Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się

Seminaria:)

• Please log in to reply
128 replies to this topic

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Dziękuję Adam. Pewnie aby zrobić front lever nie wystarczy jedno ćwiczenie. Np. Ja mam problem z tym ćwiczeniem, że nie mogę wykonać samą siłą ciała w zwisie na drążku, ale jak stoję i lekko odbiję się już zrobię i idę jak wskazówka zegara :)
  • 0

Adam.Kalman

Adam.Kalman

Go KalistenikaPolska.pl!

• Instruktor
  • 74 posts

Myślę, że jakby ktoś wrzucił jakieś materiały z tego seminarium, to wielu ludzi by się do tego bardziej przekonało i na następnym już by sami byli obecni. Mam jeszcze pytanie. Na kolejnych spotkaniach będzie inny plan/omawiane zagadnienia, czy to samo dla tych, którzy nie byli w Gdańsku?

Zobaczymy jak będzie w przyszłości, na razie jeszcze nie było Gdańska, poczekamy na 12, podzielimy się opiniami i będziemy planować dalej 

Dziękuję Adam. Pewnie aby zrobić front lever nie wystarczy jedno ćwiczenie. Np. Ja mam problem z tym ćwiczeniem, że nie mogę wykonać samą siłą ciała w zwisie na drążku, ale jak stoję i lekko odbiję się już zrobię i idę jak wskazówka zegara :)

Jest na to parę prostych ćwiczeń wspomagających, jak na wszystko zresztą.
Niestety nie wszystkie da się sensownie opisać, czasami pokazanie i omówienie da 10x lepsze efekty niż 20 przeczytanych porad.
  • 0

bartekbaltyk15

bartekbaltyk15

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 283 posts
Rozumiem, będę czekał na dalsze informacje. :)
  • 0
"Aby prze­być ty­siąc mil, trze­ba zro­bić pier­wszy krok." - Bruce Lee

Kubek

Kubek

Never Say I Can't, Go BeastMode!

• Użytkownik
  • 23 posts
  • LokalizacjaZgierz
No w końcu coś ciekawego się dzieje , najprawdopodobniej się zjawię.

I więcej takich akcji :)
  • 0

Pablo14

Pablo14

gnls

• Użytkownik
  • 314 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Rozważę opcję pójścia na takie seminarium ;)
Drugi koniec miasta ;)
  • 0

KABUM

KABUM

Advanced Member

• Użytkownik
  • 373 posts
Była gdzieś ankieta co do propozycji wybrania dnia?
Akurat 12 stycznia mam zjazd na uczelni a chciałem przyjechać.
  • 0

www.sportymiejskie.pl - Aktualności sportowe, wydarzenia sportowe, relacje z niszowych sportów.

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Niestety termin nie zależał od nas i nie mieliśmy na niego wpływu. Może mimo to uda Ci się przyjechać:)
  • 0

julo1976

julo1976

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 159 posts
Ja jeszcze poprosze o trening nog w gimnastyce, jak sie pracuje nad dynamika, o poruszenie tematu suplementacj przed treningowej jak i po.Fajna sprawa by byla gdyby np. tydzien przed seminarum jak Adam wszystko pouklada przedstawil program zajec:-).Mysle ze z forum bedzie na tyle duzo osob i jezeli kazdy z nas ok. 30 min by filmowal jedna kamera przekazujac sobie to nikt na tym nie straci a powstanie bardzo ciekawy material dla kazdego.Co wy na to??
  • 0
Trening to przyjemnosc, nie obowiazek a gimnastyka sportowa to radosc i satysfakcja z pokonywania sily grawitacji:) !

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Julo, myślę, że nie ma sensu nagrywać wszystkiego longiem ale skupić się na istotnych momentach, np. gdy Adam będzie tłumaczył szczegóły techniczne:)
  • 0

Mrowek

Mrowek

Advanced Member

• Instruktor
  • 38 posts
Witam , to mój pierwszy post :)

Zgłoszenie już wysłane, teraz tylko oczekiwać spotkania w Gdańsku.
Moje oczekiwania, hmmm jest tego cała masa, tak więc:

Metodyka nauczania podstawowych elementów na każdy przyrządzie np:
Stanie na rękach
Nauka wachan na poręczach
Wykręt w tył na kółkach itp.
Metody kształtowania siły gimnastycznej dynamicznej jak i statycznej.
Sposoby budowania rozgrzewki , wiadomo po jakimś czasie zaczyna się robić nudna i sposoby jej układania pod trening.
Tak więc czekam z nieciepliwością na wszelkie nowości.

Pozdrawiam serdecznie :) SIŁA !
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Po konsultacjach z Adamem mam do przekazania dwie wiadomości. Pierwsza dobra a druga ... dobra;)

Pierwsza wiadomość: Razem z Adamem seminarium poprowadzą:

1) Maciej Łabutin

Zawodnik reprezentacji Polski, zawodnik Kadry Narodowej w Gimnastyce Sportowej Mężczyzn. Uczestnik Mistrzostw Świata – Rotterdam, Mistrzostw Europy (Mediolan, Volos), Uniwersjady (Belgrad, Shenzen). Finalista Pucharów Świata, wielokrotny medalista Mistrzostw Polski Seniorów w wieloboju gimnastycznym i na przyrządach w latach 2007-2012. Zwycięzca ogólnej klasyfikacji Pucharu Polski Seniorów. Trener gimnastyki z uprawnieniami do prowadzenia zajęć korekcyjno-kompensacyjnych oraz trener akrobatyki. Zawodnik startujący w niemieckiej Bundeslidze. Współzałożyciel GDW.

2) Paweł Kordel

Absolwent szkoły baletowej, choreograf, akrobata powietrzny występujący na wielu międzynarodowych scenach, tancerz. Występował m.in. w moskiewskim Teatrze Bolszoj, Teatrze Wielkim Opery Narodowej, Teatrze Muzycznym “Roma”, Operze Bałtyckiej, Teatrze Wielkim w Łodzi. Od 12 roku życia związany również ze sztukami walki jako zawodnik, trener akrobatyki oraz trener rozwoju ruchowego poprzez taniec. Współzałożyciel GDW.

Druga wiadomość: Uczestników podzielimy na dwie grupy: początkującą i zaawansowaną. W ten sposób każdy będzie mógł ćwiczyć na swoim poziomie, by jak najwięcej wynieść z seminarium:)
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Pięknie. To lecim panowie na ten pierwszy. :D
  • 0

bartekbaltyk15

bartekbaltyk15

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 283 posts
Zaczynam coraz bardziej żałować, że nie mogę uczestniczyć. :P
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Bartekbaltyk, postaraj się:)
  • 0

bartekbaltyk15

bartekbaltyk15

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 283 posts
Niestety, to już przesądzone. Nie dam rady dojechać z Kolbuszowej (obok Rzeszowa). Jakby były następne, gdzieś bliżej, to raczej na pewno będę.
  • 0

Adam.Kalman

Adam.Kalman

Go KalistenikaPolska.pl!

• Instruktor
  • 74 posts
Chciałbym jeszcze uzupełnić informacje o miejsce. Seminarium odbędzie się na świetnie wyposażonej, nowo wybudowanej sali gimnastycznej w Niepublicznej Szkole Sportowej na ulicy Porębskiego 4 w Gdańsku. Sala ta daje mnóstwo możliwości, przede wszystkim kompleksowego zapoznania się z gimnastyczną częścią rozwoju fizycznego. Gorąco wszystkich zapraszamy.

tutaj link do zdjęć sali:
http://olimpijczyk.g...l/left/galeria/
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec
Sala, że aż szczena opada... Już nie mogę się doczekać.
Choć moja obecność nie jest jeszcze na 100% pewna.
  • 0

Adam.Kalman

Adam.Kalman

Go KalistenikaPolska.pl!

• Instruktor
  • 74 posts
Prowadzimy tam zajęcia od listopada, i muszę przyznać ze na pomorzu ciężko o lepszą, do siły wystarczą przyrządy a ta ma jeszcze dodatkowy atut dla osób, które interesują się akrobatyką, batut, 12 metrowy fasttrack, oba zakończone dołem z gąbkami, więc można podciągnąć elementy akrobatyki, dodatkowo drążek jest nad dołem z gąbkami wiec również można poćwiczyć swobodnie elementy zeskoku oraz takie gdzie obawiamy się "co będzie jak nie wyjdzie", dużo mógłbym mówić co można, lepiej będzie jak doświadczycie sami :)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Brak słów :) Super
  • 0

Pablo14

Pablo14

gnls

• Użytkownik
  • 314 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Mam tam 15 minut drogi ;)
Jak będę miał czas, to postaram się zapisać.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users