Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik HYBRYDO

• Please log in to reply
492 replies to this topic

Powadzi

Powadzi

Wymówki domeną ludzi słabych

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp

Wczoraj bez rozgrzewki bawiąc się z córką postanowiłem zrobić tuck planche. Dawno nie czułem takiego rwania w łokciu. Na szczęście trwało to chwilkę. 2h później zrobiłem pełny trening na kółkach z rozgrzewką i nawet nic nie zakuło :)

Rozgrzewka to podstawa

• 0

Piękno i siła, a nie pompa i masa

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

Powadzi, ostatnio bolą mnie właśnie nadgarstki. To nie jest raczej od hs ponieważ robiłem wprawki na ziemi w podporze przodem bez żadnych wychyleń. Czy jest to kwestia rozgrzania czy jednak może być coś nie tak??

HS robię przy ścianie póki co i powiem, że nigdy nie bolały mnie nadgarstki, przeważnie mam obolałe palce jak już

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

ja póki robiłem HSPU to też mnie nie bolały, od niedawna w planie nie mam ich uwzględnionych i ogólnie nie ćwiczyłem długo HS. Wczoraj spróbowałe stanąć przy ścianie i było nie miłe zaskoczenie :) Bolące nadgarstki i brak siły. Z drugiej strony zrobiłem to po ciężkim treningu. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. 

Powadzi, nie wiem czy tu jeszcze zajrzysz ale jeżeli tak to pytania odnoścnie F1 zadać ci tu czy lepiej pod tamtym postem żeby każdy skorzystał??

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
Lepiej tam. Moze ktos inny skorzysta :)

wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzisiaj technika.

eksplozywne pull upy siadały wysoko jak jeszcze nigdy :)

OAP 5x3 z gumą elegancko

flaga tak sobie. Czekam aż zamontuję ramę na ściane to nie będę już robił statyki tylko same negatywy :)

Wprawki do hs i kilka prób

rope climbing-wejście do góry to nie problem. gorzej z zejściem :)

• 0

Ghost W

Ghost W

Advanced Member

• Bywalec
  • 255 posts

Schodzenie po linie to świetne ćwiczenia pod podciąganie jednorącz. Polecam wykonywać je w wolnym tempie.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

z tym jest najgorzej. Spadam jak kłoda

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wczoraj zrobione nogi. Standardowy zestaw+jak najwięcej pistoletów bardziej fristajlowo :). Widzę już duży progres w podciąganiu eksplozywnym. jest dobrze. Dzisiaj wytrzymałość także będzie zgon :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wytrzymałość zrobiona. Ogólnie trening nie poszedł zbyt dobrze ale jest progres w podciąganiu zrobiłem 10 a po minucie 7. Obie te serie to nie był mój max także za tydzień na pewno 10/10 a potem dążenie do 15/10 :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzisiaj siła maksymalna. Wszystko idealnie :) Progres w MU. Dzisiaj 3/2/2. Duża poprawa back levera. Po treningu dużo dużooooo prób hs :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

nogi zrobione. Dzisiaj dużo dużo pistoletów. Mam nadzieje że na konfrontacje siądzie ładna liczba i zostaną zaliczone z technikę :) oprócz tego ghr,łydki i wskoki na podwyższenie. Od czasu do czasu dipy z przekręceniem łokci. Jest progres :) Ostatnio podczas zabawy na kółkach udało mi się zrobić shoulderstand na kółkach bez opierania nóg o taśmy. Siłowe wejście i lędźwia wybuchają :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wytrzymałość zrobiona :) ogólnie trening zaliczam do nieudanych. Podciąganie nie poszło to i cały trening syfiasty :) Ostatnio nie mam czasu na rozciąganie ale od piątku jade z tym ostro :) Koniec szkoły to i treningi będą częstsze. Planuję przejść na schemat 4 dniowy. NIe będzie problemów z jedzeniem i spanie to regeneracja będzie dobra :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzisiaj siłą maksymalna poszła bardzo fajnie. Duży progres w back lever. MU siadło 2/2/2 na następnym treningu 3/2/2. Widze też progres w fladze. Na jedną ze stron jestem w stanie siłowo unieść i dość długo przytrzymać pozycję 3/4 :) Po treningu bieganie. Przed wakacjami przestaję jeść syf i wskakuję tylko na zdrowe żarcie :) trzeba troszke zejśćz wagi. Dodatkowo trening i bieganie 5 razy w tygodniu do końca wakacji :) Będzie ciężko ale trzeba się wziąć do mocnej pracy :) 

ps. dzisiaj spróbowałem MU na drążku i siadł :) widać powoli efekty podciągania i dipów z przekręceniem łokci :) Jest progres 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

trening nóg, techniki i wytrzymałości zaliczony :) Jest duży progres. Ostatnio dużo bawię się z flagą i jestem w stanie unieśc siłowo ( pozycja half), przytrzymać po czym unieść do pionowej flagi. Jest mega :) Nogi zrobione w obwodach. Z dnia techniki jestem zadowolony. Progres W OAP widoczny. Wytrzymałość zrobiona z założonymi przerwami. Był zgon. Po nogach i wytrzymałości bez biegania. Po treningach rozciąganie i kilka prób hs. Wybicie z obu nóg

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
Dzisiejszy yrening wole odpuscic. wczoraj rozluzniłem się przy skin the cat i chyba za głęboko zszedłem. dzisiaj czuję ból i nie wiem czy to zakwas czy jednak cos naciągnąłem. wazne ze tygodniowy plan zrealizowany :)
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

technika zrobiona :)

Podciąganie nie równe ciężko ale progres jest. Najbardziej jestem ucieszony z Hs. Progres bardzo widoczny. Już coraz częściej siadają wybicia i przytrzymania. 

Jeżeli ktoś to czyta to czy przy podciąganiu nie równym mogę zrobić tak że podciągam się x razy na lewej ręce potem czekam 1 min i podciągam się x razy na prawej ręce. Potem 5 min przerwy i kolejna seria. Czy może lepiej sobie odpuścić te minutowe przerwy??

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
Trening czystej sily wymaga, aby do kazdej proby podchodzic swiezym. Jesli nie czujesz sie swiezy to wydluz nawet do 2min. Wyjdzie to in plus

wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

a czy robienie 1 powtórzenia ale naprawdę ciężkiego jest dopuszczalne w treningu stricte siły czy lepiej lekko ułatwić i robić +-3 ???

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

To zależy od metodyki. Generalnie możesz podchodzić co jakiś czas do drążka i robić takie powtórzenie, po paru tygodniach z pewnością Twoja siła podskoczy. Jeśli natomiast preferujesz przeznaczać na trening określone czas i wolisz robić serie to lepiej nieco sobie ułatwić by robić do 5 powtórzeń. W obu przypadkach należy być świeżym i nie przeginać. Nie zapominaj też o luźniejszych sesjach celem zniwelowania napięcia i zregenerowania organizmu.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzięki za pomoc. Na razie zostanę przy jednym ciężkim powtórzeniu (1 nie pełne powtórzenie w zapasie). Stosuję to do podciągania jednorącz i się sprawdza :) 

Wtorkowa wytrzymałość poszła bardzo dobrze choć stale nie czuję progresu w podciąganiu. w pierwszej serii 10 a w drugiej 7 od kilku tygodni.

Wczoraj na nogach poszalałem. Poszedłem na ilość nie zaniedbując zbytnio techniki (w niektórych pistoletach wychodziłem z palców). Zrobiłem drabinę 10-1 bez żadnych przerw. Tutaj miłe zaskoczenie bo myślałem że nawet nie zrobię 10 :) Po tym już był zgon a le jeszcze zrobiłem żurawia 3x6 i łydki. Na eksplozywne przysiady już nie miałem sił. Dzisiaj tak czuje nogi że ledwo żyję :)

Zaraz siła maksymalna i jutro wytrzymałość :)

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users