Chywt niby mam już przystosowany, naskórka jest sporo i jest twardy ale po dłuższym treningu odciski jakby puchną i bolą, następnego dnia już jest ok, ale podczas treningu, szczególnie w końcowych seriach, albo w cięższych wariantach chwytu ręce wręcz same chcą puścić drążek, nie z braku siły tylko z bólu :/
Zaloguj się Zarejestruj się
Dziennik dipsiarza!:D
Posted 27 November 2015 - 17:40 PM
Posted 27 November 2015 - 19:59 PM
Posted 27 November 2015 - 20:39 PM
już ćwiczę w rękawiczkach
właśnie przez rękawiczki takie mam, bez rękawiczek to bym już dłoni nie miał xd taka jest cena tylu podciągnięć :/
Dzisiejszy trening klatki i barków
7x7 HSPU ze zwiększonym zakresem ruchu
7x20 pompki zwykłe ze zwiększonym zakresem ruchu
7x20 pompki diamentowe
7x25 bench dips
dziś jakoś tak nie było czasu na coś więcej :/
Posted 27 November 2015 - 21:23 PM
Posted 27 November 2015 - 21:33 PM
Nie sądzę, że taka regeneracja coś tu da
bo ból ustaje już następnego dnia, mogę je dusić i nie bolą, tylko jak już pomacham na drążku trochę więcej to się odzywają, mam ręce można powiedzieć, że normalnego chłopaka, a nie takie "gorylaste" a takie "gorylaste" najlepsze do podciągania
myślę, że z czasem jak trochę mięsa wskoczy na same dłonie to to pomoże:)
Posted 27 November 2015 - 21:45 PM
Posted 27 November 2015 - 21:58 PM
No właśnie i ja tak zauważyłem, ale myślę, że to też kwestia genetyki, jak się witasz w szkole/pracy to myślę, że przy podaniu ręki widać różnicę u ludzi, jedni mają grube dłonie inni chude inni średnie, ja mam takie raczej średnie..
Posted 27 November 2015 - 22:08 PM
Posted 29 November 2015 - 01:30 AM
“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”
Posted 29 November 2015 - 13:04 PM
Bruce Lee był fanatykiem jeśli chodzi o wzmacnianie mięśni przedramion (a co za tym idzie chwytu), faktycznie przydaje się w wielu różnych sytuacjach. Poza tym jest niezbędny do niektórych ćwiczeń jak podciąganie, wznosy nóg, martwe ciągi i sporo innych ćwiczeń z żelastwem.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Posted 29 November 2015 - 13:26 PM
Siła i wielkość przedramion przychodzą z czasem. Tak samo twarda i gruba skóra na dłoniach. Aby sobie twardą skórę wyrobić potrzeba kilka lat pracy dłońmi w szorstkim środowisku np. kopanie ogródka, przenoszenie drewna, cięcie drewna siekierą/piłą, przerzucanie kamieni.Gruba skóra ma też swoje minusy, ja mam czasem tak że skóra na dłoniach łuszczy mi się co nie jest fajne, zwłaszcza jak masz gotować :/ W sumie to rozważam też przymocowanie papieru ściernego do mojego drążka, ciekwy jestem jak zadziała to na dłonie.
Z ćwiczeń na duże, silne przedramiona i chwyt to polecam, oprócz pracy fizycznej, ścikacze(nie te z marketu), podciąganie na ręcznikach. Możecie też obejżeć sobie jak ćwiczą chwyt armwrestlerzy, są to tytani uścisku.
Bruce Lee był fanatykiem jeśli chodzi o wzmacnianie mięśni przedramion (a co za tym idzie chwytu), faktycznie przydaje się w wielu różnych sytuacjach. Poza tym jest niezbędny do niektórych ćwiczeń jak podciąganie, wznosy nóg, martwe ciągi i sporo innych ćwiczeń z żelastwem.
Widziałem filmik jak Bruce Lee robi pompkę na jednej ręce na dwóch palcach, mega widok ![]()
Posted 29 November 2015 - 18:06 PM
Posted 29 November 2015 - 20:27 PM
Właśnie i mi się wydaje, że dłonie też częściowo nabierają masy i twardnieją z czasem. Armwestlerzy to prawdziwa masakra, rozwaliło mnie jak koleś podciągał hantlę 80 kg ..
Posted 30 November 2015 - 08:41 AM
Edited by novy, 30 November 2015 - 09:00 AM.
“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”
Posted 30 November 2015 - 14:11 PM
Na silny chwyt, duże przedramiona i dłonie to liny, martwy ciąg, wszystkie podciągania i ćwiczenia fizyczne rodem ze wsi, jak rąbanie drewna, przerzucanie kamieni, itd. są najlepsze. Oczywiście w ramach treningu można robić przerzucanie opony i uderzanie młotem o oponę.
Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd
Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.
Posted 30 November 2015 - 21:03 PM
Novy, obaj panowie od kettlebelli, z tego co patrzyłem..
ale przedramiona mają konkretne
SW96, no właśnie, nie wiem jak z linami ale jeden gościu od nas ze szkoły ma strasznie wielkie przedramiona od martwego ciągu, wręcz nieproporcjonalne do reszty ciała, zawsze bierze 100 kg i prostowników niema aż tak wywalonych a przedramiona
W sumie może się pobawię trochę z liną..
Dzisiejszy workout z duużym progressem wytrzymałościowym
znów plecy, dziś bez obciążenia ![]()
Podciąganie:
Szeroki nachwyt
Chwyt neutralny na wys. barków
nachwyt
podchwyt
wąski neutralny chwyt
wąski podchwyt
3 takie cykle po 12 powtórzeń!!!! co daje mi 18 serii różnymi sposobami po 12 powt. (wynik z zeszłego tygodnia 3 takie cykle po 10 powt.)
Szczerze jestem zaskoczony, chociaż to może przez to, że nie zakładałem dziś maski treningowej
(na masce mam zawsze ustawienie 2700 m [czyli dostaję tyle powietrza ile byłoby na 2700 m]) może niedługo porwę się zrobić 3 cykle po 15 powt. bez maski zobaczymy jak wyjdzie
Zdradzę wam mój mały sekret:P po treningu biorę prysznic i zmieniam na przemian strumień wody zimna-ciepła i to tak co 20 sekund ze 3-4 razy zmieniam, doskonały zastrzyk energii po treningu, czuję się jakbym nie zrobił treningu, taki prysznic generalnie rozbija napięcie mięśniowe i pomaga się zrelaksować mięśniom
) także polecam, dzięki temu praktycznie nigdy nie mam też tzw "zakwasów"
wiadomo, wszystko z głową![]()
Posted 01 December 2015 - 00:11 AM
Na silny chwyt, duże przedramiona
ale przedramiona mają konkretne
![]()
SW96, no właśnie, nie wiem jak z linami ale jeden gościu od nas ze szkoły ma strasznie wielkie przedramiona od martwego ciągu, wręcz nieproporcjonalne do reszty ciała, zawsze bierze 100 kg i prostowników niema aż tak wywalonych a przedramionaW sumie może się pobawię trochę z liną..
A jakie według Was to duże i konkretne przedramiona? Chodzi mi o obwód. Pytam z ciekawości ![]()
Posted 01 December 2015 - 02:12 AM
Nawet nie chodzi tu o obwód, ale żyły i nabicie, twardość, to się rzuca od razu w oczu ![]()
Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd
Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.
Posted 01 December 2015 - 21:07 PM
Podpisuję się pod tym co napisał SW96:))
Dziś znów klatka i barki
10x 7 full HSPU + powiększony zakres ruchu (po grubej książce pod obiema rękami)
10x20 pompki klasyczne ze zwiększonym zakresem ruchu
10x 20 pompki diamentowe:)
dziś na bench dips brak czasu:(
Ale przynajmniej czuję barki i to konkretnie, ogólnie zauważam progres, odważniej już schodzę coraz niżej, bo wcześniej tak niepewny byłem przy każdym powt. czy się wypchnę (mowa o hspu ze zwiększonym zakresem ruchu)
Posted 02 December 2015 - 22:50 PM
Dziś niestety lipny trening trochę :/
Front lever progresje i ogólnie trochę zabawy z tym
90 min piłki nożnej
45 min siatkówki
niby dziś trening brzucha i nóg, te nogi to poniekąd można odhaczyć ale brzucha nie mogłem bardziej potrenować, bo złapał mnie na początku złośliwy skurcz który nie dał mi zrobić normalnego treningu..
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report