Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Seminaria:)
Started by
Guest_zahir11_*
, Dec 01 2012 20:42 PM
Posted 06 December 2012 - 18:35 PM
Dziękuję Adam. Pewnie aby zrobić front lever nie wystarczy jedno ćwiczenie. Np. Ja mam problem z tym ćwiczeniem, że nie mogę wykonać samą siłą ciała w zwisie na drążku, ale jak stoję i lekko odbiję się już zrobię i idę jak wskazówka zegara
Posted 06 December 2012 - 18:40 PM
Myślę, że jakby ktoś wrzucił jakieś materiały z tego seminarium, to wielu ludzi by się do tego bardziej przekonało i na następnym już by sami byli obecni. Mam jeszcze pytanie. Na kolejnych spotkaniach będzie inny plan/omawiane zagadnienia, czy to samo dla tych, którzy nie byli w Gdańsku?
Zobaczymy jak będzie w przyszłości, na razie jeszcze nie było Gdańska, poczekamy na 12, podzielimy się opiniami i będziemy planować dalej
Dziękuję Adam. Pewnie aby zrobić front lever nie wystarczy jedno ćwiczenie. Np. Ja mam problem z tym ćwiczeniem, że nie mogę wykonać samą siłą ciała w zwisie na drążku, ale jak stoję i lekko odbiję się już zrobię i idę jak wskazówka zegara
![]()
Jest na to parę prostych ćwiczeń wspomagających, jak na wszystko zresztą.
Niestety nie wszystkie da się sensownie opisać, czasami pokazanie i omówienie da 10x lepsze efekty niż 20 przeczytanych porad.
Posted 06 December 2012 - 18:42 PM
Rozumiem, będę czekał na dalsze informacje.
"Aby przebyć tysiąc mil, trzeba zrobić pierwszy krok." - Bruce Lee
Posted 06 December 2012 - 22:10 PM
No w końcu coś ciekawego się dzieje , najprawdopodobniej się zjawię.
I więcej takich akcji
I więcej takich akcji
Posted 06 December 2012 - 22:19 PM
Rozważę opcję pójścia na takie seminarium
Drugi koniec miasta
Drugi koniec miasta
Posted 07 December 2012 - 15:56 PM
Była gdzieś ankieta co do propozycji wybrania dnia?
Akurat 12 stycznia mam zjazd na uczelni a chciałem przyjechać.
Akurat 12 stycznia mam zjazd na uczelni a chciałem przyjechać.
Guest_zahir11_*
Posted 07 December 2012 - 16:28 PM
Guest_zahir11_*
Niestety termin nie zależał od nas i nie mieliśmy na niego wpływu. Może mimo to uda Ci się przyjechać
Posted 07 December 2012 - 23:00 PM
Ja jeszcze poprosze o trening nog w gimnastyce, jak sie pracuje nad dynamika, o poruszenie tematu suplementacj przed treningowej jak i po.Fajna sprawa by byla gdyby np. tydzien przed seminarum jak Adam wszystko pouklada przedstawil program zajec:-).Mysle ze z forum bedzie na tyle duzo osob i jezeli kazdy z nas ok. 30 min by filmowal jedna kamera przekazujac sobie to nikt na tym nie straci a powstanie bardzo ciekawy material dla kazdego.Co wy na to??
Trening to przyjemnosc, nie obowiazek a gimnastyka sportowa to radosc i satysfakcja z pokonywania sily grawitacji:) !
Guest_zahir11_*
Posted 07 December 2012 - 23:03 PM
Guest_zahir11_*
Julo, myślę, że nie ma sensu nagrywać wszystkiego longiem ale skupić się na istotnych momentach, np. gdy Adam będzie tłumaczył szczegóły techniczne:)
Posted 08 December 2012 - 23:27 PM
Witam , to mój pierwszy post 
Zgłoszenie już wysłane, teraz tylko oczekiwać spotkania w Gdańsku.
Moje oczekiwania, hmmm jest tego cała masa, tak więc:
Metodyka nauczania podstawowych elementów na każdy przyrządzie np:
Stanie na rękach
Nauka wachan na poręczach
Wykręt w tył na kółkach itp.
Metody kształtowania siły gimnastycznej dynamicznej jak i statycznej.
Sposoby budowania rozgrzewki , wiadomo po jakimś czasie zaczyna się robić nudna i sposoby jej układania pod trening.
Tak więc czekam z nieciepliwością na wszelkie nowości.
Pozdrawiam serdecznie
SIŁA !
Zgłoszenie już wysłane, teraz tylko oczekiwać spotkania w Gdańsku.
Moje oczekiwania, hmmm jest tego cała masa, tak więc:
Metodyka nauczania podstawowych elementów na każdy przyrządzie np:
Stanie na rękach
Nauka wachan na poręczach
Wykręt w tył na kółkach itp.
Metody kształtowania siły gimnastycznej dynamicznej jak i statycznej.
Sposoby budowania rozgrzewki , wiadomo po jakimś czasie zaczyna się robić nudna i sposoby jej układania pod trening.
Tak więc czekam z nieciepliwością na wszelkie nowości.
Pozdrawiam serdecznie
Guest_zahir11_*
Posted 10 December 2012 - 20:44 PM
Guest_zahir11_*
Po konsultacjach z Adamem mam do przekazania dwie wiadomości. Pierwsza dobra a druga ... dobra;)
Pierwsza wiadomość: Razem z Adamem seminarium poprowadzą:
1) Maciej Łabutin
Zawodnik reprezentacji Polski, zawodnik Kadry Narodowej w Gimnastyce Sportowej Mężczyzn. Uczestnik Mistrzostw Świata – Rotterdam, Mistrzostw Europy (Mediolan, Volos), Uniwersjady (Belgrad, Shenzen). Finalista Pucharów Świata, wielokrotny medalista Mistrzostw Polski Seniorów w wieloboju gimnastycznym i na przyrządach w latach 2007-2012. Zwycięzca ogólnej klasyfikacji Pucharu Polski Seniorów. Trener gimnastyki z uprawnieniami do prowadzenia zajęć korekcyjno-kompensacyjnych oraz trener akrobatyki. Zawodnik startujący w niemieckiej Bundeslidze. Współzałożyciel GDW.
2) Paweł Kordel
Absolwent szkoły baletowej, choreograf, akrobata powietrzny występujący na wielu międzynarodowych scenach, tancerz. Występował m.in. w moskiewskim Teatrze Bolszoj, Teatrze Wielkim Opery Narodowej, Teatrze Muzycznym “Roma”, Operze Bałtyckiej, Teatrze Wielkim w Łodzi. Od 12 roku życia związany również ze sztukami walki jako zawodnik, trener akrobatyki oraz trener rozwoju ruchowego poprzez taniec. Współzałożyciel GDW.
Druga wiadomość: Uczestników podzielimy na dwie grupy: początkującą i zaawansowaną. W ten sposób każdy będzie mógł ćwiczyć na swoim poziomie, by jak najwięcej wynieść z seminarium:)
Pierwsza wiadomość: Razem z Adamem seminarium poprowadzą:
1) Maciej Łabutin
Zawodnik reprezentacji Polski, zawodnik Kadry Narodowej w Gimnastyce Sportowej Mężczyzn. Uczestnik Mistrzostw Świata – Rotterdam, Mistrzostw Europy (Mediolan, Volos), Uniwersjady (Belgrad, Shenzen). Finalista Pucharów Świata, wielokrotny medalista Mistrzostw Polski Seniorów w wieloboju gimnastycznym i na przyrządach w latach 2007-2012. Zwycięzca ogólnej klasyfikacji Pucharu Polski Seniorów. Trener gimnastyki z uprawnieniami do prowadzenia zajęć korekcyjno-kompensacyjnych oraz trener akrobatyki. Zawodnik startujący w niemieckiej Bundeslidze. Współzałożyciel GDW.
2) Paweł Kordel
Absolwent szkoły baletowej, choreograf, akrobata powietrzny występujący na wielu międzynarodowych scenach, tancerz. Występował m.in. w moskiewskim Teatrze Bolszoj, Teatrze Wielkim Opery Narodowej, Teatrze Muzycznym “Roma”, Operze Bałtyckiej, Teatrze Wielkim w Łodzi. Od 12 roku życia związany również ze sztukami walki jako zawodnik, trener akrobatyki oraz trener rozwoju ruchowego poprzez taniec. Współzałożyciel GDW.
Druga wiadomość: Uczestników podzielimy na dwie grupy: początkującą i zaawansowaną. W ten sposób każdy będzie mógł ćwiczyć na swoim poziomie, by jak najwięcej wynieść z seminarium:)
Posted 10 December 2012 - 20:45 PM
Pięknie. To lecim panowie na ten pierwszy.
Posted 10 December 2012 - 20:46 PM
Zaczynam coraz bardziej żałować, że nie mogę uczestniczyć.
Guest_zahir11_*
Posted 10 December 2012 - 20:55 PM
Guest_zahir11_*
Bartekbaltyk, postaraj się
Posted 10 December 2012 - 21:18 PM
Niestety, to już przesądzone. Nie dam rady dojechać z Kolbuszowej (obok Rzeszowa). Jakby były następne, gdzieś bliżej, to raczej na pewno będę.
Posted 10 December 2012 - 22:59 PM
Chciałbym jeszcze uzupełnić informacje o miejsce. Seminarium odbędzie się na świetnie wyposażonej, nowo wybudowanej sali gimnastycznej w Niepublicznej Szkole Sportowej na ulicy Porębskiego 4 w Gdańsku. Sala ta daje mnóstwo możliwości, przede wszystkim kompleksowego zapoznania się z gimnastyczną częścią rozwoju fizycznego. Gorąco wszystkich zapraszamy.
tutaj link do zdjęć sali:
http://olimpijczyk.g...l/left/galeria/
tutaj link do zdjęć sali:
http://olimpijczyk.g...l/left/galeria/
Posted 10 December 2012 - 23:28 PM
Sala, że aż szczena opada... Już nie mogę się doczekać.
Choć moja obecność nie jest jeszcze na 100% pewna.
Choć moja obecność nie jest jeszcze na 100% pewna.
Posted 10 December 2012 - 23:51 PM
Prowadzimy tam zajęcia od listopada, i muszę przyznać ze na pomorzu ciężko o lepszą, do siły wystarczą przyrządy a ta ma jeszcze dodatkowy atut dla osób, które interesują się akrobatyką, batut, 12 metrowy fasttrack, oba zakończone dołem z gąbkami, więc można podciągnąć elementy akrobatyki, dodatkowo drążek jest nad dołem z gąbkami wiec również można poćwiczyć swobodnie elementy zeskoku oraz takie gdzie obawiamy się "co będzie jak nie wyjdzie", dużo mógłbym mówić co można, lepiej będzie jak doświadczycie sami
Posted 11 December 2012 - 00:25 AM
Brak słów
Super
Posted 11 December 2012 - 20:59 PM
Mam tam 15 minut drogi 
Jak będę miał czas, to postaram się zapisać.
Jak będę miał czas, to postaram się zapisać.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report