Gratuluję wszystkim!:) każdy jest wygranym, bo walczymy sami z sobą :)
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Oki. Poprawione.
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Zaliczyłem je do wytrzymałościówki. Pierwszy raz robię podsumowanie i jak widać same błędy. No cóż. Na drugi raz dokładnie proszę określić do jakiej kategorii należy film.
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 posts
Jestem troche zawiedziony, ze nie robione dobrze technicznie powtorzenia kroku 9-tego wygraly.
Jak dla mnie wspaniala robote wykonal Emil z Diamond Pushup's oraz Satetsu ktory pokazal prawdziwa sile w swoich pompkach, niestety reszta jak napisalem wczesniej robiona byla zle, bo reka na pilce nie powinna byc uzywana aczkolwiek kazdy uzywal jej do wypychania sie w gore.
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Niestety nikomu nie dogodzimy, a z drugiej strony nie chcemy by zbyt trudne były wyzwania.
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 posts
No niestety, wazne, ze bylo duzo dobrej zabawy i sporo ludzi zmotywowalo sie do zaprezentowania swoich umiejetnosci :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Zgadzam się z Satetsu, że jego pompki powinny być zaliczone do kategorii technicznej. Robił je tak dobrze, że nie było do czego się doczepić. Choć sam startowałem w tej konkurencji, to przyznaje, że poprawnie wykonał je tylko on:)

Cin jak dla mnie jest zwycięzcą w poziomce wytrzymałościowej wspólnie z Rafikiem:)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Także się zgodzę z tym, ze satetsu zasługuję na mistrza.
Tylko dobrze by było gdyby ręka była wyprostowana nie zgięta jeśli to jest techniczna wersja. To decyzja twórcy wyzwania?
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
A jeszcze jedno. Czy jeden użytkownik może wygrać 3 wyzwania lub zająć pierwsze i drugie miejsce w tej samej kategorii? Co zrobić jeśli są do wyboru dwie, w której wygrał?
  • 0

mrsayso

mrsayso

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 85 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
Wydaje mi się, że nie może jeden zawodnik zająć dwa lub trzy miejsca w tym samym wyzwaniu :) Liczy się jego najlepsze podejście i ono decyduje o miejscu. A co do kategorii - od początku trzeba się określić do jakiej się dany film kwalifikuje. Tak będzie najsprawiedliwiej. :)

W grudniu mistrzem i 3 miejsce zajął Satetsu 50 i 33 wynosy nóg... a drugie Cassi. Moim zdaniem Satetsu powinien zająć I a Cassi II. III by przypadło kolejnej osobie :) a tak to Satetsu by zrobił jeszcze z 2 podejścia 49 i 48 i zajął by całe podium :) a nie o to chodzi.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Trochę pomieszało się z tym wszystkim. Gdyby to były tylko same wznosy nóg na drążku w wersji wytrzymałościowej i technicznej. Nie było by dylematu.
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Dokladnie cassi.
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 posts
Jak wyzej panowie, nie wazne ile uzytkownik wrzuci filmikow, musicie brac najlepszy pod uwage :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Ja też się z tym zgadzam. Dlatego według mnie Satetsu powinien zgarnąć w tym miesiącu I miejsce za pompki techniczne, Cassi za wytrzymałościowe, II miejsce Mrsayso.

Poziomka - I miejsce technicznie Satetsu a wytrzymałościowo Cin i Rafiki (różnica między ich czasami to z tego co pamiętam 3 sek. ale za to Cin robił wersję ciut trudniejszą).
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Więc poprawcie. Musimy dogadywać się :)
  • 0

Rafiki

Rafiki

KalistenikaPolska

• Użytkownik
  • 131 posts
  • LokalizacjaSzczytno

...wytrzymałościowo Cin i Rafiki (różnica między ich czasami to z tego co pamiętam 3 sek. ale za to Cin robił wersję ciut trudniejszą).

Wiesz to zależy kto zrobił trudniejszą. Dla mnie na drążku jest trudniej niż na ziemi nawet. Ale to nieistotne :)
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 posts

...wytrzymałościowo Cin i Rafiki (różnica między ich czasami to z tego co pamiętam 3 sek. ale za to Cin robił wersję ciut trudniejszą).

Wiesz to zależy kto zrobił trudniejszą. Dla mnie na drążku jest trudniej niż na ziemi nawet. Ale to nieistotne :)

Rafiki ma racje, na drazku dodatkowo musisz dodac maksimum sily do utrzymania balansu
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Rafiki, być może masz rację, przyznaję się bez bicia, że nigdy nie robiłem na drążku. Sugerowałem się tym, że na ziemi niewielki ruch nóg wystarczy by utracić pozycję. Dzięki za tę uwagę, bo dzięki temu wciąż się czegoś uczę:)
  • 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 posts
Uważam, że aby uniknąć takich problemów można by uściślić technikę wykonywania ćwiczeń. Myślę również, że np. gdy są zawody w pompkach powinien być brany pod uwagę jeden z kroków ze skazanego, a nie wszystkie dziesięć, ponieważ jeden z uczestników może zrobić 100 pompek klasycznych, a drugi 20 na jednej ręce i jak ich teraz ocenić?
To tylko moja mała sugestia do organizatorów, ale wiele osób może się ze mną nie zgodzić.
  • 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Zależy nam, by dać szansę każdemu i w związku z tym dopuszczamy wszystkie kroki. Ocena zawsze może być podważona ale cóż, nie wszystko jest wymierne:(
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users