Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik HYBRYDO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
492 odpowiedzi w tym temacie

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj nie ma niestety założonego treningu bo wypadł wyjazd. Jutro zrobię zaległy trening + nogi+rozciąganie + 2 dni hs. Będzie cięzko a wkońcu  w niedziele kolejny trening :) To ostatni taki tydzień. Potem hs tylko 5 dni w tygodniu. 2 pozostałe to całkowity odpoczynek :)

• 0

Powadzi

Powadzi

Wymówki domeną ludzi słabych

• Administrator

• 2 335 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
Wyjazd = jazda samochodem/busem/pociagiem = pozycja w spoczynku = mozliwosc treningu izometrycznego. Gdy prowadzisz samochod w rachube wchodzi tylko gornej czesci ciala.

Zadna wymowka do mnie nie przemawia, aby nie wykonac jakiegokolwiek treningu :)

Masz minusa u mnie :)

wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

Piękno i siła, a nie pompa i masa

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

nie no. Prawdę mówiąc już szykowałem się do treningu gdy dowiedziałem się że mam wyjazd. Wróciłem o 20 więc czas na trening był ale pomyślałem... kurde dzisiaj siła. Długie przerwy, dużo serii, rozciąganie, rozgrzewka. Pewnie zejdzie mi ze 2 godzinki. Odpuściłem i trochę mnie męczyło sumienie ale dzisiaj odrobiłem :) tak czy tak minus zasłużony :(

dzisiaj siła maksymalna. Chyba znalazłem złoty sposób na naukę tych nieszczęsnych rozpiętek także na koniec cyklu napewno będzie :) Przed treningiem stoper na 5 minut i muscle upy co pół minuty jeden. Po treningu oczywiście hs:

Potem nadszedł czas na nogi:

Znowu rozgrzewka i muscle up na 5 minut. Byłem mile zaskoczony bo wychodziły dość czyste :)

Na muscle upach zaczęła się męka:

Pistolety drabina 10-1 bez żadnych przerw. Nie miałem już sił fizycznej ani psychicznej na zrobienie pozostałych ćwiczeń. Nawet rozcągać musiałem się na siedząco :) Mimo że nie rozciągałem się prawie dwa miesiące to już odało mi się dotknąć głowom kolan i przytrzymać :)

Jutro hipertrofia mam nadzieje że rano będę zył :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiejszy hs:

Co tu dużo mówić. Hipertrofia zrobiona bez żadnych problemów. Zaraz sylwetki i spać :) Od wtorku zaczynam ''dietę" więc będzie łatwiej :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiejszy hs :) 

Do tego 5 minut muscle up. Było ciężko. Organizm już odczuwa ten trudny tydzień. Na szczęście to był ostatnio taki tydzień. Próby wprowadzenia hs i mu były ciężkie ale chyba się udało. Jeszcze dzisiaj rozciąganie i sylwetki :) 

Do znających się na hs:

Czy takie dreptanie w miejscu (ani to chodzenie ani to stanie) w hs będzie pomocne?? Chciałbym w przyszłości wprowadzić coś takiego:

5 minut wprawek,5 minut hs przy ścianie (odrywanie nóg), 5 minut dreptania . Co o tym myśleć??

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2 335 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
Jakie dreptanie? Podrzuc filmik, bo nie kumam :)

wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

no chodzi mi o coś takiego że wchodzę do stania na rękach i po prostu koryguję to czy polecę do przodu czy do tyłu małymi krokami na rękach. Raz do przodu, raz do tyłu. Nie że idę cały czas do przodu albo do tyłu broniąc się przed upadkiem tylko po prostu dreptam :D

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wczoraj trening wytrzymałości. Było bardzo cięzko. Niby zrobiłem w każdym ćwiczeniu i w każdym obwodzie 10 powt(oprócz dipów) co było moim celem ale nie jestem zadowolony. Dipy to totalna katastrofa ale jakoś dam radę :) Po treningu hs. Dzień 8. Nie będę już wrzucał filmików. kto chciał to na pewno odwiedził ten kanał. Wczoraj na warsztat poszły kocie grzbiety. Najpierw w staniu na rękach a potem w podporze przodem. Na końcu wolne stanie. Wydaje mi się że znalazłem sposób na wchodzenie aby już troszkę utrzymać  więc jest git. Nie wiem czy nie zmienię koncepcji treningów hs w najbliższym czasie. w razie czego wszystko opiszę. Chcę też wprowadzić poprawki do treningu MU. W październiku myślę że będzie dobra pora. Będę wykonywał trzy bloki po trzy minuty. W pierwszym Muscle up na gumie z powolnym negatywem bez gumy co 30 sek i w każdym kolejnm bloku będę zmniejszał tylko rezystancję gumy. Po trzech blokach sprawdzenie maxa na najlżejszym wariancie. Wczoraj oczywiście wpadł też trening MU przez 5 minut :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wczoraj nie mogłem wytrzymać i pobawiłem się na kółkach. Chwilę wcześniej obejrzałem tutek od gimnastyków i coś mnie natchnęło. Spróbowałem przewrotu do podporu z takiego pół shoulderstandu i sie udało :) jednak prawda że progres nie cieszy tak jak nowa nauczona rzecz :D teraz wymyk :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisja hs dzień 9. Niestety odpuściełem hs w piątek sobotę i niedzielę ze względu na brak czasu ale mam nadziej że się to już więcej nie powtórzy. Trenigni oczywiście były. W piątek zrobiłem pierwszy raz w życiu przejście z back levera do inverted hang o prostym ciele. Jest progres :) w niedzielę gigantyczny progres w rto push ups i front lever. dzsiaj porobiłem jeszcze muscle up i wpadły 3 :) Jutro zrobię nogi na siłowni i rozciąganie :) A po szkole wytrzymałość :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

no to tak. wytrzymałość zrobiona po 10 powtózeń w każdym z 3 obwodów. 1 minuta przerwy między seriami i 3 między obwodami. Było ciężko ale się udało. Teraz większy nacisk będę kładł na dipy bo jest tragedia :) po treningu rozciąganie. Nie udało się zrobić nóg. Nie mam pojęcia kiedy je robić. Ostatnio mam jakiś kryzys z hs i sylwetkami ale to na pewno się zmieni. W dni wolne ciągle katuję forward roll :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

siła maksymalna zrobiona. PROGRES widać bo już w każdym ćwiczeniu jestem w stanie wykonać 5 powtórzeń. W OAP jest progres. Po treningu jeszcze lekkie nogi 4 obwody wskoków, łydek i żurawi + 2 serie po 10 pistoletów. Niestety nóg nie czuję tak jak po drabinach dlatego chyba do nich wrócę. Po nogach jeszcze rozciąganie. 

Zna ktoś ćwiczenia na mobilność w biodrach abym mógł wykonać szpagat poprzeczny i wykroczny?? Nie jestem na razie na tyle rozciągnięty żeby wiedzieć że przeszkadza mi mobilność a nie poziom rozciągnięcia ale lepiej chyba działać od razu 

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2 335 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp

próbowałeś tego?

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

nie pisałem nic ale treningi były. Hs robiony regularnie,muscle up i zwykłe treningi również. W ostatniom czasie nie udało mi się zrobić tylko siły maksyymalnej wczoraj. 

Wiem że zaraz -1 rep od Powadzi za brak czegokolwiek ale po prostu tak wyszło :) Dzisiaj w dzień hipertrofii zamiast false grip pull up to zrobię OAP 4 serie i do tego 1 seria false grip pull up. Co do hs to standardowo 5 minut brzuchem do ściany z odrywniem nóg, 5 minut prób i 5 minut losowej wprawki. Zazwyczaj będzie to siła palców i ''wypinanie tyłka" . 

Dzięki powadzi za filmiki. dzisiaj wypróbuję:)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wczoraj hipertrofia zrobiona. Na pierwszą serię tak jak mówiłem poszły False grip pull up na kołach i stukło 10 :) pozostałe 4 serie to trening pod OAP. Reszta poszła bardzo dobrze choć zmęczenie było niesamowite :D 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

nie wiem jak to teraz będzie ale chyba przez okres w któym będę robił prawko plan będzie taki:

czwartek:

wytrzymałość

piątek:

siła

sobota:

nogi+trening na politechnice z Radek Kardas

niedziela:

hipertrofia 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

piątkowy trening wytrzymałości bardzo udany choć po pierwszym obwodzie w którym sprawdzałem maksa w podciąganiu byłem całkiem wypompowany. Jeżeli chodzi o podciąganie to zrobiłem 14 szerokim nachwytem+ 2 wąskim podchwytem bez zchodzenia z drążka ale na następny dzień zrobiłem normalnie 15 szerokim nachwytem. Do tego dipy lajtowo w każdym obwodzie po 10. jest dobrze narazie. 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

w sobotę trening siły. Progres w rozpiętkach i OAP. Wszystko zgodnie z planem. Już w każdym ćwiczeniu doszłem do założonej liczby 5 powtórzeń. 

Hipertrofia dopiero w środę ze względu na naukę i prawko a w niedzielę poniedziałek i wtorek tylko hs i muscle up :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

żeby nie było że się obijam. Dzisiaj spróbowałem straddle fronta i się udało :) co prawda 2/3 sek ale jest. Na koniec miesiąca będzie +5 sek :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wytrzymałość, hs i mu zrobione :)

Muscle up bardzo dobrze. guma idzie na 5 oczko :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych