Bywają i takie dni treningowe:-)
Zaloguj się Zarejestruj się
Dziennik dipsiarza!:D
Napisano 02 grudnia 2015 - 23:11
“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”
Napisano 04 grudnia 2015 - 19:37
skurcz w brzuchu nadal trzyma, coś chyba jak naciągnięcie/naderwanie ale raczej to pierwsze, organizm daje znaki, że czas na krótką przerwę zatem wczoraj nic, a dziś 6x15 podciąganie różnymi chwytami:)
Edit: jednak dorobiłem jeszcze 4 serie po 15 powt. bo stwierdziłem, że jednak muszę spełnić tą swoją normę 150 podciągnięć na treningu więc łącznie 10 x 15, całkiem nieźle ![]()
Napisano 05 grudnia 2015 - 05:30
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”
Napisano 05 grudnia 2015 - 09:25
U niego to z palcem w tyłku taka liczba. Poważnie, robi wrażenie :-)
Napisano 05 grudnia 2015 - 12:55
Powiem szczerze, że z 15 powtórzeniami to już trening jest naprawdę ciężki, złapałem się wczoraj za te 15 powtórzeń, z tego względu, że nie miałem za bardzo czasu na trening i chciałem z siebie jak najwięcej wycisnąć w krótszym czasie niż zwykle:) Myślę, że progres jest naprawdę spory, z tego względu, że na początku października (bodajże 3 strona) robiłem w seriach po 7-8 podciągnięć
a teraz praktycznie drugie tyle:)) możliwe, że w sumie za długo ćwiczyłem z tymi 7-8 podciągnięciami ale progres szedł ciężko a nawet bardzo, teraz na przestrzeni 2 miesięcy tak wywaliło
Co ciekawe myślałem, że chwyt mam mocny i ogólnie, ale robiąc po te 15 powt w końcowych seriach chwyt powoli zaczynał puszczać bo to czułem, ale udało się to czysto zrobić więc jestem zadowolony
) co do maxa, to od wakacji nie sprawdzałem, wtedy wynosił chyba 22, myślę, że teraz te 30-32 powt. byłyby możliwe:) kiedy sprawdzę to napiszę ![]()
Napisano 05 grudnia 2015 - 13:03
To ja pod lupę biorę Twój dziennik, bo te cyferki imponujące są :-)
Napisano 05 grudnia 2015 - 13:57
Napisano 05 grudnia 2015 - 20:32
World Pullup Day? Nie wiele Ci brakuje to tego pana z aktualnym rekordem. Dipsiarzu, podciągasz się 2 czy 3 razy w tygodniu?
Napisano 05 grudnia 2015 - 21:01
Tak, w tym roku było jakoś we wrześniu chyba. Nie sprawdzałem maxa od wakacji, te 30-32 podałem tak na oko, muszę kiedy sprawdzić
) trenuję 6 razy w tygodniu partiami, w poniedziałek i w czwartek ćwiczę plecy (w tym podciągam się) jakbym ćwiczyć częściej takim treningiem to bym z regeneracją nie wyrobił, wolę sobie zrobić 2 razy w tygodniu daną partię a porządnie
)
Dziś bez treningu bo skoro ostatnio łokieć, teraz jakoś ten brzuch, jak tak mam, że zaczynam łapać drobnych kontuzji to robię 3-4 dni przerwy na całkowitą regenerację i jadę dalej
)
Napisano 07 grudnia 2015 - 18:52
Fajnie by było
Nick hocevar ma w swoim planie serie po 50 podciągnięć, to jest dopiero koks ![]()
Dziś workout pleców z obciążeniem:))
Podciąganie:
Szeroki nachwyt
Chwyt neutralny na wys. barków
nachwyt
podchwyt
wąski neutralny chwyt
wąski podchwyt
dwa takie cykle po 7 powt. z obciążeniem 17 kg i jeden z obciążeniem 13 kg.
++++ One arm pullups, druga ręka najmniejszym palcem pomaga lub brałem na pas 5 kg, przerzucałem pas przez drążek i podciąganie na jednej ręce a druga chwyta za pas i delikatnie pomaga. (to robiłem na samym początku)
Generalnie z tym pasem to spoko opcja, szybko można progresować i cały czas wiemy na jakim etapie jesteśmy na dodatek nie ma opcji abyśmy włożyli jakoś więcej siły ręką asystującą bo automatycznie obciążenie pasa pójdzie w górę
Generalnie wczoraj popróbowałem OAP i ogólnie jeszcze nie zrobię, ale myślę, że to kwestia max 2 tyg. Bo dziś już mi lepiej wychodzi niż wczoraj i na dodatek całkiem sporo dziś tego zrobiłem po z 15 powt na rękę (łącznie) generalnie z łatwością wykonuję to z asystującym najmniejszym palcem drugiej dłoni
) Trochę praktyki i będzie git ![]()
jeszcze trochę scalpula pullups
)
przyznam, że od podciągania fajnie mi już plecy wycięło i się fajnie rozrosły
ostatnio miałem problem w sklepie aby kupić koszulę, bo w plecach wszystkie zaciasne, a jak już była ok, to totalny worek ![]()
Napisano 07 grudnia 2015 - 19:16
Powiem Ci że wcale tak łatwo nie będzie z podciąganiem jednorącz. To że na spokojnie robisz z jednym palcem asystującym to nie znaczy że dasz rade bez. Niby to nic prawie nic nie pomaga a jednak jest całkiem inaczej
Napisano 07 grudnia 2015 - 19:50
Napisano 07 grudnia 2015 - 20:24
czillaut, nie trenowałem nic pod OAP
po prostu baza oburącz. Przyjąłem taką technikę, że robię ciągle bazę, a jak zachce mi się czegoś "egzotycznego" typu OAP to wykonuję to praktycznie codziennie coś na zasadzie smarowania gwintów przez parę tyg i zawsze tak po 2-3 tyg wychodzi:))
cloud99, powiem Ci, że coś w tym jest, czuję, że mam siłę się podciągnąć na tej jednej ręce, bo mały palec bardziej mi służy do tego aby odciążyć ciało o ciężar tej ręki i po niekąd do stabilizacji, ale to do wyćwiczenia:))
dziś kontrolne zdjęcie, zrobione przed chwilą
( pełną przemianę wstawię w styczniu) W sumie chyba nie jest źle jak na 17 lat
(radze otwierać w nowej karcie, wtedy rozdzielczość nie wariuje:)
Załączone pliki
Napisano 07 grudnia 2015 - 20:36
Szału jeszcze niema, ale jak wrzucę wszystkie zdjęcia po kolei to widać sporą różnicę
Generalnie nie spinam się jakoś specjalnie do zdjęć, bo rzeczywisty wygląd jak dla mnie jest właśnie bez dodatkowego napięcia, w końcu nie chodzimy ciągle zjeżeni
na koniec dam też z napięciem, wtedy całkiem fajnie widać mięśnie, może plecy jeszcze nie są jakieś mega kozackie ale zauważyłem, że są dużo bardziej masywne niż w wakacje
A co do OAP to przypuszczam, że nawet bym nie uwisiał zbyt długo ![]()
Napisano 07 grudnia 2015 - 21:14
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś