Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik HYBRYDO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
492 odpowiedzi w tym temacie

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów
Troszke się podłamałem
chin up 12
Hspu 5
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Nowy plan na pierwszej stronie :)

Wczoraj powrót do treningów. Był intensywny ale były niepotrzebne przerwy między ćwiczniami w obwodach bo musiałem sprzęty przynośić z drążka na drążek, drabiny itp. Na następnym treningu już to ogarnę i przerw między ćwiczeniami nie będzie. Tak czy tak było intensywnie.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Niedzielny trening zrobiony bez większych problemów. Cały czas borykam się z fazą negatywną na linie. Po treningu rozciąganie. Jest progres. Umię już w siadzi płaskim dotknąć głową kolan. Jeżeli ktoś tutaj zagląda to czy mógłby coś napisać o nowym planie?? co dodać co wywalić ??

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Jeśli aktualny przynosi Ci efekty to nie ma sensu niczego w nim zmieniać :)

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Nie miałem czasu uzupełnić. Wtorkowy trening bardzo udany. Wszystkie ćwiczenia zrobione. Eksplozywność wzrasta. Cały czas robię z gumą, ostatnio spróbowałem bez i zrobiłem jedno powtórzenie na wyskość  klaty . Minimum 1 kwietnia wyczuwam pierwszego muscle upa na dwie ręce :D

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Piątkowy trening zrobiony. Jestem wykończony. Chyba łapie mnie grypa. Już zapobiegawczo leżę w łóżku i piję ciepłe napoje. Zobaczymy. Wczoraj miła niespodzianka. Umię utrzymać około 3 sekundy half back lever, mimo to dalej lecę stradlem. Dodatkowo opanowałem już wstawkę izometryczną w negatywnym MU gdy jestem na wysokości dołu klaty a przedramiona są równolegle do ziemi. 

Dzisiaj core. Zobaczymy czy dam radę :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Zastanawiam się nad treningiem z zewnętrznym obciążeniem dodanym do ćwiczeń kalistenicznych.

Ma ktoś jakieś rady jak bezpiecznie zacząć, co robić aby się nie zrazić i ogólnie jakieś cenne porady??

Ma ktoś pomysł na obciążenie oprócz baniaków 5 litrowych i litrowych na wodę ?? :D

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Po prostu stopniowo dodawaj obciążenie przy jednoczesnym zachowaniu perfekcyjnej techniki. Co do obciążenia to może to być plecak wypełniony książkami ( czy też butelkami z wodą, cegłami etc. ) lub jakiś spory worek np. z ziemniakami ;) 

• 0

E = mc2

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Dzięki wielkie. A mam jeszcze pytanie odnośnie pasa. Nie jest to orginalny pas do podciąganie itp. tylko taki rękaw do robienie brzucha(wkładasz łokcie i jedziesz). Chodzi o to że jest on dość szeroki. Jak go założyć aby było to bezpieczne dla kręgosłupa?? Powyżej tyłka czy część pasa na tyłku a częśc na lędźwiach. W obu jest mi wygodnie ale nie wiem który zdrowszy 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Już nie mogłem doczekać się powrotu do treningów :)

Dzisiaj miła niespodzianka. Umię muscle up na drążku !!!!!! Co prawda podstawową wersję czyli z dużym bujnięciem, zarzucaniem kolanami i na zgiętych rękach ale za czasem będzie coraz lepiej. Jeżeli ktoś to czyta to jakie polecacie sposoby aby zwiększyć ich ilośc??

Poniedziałkowy trening bardzo dał mi w kość. Zakwasy na plecach dzisiaj. Zrobiłem kontrolne podciąganie szerokim nachwytem 5x5 z minutowymi przerwami wieć chyba jestem gotowy na 5x5 z obciążeniem i z 5 minutowymi przerwami. Ogólnie od dzisiaj odcinam wszelkie słodycze i złe żarcie. Do wakacji musi zejść 5kg.

Dzisiaj nogi/core. Jestem również zajechany. 

Teraz trzeba lecieć cały czas do przodu :)

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Nowy plan zaaktualizowany

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

jeżeli ktoś to czyta....

Czy 10 min ćwiczeń Hand standów zamiast hspu z zegarkiem w ręku przed treningiem będzie ok?? czy to jednak za mało?? 

Który wariant wybrać:

-od razu nauka wolnego stania na rękach(już coś wychodzi)

-stanie na rękach brzuchem do ściany i  odrywanie nóg??

• 0

sokol

sokol

Advanced Member

• Użytkownik
  • 120 postów
  • LokalizacjaWrocław

Zalezy jak wyglada to "juz cos wychodzi", jesli potrafisz ustac te 5-10s to wedlug mnie nie ma sensu juz ciagnac stanie na rękach brzuchem do ściany i  odrywanie nóg. Lecz nie porzucalbym hspu calkowicie :) Najlepiej jakbys po rozgrzewce, lecz przed treningiem wlasciwym poswiecil te 10-15 min na samo stanie na rekach i to na kazdym treningu :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzięki za radę. Ogólnie mam problem z dobrym wskoczeniem do hs. Albo przeleca albo nie dolece ale jak już trafie to te 5-10 sek to lajt.

Dzisiaj oficjalnie zaczęty trening handstandu.

NA treningu pozycje statyczne:

-opuszczanie fronta na jedną nogę po czym przejście do adv.tuck (nie utrzymama jeszcze one leg front lever) 3 serie. opuszczanie po czym 3 sekundowy hold

-back lever half-straddle 5 serii po ok. 5 sek

Na końcu 5x5 dipy z obciążeniem 5kg na początek.

Ładne pochylenie. Nie czułem wogule zmęczenia. Na następnym treningu 10 kg i zaczniemy prawdziwe 5x5 :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

. Pomyliło mi się coś z dniami i w czwartek zrobiłem nie to co trzeba ale to nic. Piątkowy trening już wytrzymałościowy

1 mu

1mu

1mu

1hspu

1hpsu

1hspu

5 serii fronta

5 serii back'a

drabina 6/5/4/3/2/1 nachwytem na szerokość barków

5 super serii pompek i australianów po 5 powtórzeń

Biegania nie było bo rodzinka przyjechała :)

Ogólnie jestem troszke zaskoczony że tak ciężko podciąganie szło ale usprawiedliwiam to tym że już dawno tego nie robiłem.

Dzisiaj nogi/core

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

sobotni trening nogi/core. Chyba znalazłem złoty środek na core dzięki któremu czuję ogień (rozpiska na 1 stronie). Nogi zrobiłem troszkę inaczej:

3 pistolety

12 bulgarian squats

20 sumo przysiadów

max wspięć na łydki

20 glute bridge

5 glutów

Mimo że to tylko jeden obwód to dzisiaj czuję nogi :)

Cały czas eksperymentuję z planem i praktycznie codziennie go poprawiam. Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy tzn. na wakacje :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

dzisiaj dipy :)

1 MU

1hspu

1mu

1hspu

1mu

1hspu

3 serie adv tuck front (opuszczanie do poziomu i wznos do inverted hang) 3 powtórzenia po 3 sekuny w serii

5 serii back lever (opuszczanie half i trzymanie adv.tuck) po ok.5 sek.

Drabina dipów 10-1 

super serie pompek i australianów 5x5

bieganie 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Dzisiejszy trening:

1mu

1hspu

1mu

1hspu

1mu

1hspu

3 serie fronta 

5 serii back

drabina pull up 8-1 ( w krytycznych momentach wspomaganie gumą)

pompek i australianó nie zrobiłem.

WYCZUWAM KONTUZJĘ. mimo mojego stażu treningowego od dłuższego czasu czuję że się zajeżdżam . Barki już od dłuższego czasu nie dają rady a ja dalej w to brnę. Mój błąd. Z tego powodu odpoczywam do końca tygodnia. Dużoooo baby crawl, przetaczania ,rockingu ,maszerowania. 

Potem zaczynam trening armstronga bez żadnych urozmaiceń. Tylko pompki i pull upy. Gdy zrobię 15-20 przechodzę do treningu z kształtowania siły mięśniowej+pozycje statyczne.

Ewentualnie zacznę trening od podstaw od "PiotrIPiotr" .

https://www.youtube....b8FdSUx2rg/feed

No to teraz regeneracja regeneracja regeneracja :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

W końcu powrót do treningów. Niestety nie lecę już moim starym planem ze względu na barki. Szkoda troszkę. Na pewno do niego kiedyś wrócę. Tymczasem wziąłem się za bardziej gimnastyczne treningi. Jeżęli kogoś interesuje mój plan to jest na kanale na yt ''piotripiotr'' . Jedyne co zmieniłem to zwykłe  podciąganie na frenchies. Narazie jestem zrobić 3 celem jest zrobienie 7. Dietka jest mam nadzieje że teraz nie będzie problemów z regeneracją :)

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Podciąganie frenchies polega na zatrzymaniach izometryczno-dynamicznych w różnych etapach ruchu? W sensie raz głowa nad drążkiem, potem gdy w ramionach masz kąt 90 stopni i na końcu gdy masz kąt 120 stopni i to jest jedno powtórzenie? Dopytuje bo nie jestem pewny czy dobrze Cię zrozumiałem.

• 0

E = mc2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych