Niska waga i efekty jak szalone
Planujesz coś później trochę mięcha nabrać czy chcesz zostać na takiej wadze?
Wrzuć jakies filmiki jak robisz planche straddle.
Fakt niska waga tutaj dużo ułatwia, ale mój wzrost 175-177 cm. (nie pamiętam dokładnie) to już nie jest taki jak większości zawodników street workout, przy planche pomagają mi nogi które są "nieskażone treningiem". Masa nie jest i nigdy nie będzie moim celem głównym, może być co najwyżej celem pobocznym, ale to dopiero jak osiągnę straddle planche i front levera na 15 sekund chociaż, wtedy zajmę się trochę sylwetką, ale nie będą to plany na hipertrofię nic z tych rzeczy, po prostu zamiast wytrzymałości dodam treningi z obciążeniem na siłę i zadbam o większą ilość mięsa w diecie, nie będę więźniem swojej diety. Teraz nie mam diety i jem jak mi się chce i co mi się chce, dopóki dzięki temu mam wystarczająco siły na treningi to nie ma sensu tego zmieniać. A moja masa i tak się zwiększy w ciągu najbliższych kilku miesięcy, bo zaczynam trenować nogi z obciążeniem (do tej pory miałem bóle w kolanach i takie tam inne wymówki
), na początek zacznę z małym ciężarem i liczbą powtórzeń w zakresie 8-10 w 3-4 seriach, a po 2-3 tygodniach zmienię to na zakres 3-5 powtórzeń i oczywiście zwiększę też ciężar, będę je ćwiczył na siłę planem 5x5, a na łydki wspięcia na palce z obciążeniem 5x10 z jakimś dużym obciążeniem myślę, że wystarczy, przy czym zaznaczam w treningu nóg moim celem również będzie tylko i wyłącznie siła. Ogólnie to przez te nogi tak mało ważę, bo wygląd góry sugeruje 65-70 kg. (każdy tak ocenia sądząc po górze
), a przez te nóżki jest niestety te 10 kg. mniej. Będę trenował nogi przez pierwsze 2-3 tygodnie co 2-3 dzień żeby przyzwyczaić je do treningów, a potem jak wejdę na plan 5x5 będę je standardowo trenował 2 dni w tygodniu. Co do filmików to oczywiście pochwalę się, ale dopiero jak będę miał czym (idealna technika), bo o ile w straddle planche z gumą jest idealna technika to w straddle planche bez niczego mam wysoko dupę, a niżej nogi, czyli standardowe straddle planche dla tych którzy dopiero je osiągnęli, pod koniec tego roku myślę, że będę już mógł się pochwalić dobrą techniką i co najmniej 10 sekundami trzymania. ![]()
Hahha, co za gościu, nie no szacun xd Domyślam się jaka to może być ekscytacja, bo sam ją mam jak mi się coś uda także teraz ostro progresuj z siłą i nabieraj masy żebyś suchy nie był xd
Jak utrzymałem po raz któryś straddle to aż z tego podjarania się uderzyłem z pięści w słupki od drążka i krzyknąłem "Nareszcie k***a!". ![]()
Huhuhu! Widzę że idziesz jak burza
szacuneczek ode mnie
ciśnij dalej!
Dzięki tobie zacząłem konkretnie ćwiczyć jak pomogłeś mi z planem na początkach mojej przygody z treningami, dzięki ci za to. Za niedługo przerwa, a potem progres życia (mam nadzieję). ![]()

Logowanie »

Do góry
Zgłoś