Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zaloguj się Zarejestruj się
Dziennik HYBRYDO
Napisano 07 listopada 2015 - 14:25
Spróbuję te zwisy. Pablo,dzięki ![]()
Dzisiaj dzień sali więc muszę rozpisać jakiś plan
Będzie to wyglądało chyba tak:
rozgrzewka
praca na muscle up (wytrzymałość)
praca nad flagą:
-zwis w pozycji początkowej
-negatywy
-wznos do momentu w którym umię przytrzymać flagę
-dragon flag+wycieraczki
Praca nad MU ale eksplozywnymi: 360 itp
praca nad spiczagą (kilka wprawek)
Napisano 11 listopada 2015 - 00:11
Napisano 11 listopada 2015 - 13:18
U mnie jest to zwykła linka, zwykły bloczek i przywiązane do nóg (myslę coś nad uprzężą domowwej roboty
Cały zestaw kupiłem w lerła merlę za 30 zł. Troszkę cięzko chodzi (30 zł ^^)
ale dla mnie to nie problem. po prostu troszkę więcej sił trzeba włożyć ![]()
Nie wiem czy widać to na filmikach bo dawno je oglądałem ale na jednym końcu liny dajesz kółka, przewieszasz przez bloczek a do drugiego końca mocujesz siebię ![]()
Napisano 18 listopada 2015 - 21:36
jednak nie w środę a we wtorek postanowiłem poćwiczyć. Poszła wytrzymałość, było ciężko ale jakoś dałem radę. nowy trening daje w kość
od teraz robię obwody nie zchodząc w żadnym ćwiczeniu poniżej 10. Podam na przykładzie pull upów jak mi poszło 15/14/12 jestem bardzo zadowolony. jeżeli to utrzymam to robiąc rekord po 2 dniach odpoczynku to wpadnie chyba 20 ^^. Zamontowałem sobie dodatkowo uprzaż na stałe także nie będę musiaŁ JEJ CO CHWILE WYPINAĆI ZAPINAĆ ![]()
Napisano 22 listopada 2015 - 13:08
Jeżeli ja się podciągam z obciążeniem i załóżmy że dojdę do dużych obciążeń to jest szansa, że bede mógł wtedy się podciągnąć na jednej ręce czy to jest zupełnie inny ruch i trzeba ćwiczyć one hand jak Ty?
Myślę że jak weźmiesz w podciaganiu 2x masę swojego ciała to podciagniesz sie na jednej rece
Napisano 22 listopada 2015 - 22:27
Jeżeli ja się podciągam z obciążeniem i załóżmy że dojdę do dużych obciążeń to jest szansa, że bede mógł wtedy się podciągnąć na jednej ręce czy to jest zupełnie inny ruch i trzeba ćwiczyć one hand jak Ty?
Dodawanie obciążenia jest fajnym sposobem utrudniania ze względu na jego prostotę - po prostu wrzucasz coś do plecaka czy ładujesz krążki na podczepionym pasie czy czymś takim. Nie doprowadzi Cię to natomiast bezpośrednio do podciągnięcia jednorącz bo dodając obciążenie wykonujesz ciągle ten sam ruch, jedynie co się zwiększa to ciężar (a co za tym idzie intensywność i napięcie mięśni, co w efekcie powinno zwiększyć Twoją siłę). Dlatego warto zastanowić się nad połączeniem progresji do OAP i podciągania z obciążeniem.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Napisano 23 listopada 2015 - 20:34
ern moim zdaniem najlepsze będzie połączenie obciażenia z progresjami do OAP jak mówi pablo. Ja nie dodaję obciążenia a progres jest widoczny ![]()
Cloud nie koniecznie jest tak jak mówisz bo jeżeli by tak było to kulturyści by zamiatali wszystkich kalisteników ![]()
Chill robię dużo handstandów ale głównie skupiam się na muscle up (drążek sprężynujący) oraz na dynamice w postaci skakania po drążkach bo chcę być wmiarę wszechstronny ![]()
Wychodzę z założenia że jak robię elementy gimnastyczne w tygodniu to tam trzeba spróbować czegoś nowego. Najbardziej jednak chciałbym się nauczyć obrotów na grzybku ale 1 raz w tygodniu to za mało
Chyba że chodzi ci o jakieś giganty czy kołowroty na kołach czy wygibasy na koźle... to na to jestem za cięki i jak już wcześniej pisałem jeden raz w tygodniu to za mało ![]()
Napisano 23 listopada 2015 - 20:38
Napisano 23 listopada 2015 - 21:27
Nie generalizuj tego w ten sposób. Wbrew pozorom kulturyści zdają sobie sprawę z wpływu podciągania na rozwój mięśni i nieraz wykonują go równolegle z wiosłowaniem, martwymi ciągami i ćwiczeniami na maszynach. Przykładu Ci nie podam bo nie siedzę w temacie, ale pewnie wystarczyłoby poszukać na YT.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś