Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik HYBRYDO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
492 odpowiedzi w tym temacie

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj siłą maksymalna. Trening nie udany. Pobiłem rekord w MU. POleciało 3/2/2 ale reszta treningu to jakiś syf. Zrobiłem co było zamierzone ale jakoś tego ''nie czułem''. Front ładnie siadał ale za to BL tragedia.

1.Co myślicie o muscle upie ''na jeden łokieć'' tzn. przekładam najpierw jeden a potem drugi. Robić czy nie robić. Jedni zachwalają a inni odradzają??

2. Aktualnie myślę nad konkretnym planem na wytrzymałość,siłę i statyki. Czy w dzień wytrzymałości mogą być na jednym treningu sety (3 różne-MU,dpiy i podciąganie bez schodzenia z drążka) i 50/100 na czas (pompki i pull upy) czy jednak to rozdzielić ??

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

1. Jest to dopuszczalna metoda nauki MU, tylko w miarę opanowywania tego ruchy należałoby oduczać się tego manewru, podobnie jak należy oduczać się zbytniego kippingu;

2. To zależy. Kwestia eksperymentów, jeśli będzie to za dużo jednego dnia to najwyżej to rozdzielisz choć faktycznie trochę tych ćwiczeń będzie. Być może jesli sensownie to poprzeplatasz to osiągniesz zamierzony efekt, w razie czego zawsze można rozdzielić te ćwiczenia na kilka dni.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj wytrzymałość. Trening megaaaa :)

Rekord w podciąganiu pobity :)

12--->15 :)

Reszta treningu zawsze zależy od wyniku podciągania więc nie muszę opisywać co działo się dalej. Wszędzie zamierzone powtórzenia wykonane bez żadnego upadku. Jest dobrze.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisja trening muscle up

-eksplozywy 10x1

-wskoki na niski drążek 8/7/6/5

-dipy z przekręceniem łokci 3x3

-sama faza przejścia 5 powt.

-dipy na jednej poręczy max

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj wymuszona przerwa. Prawie nic nie jadłem. Od jutra do niedzieli codziennie trening a potem tydzień przerwy na wyjazd wakacyjny :)

Ogólnie podoba mi się ta rotacja przerwami. Od razu czuję się bardziej wypoczęty a i efekty są znakomite :) Przede wszystkim komfort psychiczny

• 0

sokol

sokol

Advanced Member

• Użytkownik
  • 120 postów
  • LokalizacjaWrocław

W sensie jak rotujesz tymi przerwami ? :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Kiedy mam ochotę robię dzień przerwy a nie tak jak w planie że pon-sob trening a w niedziele przerwa. Oczywiście potem ten dzień wolny odrabiam w niedzielę :)

Dzisiaj trening sił maksymalnej. Wszystko bardzo lajtowo. Muscle up zrobiłem 2/2/2 choć miałem spokojnie siły aby zrobić 3 a może 4. Dzisiaj troszke skróciłem przerwy z 5 do 3 i nie zrobiłem pompek okrężnych ale zastąpiłem je podporem rto na kółkach. Jednym słowem trening udany :) Jutro praza ekscentryczna i izometryczna pod muscle up.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Nie pisałem prawie miesiąc ale przecież wakacje :) treningi cały czas są choć czasem bardzo spontaniczne. Umię już human flag i back lever także jest bardzo git :) Pull upy na duży + po treningu z obciążeniem albo po obwodach jestem w stanie zrobić ponad 10 pull upów także jak bym zrobił na początku treningu to ponad 15 jest w zasięgu :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów
nowy plan treningowy :)
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wpisów brak ale treningi stale się odbywają :) Jest progres :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wpisów nie było ale treningi były. Przez około 2 tygodnie ćwiczyłem tylko podciaganie i dipy (wave loading). doszedłem do jednego powtórzenia z 20 kg. Do tego robiłem przysiad 5x5 (rampa). Treningi były cięzkie ale to nie to co prawdziwa kalistenika. Jednak kółka wygrywają. Wczroaj trening-hipertrofia. Zakres powtórzen 6-10. Przy podciąganiu w false gripie nie dałem rady utrzymać chwytu w ostatnim powt. w ostatniej serii. Dodatkowo pompki rto to dla mnie katorga ale dałem radę. Jutro wytrzymałość :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj sety:

3 wymyki>8 dipów>5 pull up

powtórzone 3 razy. 

niby nic a zgon totalny. te 5 powtórzeń to robiłem z maksymalnym trudem. potem miało być 50/100 ale przedramiona już wysiadły.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

siła zrobiona :) nierówne podciąganie zamieniłem na wchodzenie po linie. Mam problem z rozpiętkami na kółkach. Gdy przełoże ręce przez taśmy i robię na poprzecznych kółkach to jestem w  stanie zrobić bardzo głęboką rozpiętkę. Gdy trzymam normalnie to praktycznie nie mogę się ''rozpiąć". Lekki ruch i od razu lecę na twarz. Na kolanach i z gumą nie ma żadnej różnicy. Jakieś rady??

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj połowa ćwiczeń z hipertrofii ponieważ nie miałem czasu. Jutro reszta+nogi. Chyba po treningach gdy będę miał czas postaram się wykonywac takie drop sety pod fronta. Wznosy 3 powt, negatywy 3 powt, amerykany maks z jednym powtórzeniem zapasu. Męczy mnie już ten brak progresu więc muszę wprowadzić jakiś nowy bodziec. Od jutra lecę tak:

15 minut wprawek do hs od GB (pon-czw)

15 minut prób hs (piąt-niedziela)

sylwetki codziennie na rozgrzewkę:

-hollow

-arch

-side plank bo bocznej sylwetki nie umię (boli mnie biodro jak się na nim opieram )

Cel do końca roku to stradle front. Dodatkowo pokatuję jeszcze szpagat żeby ten straddle był szerszy :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

druga cz. treningu zrobiona. wieczorkiem nogi+hs i spróbuję ten drop set pod fronta :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wieczorny trening zrobiony. Dzisiejsza wprawka do hs:

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

zakwasy masakryczne po hs. Dzisiaj  wytrzymałość więc będzie ciężko. Pytanie do tych którzy ćwiczą hs:

1)Lepiej jest robić wprawki z powyższego filmiku np. w jeden dzień bagginer a w drugi adv czy lepiej jak dam radę tylko adv??

2) lepszy będzie WASZYM ZDANIEM OCZYWIŚCIE układ 10 minut wprawek+ 5 minut prób (codziennie) czy 15 minut wprawek (pon-czwartek) i same próby (piątek-niedziela). rzecz jasna sylwetki zawsze i wszędzie. 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiejsza wprawka. Tym razem ćwiczyłem bagginer:

Trening wytrzymałości... coś pięknego. Wszystkie ćwiczenia zrobione po 10 powt. w każdym obwodzie. W pull upach miałem jeszcze spory zapas więc za tydzień atak na rekord :) Dodam że zacząłem podciągać się szeroko bo to mój słaby punkt. Po treningu oczywiście rozciąganie. Przed snem jeszszcze sylwetki. 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wczorajszy dzień:

Postanowiłem przejść na system 5 minut bagginer,5 minut adv, 5 minut prób.

Wiem że to za szybko jeszcze ale wczoraj dość często wychodził mi hs i banan był o wiele wiele mniejszy :)

Dzisiaj zrobię:

5 minut Muscle up (jeden co 30 sek) z czasem zwiększę do 10 a potem zmniejszę razystancję gumy

Dodatkowo przed każdym treningiem 3x1 MU na drążku. Kiedyś robiłem tak na kółkach i doszedłem do 5 powtórzeń więc teraz zrobię tak z MU na drążku :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dziejszy hs.... było ciężko. blokowanie łokci w staniu na rękach przy ścianie to miazga dla barków. Te ćwierć pompki je zniszczyły. Dlatego dzisiaj 2 minuty adv. 8 min bagginer i 5 min handstand. dzisiaj już było gorzej ale nie ma się co poddawać :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych