Zaloguj się Zarejestruj się
Czy mięsień może urosnąć na deficycie ? [wydzielone]
Napisano 24 czerwca 2017 - 19:14
Pozdro
Napisano 24 czerwca 2017 - 19:21
Nie mieszaj WK.Co ty gadasz. Zawodnicy sztuk walki zbijają wagę a poza walką nabierają masy. To normalne że zawodnik poza sezonem waży nawet 10 kg więcej. Nawet kulturyści są sprawni jeżeli opierają się na ćwiczeniach złożonych. Zobacz sobie chłopaków z WK, wszyscy mają estetyczną sylwetke i jeden podciąga sie na jednej ręce a drugi robi muscle upy, kolejny doskakuje do kosza na 3metry. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Dbanie o sylwetkę to nie tylko domena kulturystów i kobiet. Ktoś może byc rolnikiem i dbać o sylwetkę bo tak chce i już i może ćwiczyć z ciężarem własnego ciała i nawet nie pomyślał nic o kulturystyce. Wyjdź z piwnicy i spójrz też na wszystko z innej strony.
Pozdro
Oni maja inny poglad.
Zobacz na ich sklep ile prochu opychaja niewinnym i naiwnym ludziom.
Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 24 czerwca 2017 - 19:23
Chłopaki macie takie badanie wrzucone wcześniej dla Whizzkida. Zerknijcie sobie.
Merfi, jak widzisz te badania w ktoryms poście, badz takie posiadasz to daj tutaj aby bylo czarno na białym.
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 24 czerwca 2017 - 19:26
Napisano 24 czerwca 2017 - 19:42
Jak nie mieszaj WK, jaki inny pogląd, pogląd podobny do mojego, że ćwiczenia to nie tylko bezmyślne machanie hantlem. Wk lecą w kukturystyke i mogę ich tutaj wykorzystać. To co oni sprzedają mnie nie obchodzi, problem kupujących. Nie wchodzę na temat supli bo i tak wiem jakie macie zdanie.
Kulturystyka daleko odbiega od treningu funkcjonalnego czy sprawności calego ciala. Kazdyb kulturysta raz w swoim życiu izoluje mięśnie badz ćwiczy na maszynach. I dzieli cialo na partie.
Prawie kazdy z trenujących kllturystyczkie bierze sie za proch aby cel swoj osiagnac jak najszybciej by sie dalo.
Napisano 24 czerwca 2017 - 19:46
@Whizzkid
"Jedz co chcesz wyglądaj jak chcesz" , ćwicz jak chcesz, licz jak chcesz, wbijaj jak chcesz, ogólnie rób co chcesz. Niech każdy ma swój światopogląd. Zrób taką sylwetkę jak Pan Owca w 2 lata na soku jeżeli Ci się to podoba. Tylko nie mieszaj ich do świata kalisteniki i streetworkout'u bo to nie ich rewir oraz nijak mają się ich porównania do prawdziwych ludzi ćwiczących naturalnie.
Użytkownik Bueno edytował ten post 24 czerwca 2017 - 19:48
Napisano 24 czerwca 2017 - 20:15
Masz w tym temacie, wklejone przezemnie, parę postów wstecz. Nie będę wklejał tego samego w tym samym wątku.Merfi, jak widzisz te badania w ktoryms poście, badz takie posiadasz to daj tutaj aby bylo czarno na białym.
Whizzkid podpisuję się pod tym co kolega wyżej napisał. Temat zresztą poszedł za daleko. To nie jest forum kulturystyczne i jeśli komuś tu zależy na mięśniach to przy okazji dążenia do celów sportowych i przy okazji, a nie przede wszystkim. W kalistenice zresztą duże muskle przeszkadzają bardziej niż pomagają.
To samo jest w walkach. Bzdury opowiadasz. Zawodnicy zrzucają wodę i glikogen przed walką żeby zmieścić się w kategorii, a potem w ciągu dnia dwóch pakują się znowu woda i glikogenem, żeby mieć te 3-4kg więcej na walkę. Nikt tam nie bawi się w durne redukcje i masowanie bo ani kaloryfer na brzuchu, ani wielkie mięśnie nie wygrywaja bójki.
Wątek dotyczył tematu: czy da się zwiększać masę mięśniową bez nadwyżki kalorycznej i odpowiedź to: jak najbardziej się da
Napisano 24 czerwca 2017 - 20:20
Dostałem zarzut że jestem kulturystą bo liczę kalorie. Napisałem że liczenie kalorii nie równa sie byciem kulturystą i dbanie o sylwetkę to nic złego. Potem piszą że dbanie o sylwetkę to dziedzina kulturystów i kobiet. To nieprawda. Jacek z kanału wjazd na chate ćwiczy sporty wodne i ma kozak forme, ćwiczył na siłowni a teraz i z masą ciała. Nie wiąże sie z żadną kulturystyką. Kolejny zarzut że ci co ćwiczą na siłowni głównie kulturyści to w martwym ledwo 100kg i wgl kaleki. Masakra. Przykład chłopaków juz podałem którzy lecą w kulturystyke, trening opierają na złożonych ćwiczeniach i izolacje też występują. To nie przeszkadza im byc sprawnym i robić to co wy, byczki ponad 100kg robią nawet koślawe bo koślawe ale planche. Przyklad Sebastiana Kota, ktory startował w zawodach kulturystycznych i jest bardzo mobilny. Spróbuj ktoś z was zrobić jakis front squat albo over head squat, większość z was pewnie nie ma odpowiedniej mobilności a "głupie osiłki" robią po 100 kg w serii.
Jeśli chodzi o prochy to chodzi wam o suplementy czy sterydy?
Napisano 24 czerwca 2017 - 20:24
Napisano 24 czerwca 2017 - 20:29
Napisano 24 czerwca 2017 - 20:44
To jakie ktoś ma cele to jego sprawa i mi nic do tego. Serio. Ja tylko lubię punktować bzdury, którymi obrośnięty jest ten świat. Takie hobby
Napisano 24 czerwca 2017 - 20:56
Nie, nie, ciebie rozumiem, bo to była bardzo fajna wymiana zdań. Chodzi mi już o te niedawno napisane posty. I co do tego czy mięśnie mogą rosnąć wraz z utratą tkanki tłuszczowej, więc jak już pisałem, potrafię się przyznać do błędu i poczytałem, douczyłem się i dowiedziałem się, że faktycznie można to osiągnąć i najlepiej to widać u osób początkujących. Ale sądzę, że takie odżywianie nie doprowadzi nas do sylwetki lepszej niż taką jaką większość z nas na tym forum prezentuje. Jest to żmudny proces. I dlaczego tak uważam, nie opieram tej wypowiedzi teraz na jakiś badaniach ale sądzę, że gdyby było to możliwe, budowanie suchej masy mięśniowej z utratą tłuszczu albo z trzymaniem takiej samej tkanki, to większość ludzi tak by robiło. Nikt nie bawiłby się w te cykle redu/masowe oraz dietetycy i wszyscy trenerzy radziliby tą metodę, bo teoretycznie jest najlepsza.
Napisano 24 czerwca 2017 - 20:56
Ale o co CI chodziło z Sebastianem?
, wystartował raz czy dwa w zawodach kulturystycznych bo ćwicząc trójbój sylwetkę ma bardzo dobrą, ale nic nigdy nie izoluje, dlatego jego bicepsy są stosunkowo małe. Jest mobilny i sprawny bo jest trójboistą, ale podając jego przykład tylko się pogrążyłeś bo nie liczy on kalorii i jest typem ludzi, którzy stołują się w KFC i zamawiają colę bez cukru (fakt!
).
Nie czuj sie jak ofiara bo dyskusja nie jest atakiem na Ciebie tylko przedstawieniem przeciwnych poglądów i faktów, w zasadzie to my jesteśmy opozycjonistami, a nie Ty bo "Twoja" wiedza jest tą powszechną. Zaczęło się wytknięcia głupoty liczenia kalorii, które głupotą są i znajdziesz już nawet kulturystów, którzy tak powiedzą, tylko trzeba dopuścić do siebie przeciwstawne poglądy. Myślisz, że dlaczego im bliżej do zawodów, tym z reguły kulturysta je coraz to mniej węglowodanów, a w ostatnich dniach wchodzi na ostrą ketozę? Po co by to robili gdyby tylko ilość kalorii decydowała o redukcji tłuszczu? wtedy to samo osiągnęliby jedząc węglowodany, a nawet mogliby wtedy zjeść więcej, bo 1g W to 4kcal, a 1g T 9kcal ![]()
Napisano 24 czerwca 2017 - 21:02
Ja się na nic nie rzucam. Napisałeś bzdurę, że wiadomo, że wzrost mięśni utrzymanie ich i spadek zależą od diety i deficytu czy surplusu kalorycznego. To jest bzdura i wypunktowałem to tylko po to, że ktoś kto przeczyta tą rozmowę i ma cel w budowaniu mięśni skupi się może na odpowiednim treningu zamiast marnować czas i energie na jakieś idiotyczne liczenie jedzenia, które wręcz utrudnia tylko życie i posiadanie zdrowej, odtłuszczonej sylwetki cały czas.
Ja tu jestem nowy na forum, ale z tym liczeniem sie w zupelnosci zgadazam bo sam probowalem liczyc i po tygodniu stwierdzilem ze to jest bardziej meczace niz cwiczenia
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik Wasyl82 edytował ten post 24 czerwca 2017 - 21:06
Napisano 24 czerwca 2017 - 21:08
Ale o co CI chodziło z Sebastianem?
, wystartował raz czy dwa w zawodach kulturystycznych bo ćwicząc trójbój sylwetkę ma bardzo dobrą, ale nic nigdy nie izoluje, dlatego jego bicepsy są stosunkowo małe. Jest mobilny i sprawny bo jest trójboistą, ale podając jego przykład tylko się pogrążyłeś bo nie liczy on kalorii i jest typem ludzi, którzy stołują się w KFC i zamawiają colę bez cukru (fakt!
).
Nie czuj sie jak ofiara bo dyskusja nie jest atakiem na Ciebie tylko przedstawieniem przeciwnych poglądów i faktów, w zasadzie to my jesteśmy opozycjonistami, a nie Ty bo "Twoja" wiedza jest tą powszechną. Zaczęło się wytknięcia głupoty liczenia kalorii, które głupotą są i znajdziesz już nawet kulturystów, którzy tak powiedzą, tylko trzeba dopuścić do siebie przeciwstawne poglądy. Myślisz, że dlaczego im bliżej do zawodów, tym z reguły kulturysta je coraz to mniej węglowodanów, a w ostatnich dniach wchodzi na ostrą ketozę? Po co by to robili gdyby tylko ilość kalorii decydowała o redukcji tłuszczu? wtedy to samo osiągnęliby jedząc węglowodany, a nawet mogliby wtedy zjeść więcej, bo 1g W to 4kcal, a 1g T 9kcal
No teraz to ty się pogrążyłeś, jaki kulturysta w procesie przygotowania wchodzi w stan ketozy? lol przecież oni obcinają tłuszcz na jak najmniejszą ilość dlatego między innymi to jest bardzo nie zdrowe.
O Sebie nie chodziło mi o to czy liczy czy nie liczy kalorii, tylko że miał związek z kulturystyką i nie jest chodzącą kaleką. Bo był zarzut, że kulturyści to brak sprawności.
I do tego podaj mi kulturystów, którzy dopuścili się tych argumentów i nadal trzymają swoje sylwetki.
Użytkownik Whizzkid edytował ten post 24 czerwca 2017 - 21:10
Napisano 24 czerwca 2017 - 21:19
No nie bardzo, pooglądaj sobie choćby jakieś vlogi z WK to w tygodniu przed zawodami wgl nie jedzą węgli i dopiero dzień przed ładują się nimi maksymalnie. Na ketozie organizm jest w stanie przyjąć więcej glikogenu i jak się nawpieprzają dzień przed to osiąga się ładny efekt "pompy". Wyguglaj jakiś pierwszy lepszy art na temat ostatniego tygodnia przed zawodami, wszędzie jest ketoza - > ładowanie się węglami dzień przed/ w dniu zawodów.
Argument, że seba jest sprawny a startował w kulturystyce mija się z celem bo on nie trenował kulturystyki, tylko po prostu wystartował w zawodach bo na trójboju osiągnął wystarczającą sylwetkę ; p
Napisano 24 czerwca 2017 - 21:19
I tu się mylisz(...)sądzę, że gdyby było to możliwe, budowanie suchej masy mięśniowej z utratą tłuszczu albo z trzymaniem takiej samej tkanki, to większość ludzi tak by robiło. Nikt nie bawiłby się w te cykle redu/masowe oraz dietetycy i wszyscy trenerzy radziliby tą metodę, bo teoretycznie jest najlepsza.
Dla mnie to tak jakby amator kolarz, który sobie tam dla zdrowia i zabawy jeździ co weekend różne trasy - zbudował nagle komorę wysokościową i w niej spał zamiast z żoną myśląc, że mu to cokolwiek daje
Oddziel sport zawodowy i amatorski i pomyśl sobie, że 99% tego co się robi w sporcie zawodowym nie ma przełożenia i sensu w amatorskim świecie. Taka sama historia jest z suplami. Zawodowcy mają je zupełnie za darmo wiesz czemu? Bo amatorzy idioci - wzorując sie na nich zapewniają takie przychody firmom suplementacyjnym, że te mogą sobie na to na luzie pozwolić. Samonapędzająca się idealna maszyna
Powiem Ci coś: możesz być mądrzejszy albo głupszy, możesz robić jak 99% przeciętniaków (jak pisał Salute!), albo być od nich sprytniejszy. Wybór należy do Ciebie
Napisano 24 czerwca 2017 - 21:22
Ja tu jestem nowy na forum, ale z tym liczeniem sie w zupelnosci zgadazam bo sam probowalem liczyc i po tygodniu stwierdzilem ze to jest bardziej meczace niz cwiczenia
. Zanim tu zajrzalem bylo 100kg na wadze teraz tylko odstawiajac slodkie i przetworzone jest 90 bez zadnego liczenia. Takze liczeniem to niech sie zajma matematycy
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Jeśli jadłeś słodkie i przetworzone to spożywałeś ponadto niż potrzebowałeś, jak to wyrzuciłeś to jesz tyle ile potrzebujesz i chudniesz, proste. Wszystko możesz podpiąć pod kalorie, jadłeś słodkie i przetworzone to np było średnio 3000kcal, jak to wyrzuciłeś to jesz średnio 2500kcal i waga leci, co w tym dziwnego. To sam cukier i syf nic pożywnego.
Napisano 24 czerwca 2017 - 21:23
Nie znam wielu, kulturystów, ani nie interesuję sie tym tak jak Ty, ale nieraz słyszałem o bardzo mocnym obcięciu węgli podczas ostatniej fazy przygotowań, nie wmówisz mi że nie
A już na pewno wielu szachuje ilością węglowodanów w dni treningowe i nietreningowe (w nietreningowe mniej), co oczywiście znów nie jest zdrowe i nie polecam ![]()
Kulturystyka oczywiście nie równa się brak sprawności, szczególnie że ta dziedzina się bardzo dynamicznie zmienia, powstają jakieś śmieszne kategorie plażowe, gdzie zawodnicy nie ćwiczą nóg (tak wiem, ćwiczą tylko mniej), czy kategorie wagowe, podczas gdy kiedyś jedyne prestiżowe zawody to były Mr. Olimpia, skupiające zawodników ważących grubo ponad 100 kg, których nie można uznać za sprawnych.
Jak nie chcesz do siebie dopuścić innej ideologi to przyjmij chociaż to, że cykle masowe (przejadania) i redukcyjne (głodowanie) są niezdrowe i polecanie ich osobom, które chcą wrzucić kilka kilogramów mięsa, żeby na plaży lepiej się czuć jest szkodzeniem ludzkiemu zdrowiu.
Przejadanie się na masie przybiera nieraz takich rozmiarów, że kulturysta chcąc wepchać jak najwięcej jedzenia bierze syrop "Megalia", podawany chorym na nowotwór, anoreksję czy aids, który blokuje uczucie najedzenia. I to nie jest bajka tylko prawdziwa historia, niestety.
Napisano 24 czerwca 2017 - 21:23
No nie bardzo, pooglądaj sobie choćby jakieś vlogi z WK to w tygodniu przed zawodami wgl nie jedzą węgli i dopiero dzień przed ładują się nimi maksymalnie. Na ketozie organizm jest w stanie przyjąć więcej glikogenu i jak się nawpieprzają dzień przed to osiąga się ładny efekt "pompy". Wyguglaj jakiś pierwszy lepszy art na temat ostatniego tygodnia przed zawodami, wszędzie jest ketoza - > ładowanie się węglami dzień przed/ w dniu zawodów.
Argument, że seba jest sprawny a startował w kulturystyce mija się z celem bo on nie trenował kulturystyki, tylko po prostu wystartował w zawodach bo na trójboju osiągnął wystarczającą sylwetkę ; p
Węgle trzymają zawsze wyżej niż tłuszcze, tłuszcz jest na bardzo niskim poziomie od dłuższego czasu, tak krótko przed zawodami węgle obcinają i potem się łądują
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: dieta, rekompozycja, bilans, deficyt
|
Trening →
Odżywianie →
10 produktów spożywczych zapewniających zdrowieNapisany przez warrumin , 22 lut 2018 |
|
|
|
Trening →
Odżywianie →
Sposób odżywiania się forumowiczów.Napisany przez Bueno , 01 mar 2017 |
|
|
|
Trening →
Odżywianie →
Odżywki białkowe jako uzupełnienie białka w diecieNapisany przez Kalisteniczny , 02 gru 2016 |
|
|
|
Trening →
Odżywianie →
Szczupła sylwetka, jak to osiągnać ?Napisany przez Jinxman , 25 lis 2016 |
|
|
|
Trening →
Odżywianie →
Wege vs PaleoNapisany przez Bobcio , 02 cze 2016 |