Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Małymi kroczkami do marzeń

• Please log in to reply
265 replies to this topic

Powadzi

Powadzi

Wymówki domeną ludzi słabych

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
Dlatego ja wlaczam tryb samolotowy na telefonie gdy trenuje bardzo czesto.

Laptopa nigdy nie wlaczam.

Podczas przerwy powinnismy spacerowac, rozluzniac miesnie itd. Zajecie sie czymkolwiek powoduje, ze czas leci szybciej = szybciej umyka przerwa = uczucie ze odpoczelismy mniej = slabsza nastepna seria.

Maly test.
Zamiast minutnika wlacz stoper i w przerwie zajmij sie FB, forum, YT i wszystkim innym co lubisz.
Zauwazysz, ze sam uznasz, ze jestes gotowy do next serii po 2x lub 3x dluzeszej przerwie.
Lapalem sie na tym dawno temu, gdy pisalem posty w przerwach :)

wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

Piękno i siła, a nie pompa i masa

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Sprawozdanie z ostatnich dni:

Piątek: wyszło cardio czyli 38 km rowerkiem normalnym tempem

Sobota: Rowerek 48 km rekreacyjnie a potem zabawa :D

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/4/3/2/1

Podciąganie podchwytem 5/5/4/3

Reszta ćwiczeń to mycie 2 samochodów z polerowaniem (popracowały trochę barki i ramiona, robiłem kilkanaście ruchów jedną ręką potem zmiana).Przenoszenie złomu (podnoszenie jak w martwym ciągu, niesienie na prostych rękach itp), porządki domowe z "fikołkami i innymi cudami". 

Brakowało mi takiego czegoś nie sztywnego planu a żeby się pobawić w poniedziałek powrót do rzeczywistości i "normalnego" treningu. 

Tak wyciszenie się to dobra sprawa, sam to niedawno odkryłem jeżdżąc rowerem. Teraz zabieram ze sobą słuchawki ale z spokojną muzyką, taką żeby się zrelaksować. A przy ćwiczeniach tylko radio i minutnik bo jak mówiłeś zacznę bawić się laptopem to z 45 min zrobi się 120 min.

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Raport z dnia dzisiejszego:

Kruk 4 serie (próby większego wychylenia)

Pompki szerokie z nogami wyżej (zwiększenie) 5/5/5/5//5/5/5/5

Pike push ups (zwiększenie) 5/5/5/5/5

Martwy ciąg 67,5 kg 5/5/5/5/5

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/6/2

Unoszenie zgiętych kolan na drążku 10/10/10

Unoszenie prostych nóg leżąc 10/10/10

Wycieraczki leżąc 5/5

Dodatkowo przy sprzątaniu znalazłem starą nową rzecz a dokładniej ekspander i poszły 2 ćwiczenia bo nie chciałem przeszukiwać forum w poszukiwaniu artykułu, który kiedyś widziałem.

Rozciąganie za plecami 10/10/10

Rozciąganie przed sobą 10/10

Czuję, żę nowe urządzenie stanie się moim drugim przyjacielem ale dokładnie zobaczymy po kilku treningach. Jutro jeśli czas pozwoli rower/bieganie plus próby różnych pozycji.

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Dzisiejszy trening:

Kruk 4s (lekkie bujanie się do przodu)

N-sit 3s 

Pompki szerokie z nogami wyżej 5/5/5/5//5/5/5/5

Dipy na krzesłach (zatrzymanie na dole i górze) 6/5/5

Martwy ciąg 67,5 kg 5/5/5/5/5

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/4 (tutaj poprawiłem technikę bo robiłem z nogami skrzyżowanymi z tyłu podobnie jak w temacie http://kalistenikapo...anie-na-drążku/ tyle, że z zatrzymaniem i wyprostem ramion)

Stanie na rękach z lekkim uginaniem łokci 2s

Unoszenie kolan na drążku 10/10/10

Wycieraczki na podłodze 6/6/6

Rozciąganie ekspandera za plecami 10/10

Rozciąganie przed sobą 10

Podsumowanie planu zrobię po weselu bo wtedy będę musiał zdecydować czy zapisać się na siłownię czy kombinować coś w mieszkaniu a co za tym idzie nastąpi lekka modyfikacja ćwiczeń. Jak do tej pory jestem bardzo zadowolony z progresji jaką robię. Być może w liczbach tego nie widać ale już same pompki z nogami coraz wyżej są dobrym motywatorem, nie wspominając oczywiście o podciąganiu się.

PS. Najgorszą rzeczą jest powstrzymywanie się przed zarzuceniem żelastwa na sztangę i sprawdzenie ile wycisnę na klatkę:D ale obiecałem sobie, że nie będę sprawdzał żeby przypadkiem nie siadło na ambicje i nie zmieniać od razu planu.

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
No musisz przeanalizowac trening skoro chcesz trenowac na mase i jednoczesnie wiecej ciskac na plaskiej :) rybki albo akwarium hehe

wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts
Nie nie ani masa ani ławeczka na raz, po prostu coś mi jeszcze tam w ciemnych zakątkach mózgu zostało z myślenia jak na siłowni a do tego te podszepty kolegów( ile wyciskasz, ile bierzesz na klatę) :D
<br />A analizować będę ze względu na zmianę warunków
<br />
  • 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Posłusznie składam kolejny meldunek:
Kruk 4s

N-sit 3s

Pompki szerokie z nogami wyżej 5/5/5/5/5//5/5/5/5/5

Dipy na krzesłach 5/4/3/2/1

Martwy ciąg 67,5kg 5/5/5/5/5

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/4/2

Stanie na rękach 2 s

Unoszenie kolan wisząc na drążku 10/10/10

Wycieraczki leżąc 6/6/6

Przebieżka 5,3km 

Zastanawiam się tylko czy dobrym pomysłem jest robienie stania na rękach na końcu czy może dodać to może do kruka i n-sita.

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp

Stanie na rękach jako statyka zawsze na początku. Odwrotne szrugsy, hspu itd mogą być na końcu.

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Patrze Powadzi, że ty chyba nigdy się nie wylogowujesz z forum:D 

Oki doki czyli to dojdzie na początek a żeby wyrównać push pull, mogę dodać sobie na przykład coś pod podciąganie np. australijskie albo unoszneie samych barków w szerokim nachwycie albo coś innego 

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp

Nie do końca. Po prostu w wolnej chwili się loguje i sprawdzam, czy ktoś tu nie rozrabia. A jak widzę temat kogoś "na kim mi zależy" (w sensie widzę, że warto odpisać i pomóc, bo jest potencjał i podejście takie jakie sam mam, a nie nastoletnie napalenie na sześciopak, które minie po tygodniu i dłużej zajmie mi odpisanie na posta, niż ktoś będzie ćwiczył) to muszę coś od siebie napisać.

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Miło usłyszeć takie słowa, na pewno jest to dodatkowa motywacja. Więc pora na kolejne wpisy do internetowego pamiętniczka.

Niedziela:

Popołudniowy wyjazd rowerowy bardzo turystycznym tempem ale 40 km zrobione.

Dzisiaj to znaczy poniedziałek:

Jako, iż nie należę do ludzi bardzo lubiących takie upały trening został lekko okrojony ale co najważniejsze odbył się.

Dipy na krzesłach 5/5/5

Pompki nierówne 8/6/4/2

Martwy ciąg 97,5 kg 5/5/5/5/5

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/4

Następnie lekkie cardio 30 km po parkach oraz placach.

Tak jak pisałem wcześniej trening został okrojony, gdyż nie jestem fanem robienia planów treningowych bez względu na wszystko. Wiem, że po pełnym treningu czułbym się wypompowany jak nie wiem co. Dlatego część wolałem przełożyć na jutro żeby nie przeciążać się a nic nie ucieknie. Więc do kolejnego wpisu.

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Mój drogi internetowy pamiętniczku oto co się działo od ostatniego wpisu:

Wtorek:

Rower rekreacyjnie 30 km

Środa (dzisiaj):

Mobilność nadgarstków (z tego filmiku https://outsidersnkf...ygotowanie-rak/ ) -jednak zostanie to chyba przeniesione ale o tym potem

Kruk/(rozciąganie ekspandera za plecami) 4s/(3x10) - w przerwach zamiast czekania rozciąganie

N-sit na krzesłach 3s

Stanie na rękach z lekkim uginaniem rąk 2s

Dipy na krzesłach (powolne) 5/4/3 

Martwy ciąg 67,5kg 5/5/5/5

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/5

Unoszenie ugiętych kolan wisząc 10/10/10

Unoszenie prostych nóg kąt 45 stopni 5/5/5

O to był dobry dzień 10h w pracy, sesja zdjęciowa no i w końcu trening. Jako, że w pracy szły spore elementy miałem czas na czytanie forum i przemyślenia. Zaważyłem, że mój trening jeśli mam patrzeć po całokształcie jest za długi. Chciałbym się skupić bardziej na ćwiczeniach typowo pod moje założenia. Jednak nie widzę sensu zmieniać miesiąc przed zmianą miejsca zamieszkania. Toteż próbuję różnych metod i wstępnie zastanawiam się nad pozostawieniem głównego schematu (pompki z nogami wyżej, pompki wąskie, dipy na krzesłach-drążku, podciąganie nachwytem, martwy ciąg(możliwe że zrezygnuje), podciąganie podchwytem, podciąganie australijskie i podobne) z tego wybiorę kilka i będę mieszał. Teraz tylko brzuch czy sylwetki robić razem z głównym treningiem i tu mam zagwozdkę. Na obecną chwilę pewnie brzuch poleci na oddzielną sesję. Na razie jest to tylko gadanie i moje przemyślenia ale jak nie będę zapisywał to potem całkiem zwariuje od wszystkiego bo będę chciał robić milion ćwiczeń na wszystko na raz:D 

Jutro jak dopisze kolano oraz motywacja to rower w końcu ale na dłuższy wypad i bardziej treningowo.

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts
Jako że lekko nudzę się w pracy a szefa nie ma to opiszę wczorajszy "trening". Dlaczego jest cudzysłów? Bo nie był to pełny trening jak zazwyczaj w moje piątki.
<br />Na początek był rower żeby nie ćwiczyć w upał( ale jeździć już tak,ech te moje myślenie) ale nie bylo źle i wyszło 40km. Potem miał być trening ale cóż ogródek i wszystko trzeba podlać.
<br />I tu mnie lekko naszło a czemu by nie pobawić się ćwiczeniami. Wiec na początek pomiędzy noszeniem konewek a podlewaniem bylo unoszenie zgiętych nóg do klatki(3x10), potem unoszenie prostych nóg 45 stopni(3x5) z zatrzymaniem(3x5). Potem było uginanie rąk z wiadrami wody, unoszenie barków trzymając wiadra. Na koniec było kilka podciągnięć i unoszenia całego ciała do poziomu wisząc na drążku.
<br />Dzisiaj będzie trening"normalny" chociaż jak bardzo męczący to się zobaczy bo trzeba zachować siły na wesele.
<br />
  • 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

ja bym przed weselem walnął ostry trening siłowy bo jak będzie dym trzeba być w formie :D A propos- stary mojego kumpla trenował gimnastykę i miał taką silę funkcjonalną, że na weselu swobodnie rzucał stołami B)

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts
Eeee to nie ten rodzaj wesela( kumpel, brat itp) żeby dym uspokajać:D
<br />a to co jakieś nowe zabawy wtedy były na oczepiny czy inne konkurencje?:D
<br />
  • 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

hehe żart taki. Chciałem tylko powiedzieć, że ćwiczenia z masą ciała i gimnastyczne dają super siłę funkcjonalną

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts
A juz liczyłem że poznam nowe zabawy weselne :D
<br />A propo wesela i treningów miałem wczoraj dodać wpis ale byłem po sobotnim weselu więc cóż wpis jest dzisiaj z pracy:D a tak na serio ty mam Internet a w domu akurat się skończył jakoś dziwnie :D
<br />Wiec tak sobota:
<br />Nadgarstki
<br />Kruk 4s
<br />Stanie na rękach z lekkim uginaniem łokci 3x5
<br />N- sit 3s
<br />Pompki szerokie z nogami wyżej(zwiększenie wysokości) 5/5/5/5//5/5/5/5
<br />Pompki wąskie 5/4/3/2/1
<br />Pompki nierówne 3/3/3
<br />Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/5
<br />I tu się trening skończył bo trzeba było się zbierać i to szybko bo godziny mi się pomyliły :D
<br />
  • 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

I dzisiejszy trening czyli poniedziałek:

Nadgarstki (coś mam problemy z lewym nadgarstkiem i pobolewa lekko przy mocniejszym wykręcaniu)

Kruk 3s

Stanie na rękach przy z lekkim uginaniem rąk 3x5

N-sit 3s

Pompki wąskie 2/4/6/8

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/6/4

Unoszenie barków w szerokim nachwycie 10/10

Do tego potem wycieczka rowerowa 45km w 2 godzinki. 

Taki dzień to dobry dzień fajnie się ćwiczyło do tego cardio w sam raz. Jutro brzuch i pozycje coś żeby nie obciążać nadgarstka za mocno.

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Dawno mnie tu nie było i prawie wszystko kurzem zarosło ale cóż nadgarstek nie nadawał się do żadnych ćwiczeń. Przy próbie pompek wołał o pomstę do nieba więc tą formę aktywności musiałem odpuścić z wielkim bólem. Starałem się tylko robić lekkie ćwiczenia rozciągające nadgarstek i brzuch. 

Jednak nie mogłem siedzieć bezczynnie i jeździłem rowerem tak całkiem trochę jeździłem. I na koniec mojego wpisu chciałbym się podzielić z wami moimi wyprawami ale najpierw dzisiejszy lekki trening.

Rozciąganie nadgarstków

Kruk 3s (krótkie żeby tylko nie zapomnieć jak to się robi:D)

Stanie na rękach z lekkim uginaniem rąk  1/2/3/4/5

Pompki wąskie 2/4/6/6/4/3/1

Pompki szerokie z nogami wyżej 5/5/5/5/5

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/6/2

Unoszenie barków wisząc na drążku szeroko 10/10

N-sit wisząc na drążku 2s (nie wiem czy to można tak ale chwilowo jest mi wygodniej to robić tak)

Unoszenie prostych nóg leżąc 10/10/10

Tego mi było trzeba chociaż jak na razie powoli żeby nie przegiąć za mocno. Jutro będzie brzuch i dodatkowe ćwiczenie pozycji.

A teraz to co obiecałem kilka zdjęć z pięknego podlasia.

Opera:

Attached File  3.jpg   539.02K   5 downloads

Attached File  4.jpg   353.97K   5 downloads

Fontanny:

Attached File  2.jpg   1.17MB   4 downloads

Podlaskie pola po żniwach:

Attached File  6.jpg   592.06K   5 downloads

Attached File  7.jpg   558.2K   5 downloads

Różne ciekawe:

Attached File  1.jpg   1.74MB   7 downloads

Attached File  5.jpg   569.2K   8 downloads

Attached File  Zdjęcie0273.jpg   854.16K   7 downloads

Attached File  Zdjęcie0281.jpg   1.25MB   6 downloads

I ostatni wypad z małą niespodzianką na szczęście było komu pomóc:

Attached File  7.jpg   1.07MB   5 downloads

Edited by konop90, 19 August 2015 - 22:08 PM.

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts

Dzisiejszy trening:

Nadgarstki

Kruk 2s (dłuższy czas ale jednak nadgarstek dalej czuć)

Stanie na rękach z lekkim uginaniem rąk do książek 1/2/3/4/5

Pompki wąskie 2/4/6/8/8/6/4/2

Pompki szerokie z nogami wyżej 5/5/5/5/5

Podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/6/4/2

Unoszenie barków wisząc na drążku 10/7/10

Superseria Unoszenie prostych nóg/N-sit wisząc na drążku 5-10s/5-10s/5-10s

Wycieraczki na podłodze 5/5

Tego mi było trzeba chociaż brakuje mi roweru, ale cóż dzisiaj nie ma jak za to jutro po pracy zapowiada się piękny wypad. Możecie liczyć na nowe zdjęcia, może komuś się spodobają:D

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users