Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik dipsiarza!:D

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
506 odpowiedzi w tym temacie

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Bywają i takie dni treningowe:-)

• 0

“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

Dipsiarz

Dipsiarz

Pracuj ciężko w ciszy, niech efekty robią hałas!

• Bywalec
  • 586 postów

skurcz w brzuchu nadal trzyma, coś chyba jak naciągnięcie/naderwanie ale raczej to pierwsze, organizm daje znaki, że czas na krótką przerwę zatem wczoraj nic, a dziś 6x15 podciąganie różnymi chwytami:)

Edit: jednak dorobiłem jeszcze 4 serie po 15 powt. bo stwierdziłem, że jednak muszę spełnić tą swoją normę 150 podciągnięć na treningu więc łącznie 10 x 15, całkiem nieźle :D

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 postów
  • LokalizacjaWarszawa
Matko, 150reps/trening :o Kolego, wymiatasz. Podziw.
  • 1

Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów
10x15'omg.. Weź kiedys spróbuj walnąć swojego maksa. Myślę że weszło by na spokojnie 25-30 powt :)
  • 1

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 postów
  • LokalizacjaWarszawa

U niego to z palcem w tyłku taka liczba. Poważnie, robi wrażenie :-)

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Powiem szczerze, że z 15 powtórzeniami to już trening jest naprawdę ciężki, złapałem się wczoraj za te 15 powtórzeń, z tego względu, że nie miałem za bardzo czasu na trening i chciałem z siebie jak najwięcej wycisnąć w krótszym czasie niż zwykle:) Myślę, że progres jest naprawdę spory, z tego względu, że na początku października (bodajże 3 strona) robiłem w seriach po 7-8 podciągnięć :D a teraz praktycznie drugie tyle:)) możliwe, że w sumie za długo ćwiczyłem z tymi 7-8 podciągnięciami ale progres szedł ciężko a nawet bardzo, teraz na przestrzeni 2 miesięcy tak wywaliło :o Co ciekawe myślałem, że chwyt mam mocny i ogólnie, ale robiąc po te 15 powt w końcowych seriach chwyt powoli zaczynał puszczać bo to czułem, ale udało się to czysto zrobić więc jestem zadowolony :)) co do maxa, to od wakacji nie sprawdzałem, wtedy wynosił chyba 22, myślę, że teraz te 30-32 powt. byłyby możliwe:) kiedy sprawdzę to napiszę :D

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 postów
  • LokalizacjaWarszawa

To ja pod lupę biorę Twój dziennik, bo te cyferki imponujące są :-)

• 2

Rucik

Rucik

Advanced Member

• Użytkownik
  • 103 postów

Może kiedyś jakiś rekord świata pobijesz kto wie :D

• 1

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Na celu mam na razie w przyszłym roku wystartować w world pullup day edycji polskiej, bo w sumie w tym roku najwięcej gość zrobił 36 podciągnięć, więc jak najbardziej do pobicia :D to już by było coś, plany na jakiś rekord Polski też mam, zobaczymy czy się uda :D Dłuuuuga droga przede mną :D

• 1

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 postów
  • LokalizacjaWarszawa

World Pullup Day? Nie wiele Ci brakuje to tego pana z aktualnym rekordem. Dipsiarzu, podciągasz się 2 czy 3 razy w tygodniu?

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Tak, w tym roku było jakoś we wrześniu chyba. Nie sprawdzałem maxa od wakacji, te 30-32 podałem tak na oko, muszę kiedy sprawdzić :)) trenuję 6 razy w tygodniu partiami, w poniedziałek i w czwartek ćwiczę plecy (w tym podciągam się) jakbym ćwiczyć częściej takim treningiem to bym z regeneracją nie wyrobił, wolę sobie zrobić 2 razy w tygodniu daną partię a porządnie :))

Dziś bez treningu bo skoro ostatnio łokieć, teraz jakoś ten brzuch, jak tak mam, że zaczynam łapać drobnych kontuzji to robię 3-4 dni przerwy na całkowitą regenerację i jadę dalej :))

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Kiedyś pobijesz :)

• 2

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Fajnie by było :D Nick hocevar ma w swoim planie serie po 50 podciągnięć, to jest dopiero koks :D

Dziś workout pleców z obciążeniem:))

Podciąganie:
Szeroki nachwyt
Chwyt neutralny na wys. barków
nachwyt
podchwyt
wąski neutralny chwyt
wąski podchwyt 

dwa takie cykle po 7 powt. z obciążeniem 17 kg i jeden z obciążeniem 13 kg.

++++ One arm pullups, druga ręka najmniejszym palcem pomaga lub brałem na pas 5 kg, przerzucałem pas przez drążek i podciąganie na jednej ręce a druga chwyta za pas i delikatnie pomaga. (to robiłem na samym początku)

Generalnie z tym pasem to spoko opcja, szybko można progresować i cały czas wiemy na jakim etapie jesteśmy na dodatek nie ma opcji abyśmy włożyli jakoś więcej siły ręką asystującą bo automatycznie obciążenie pasa pójdzie w górę  :D Generalnie wczoraj popróbowałem OAP i ogólnie jeszcze nie zrobię, ale myślę, że to kwestia max 2 tyg. Bo dziś już mi lepiej wychodzi niż wczoraj i na dodatek całkiem sporo dziś tego zrobiłem po z 15 powt na rękę (łącznie) generalnie z łatwością wykonuję to z asystującym najmniejszym palcem drugiej dłoni :)) Trochę praktyki i będzie git :D

jeszcze trochę scalpula pullups :))

przyznam, że od podciągania fajnie mi już plecy wycięło i się fajnie rozrosły :D ostatnio miałem problem w sklepie aby kupić koszulę, bo w plecach wszystkie zaciasne, a jak już była ok, to totalny worek :D

• 1

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów
Ale kox x tego goscia na filmiku :D chociaż osobiście wolalbym sie podciągnąć z 50 kg niż 50 razy bez obciążenia ale i tak robi wrażenie :) to już jest wyższy level wytrzymałości :D

Powiem Ci że wcale tak łatwo nie będzie z podciąganiem jednorącz. To że na spokojnie robisz z jednym palcem asystującym to nie znaczy że dasz rade bez. Niby to nic prawie nic nie pomaga a jednak jest całkiem inaczej :D np. mój kuzyn potrafi się podciągnąć na jednej ręce z trzymaniem się druga za bark, a bez tego za ch... nie może:D a ogólnie korzystasz z technik wysokiego napiecia i oddechu siły? Bo to naprawde potrafi dać 2x większego powera. :) może dałbyś rade w ten sposób:)
  • 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

No ale z najmniejszym palcem to już dużo bliżej niż dalej :P Powiedz, bo szczerze nie chce mi się przeglądać całego dziennika, trenowałeś cokolwiek pod OAP czy po prostu robiąc tą bądź co bądź wielką bazę podciąganiem dwurącz udało Ci się podciągnąć tak tą jedną ?

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów

No ale z najmniejszym palcem to już dużo bliżej niż dalej :P

Tak wiem. Nie był to żaden hejt czy coś w tym stylu :D chociaż jak to drugi raz przeczytałem to to tak wyglądało:) chciałem tylko napisać że niekoniecznie tak musi być :)
  • 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

czillaut, nie trenowałem nic pod OAP :) po prostu baza oburącz. Przyjąłem taką technikę, że robię ciągle bazę, a jak zachce mi się czegoś "egzotycznego" typu OAP to wykonuję to praktycznie codziennie coś na zasadzie smarowania gwintów przez parę tyg i zawsze tak po 2-3 tyg wychodzi:))

cloud99, powiem Ci, że coś w tym jest, czuję, że mam siłę się podciągnąć na tej jednej ręce, bo mały palec bardziej mi służy do tego aby odciążyć ciało o ciężar tej ręki i po niekąd do stabilizacji, ale to do wyćwiczenia:))

dziś kontrolne zdjęcie, zrobione przed chwilą :) ( pełną przemianę wstawię w styczniu) W sumie chyba nie jest źle jak na 17 lat :D (radze otwierać w nowej karcie, wtedy rozdzielczość nie wariuje:)

Załączone pliki

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów
Jakie skrzydła :D jesteś kolejnym przykładem na to że baza to podstawa :D najprawdopodobniej jakbyś nie katował tak bazy to przy próbie OAP rozwalił byś sobie ramiona i kontuzja na kilka miesięcy przynajmniej :)
  • 1

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Szału jeszcze niema, ale jak wrzucę wszystkie zdjęcia po kolei to widać sporą różnicę :D Generalnie nie spinam się jakoś specjalnie do zdjęć, bo rzeczywisty wygląd jak dla mnie jest właśnie bez dodatkowego napięcia, w końcu nie chodzimy ciągle zjeżeni :D na koniec dam też z napięciem, wtedy całkiem fajnie widać mięśnie, może plecy jeszcze nie są jakieś mega kozackie ale zauważyłem, że są dużo bardziej masywne niż w wakacje :D A co do OAP to przypuszczam, że nawet bym nie uwisiał zbyt długo :D

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów
No ja nie ogarniam tego jak robią sobie zdjęcia na pełnej spinie. Już nie mówiąc o fotoshopie :D Widziałem kiedyś zdjęcia Lazara Novoica i na prawdę wyglądał na ostro docietego, ale gdy zobaczyłem ich stare nagranie w słabej jakości to po prostu całkiem inne mięśnie:D jak już robić zdjęcia to na luzie tak jak np. Adam Raw. Nigdy nie widziałem go jakby sie spinał do zdjęcia :)
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych