widzimy się za 2 tygodnie, czas odpoczywać w chorwacji ![]()
Nasze strony:
E, no REWELACJA!
Umiejętności, sylwetka, zasoby do treningów :-)
Jakie wymiary mają Twoje parallettsy (wysokość, długość, czerokość podstawy i średnica zewnętrzna rury)?
Gdzie i za ile je kupiłeś?
Poziom startowy musiał być bardzo dobry, skoro potrafisz po tak krótkim czasie takie ewolucje.
Pięknie! :-)
Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!!
Ładnie, a powiedz, te podciągania od prawej do lewej z powrotem z wyprostowanymi rękoma, to broda musi być nad drążkiem, czy niżej może być. Bo ćwiczę ten element. I łatwiej jest gdy nogi są l-sit'cie ? Bo mi jakoś nogi się podnoszą prawie do poziomki.
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
A ja mam pytanko do pompek w Hs i 90deg pushups , generalnie na rękach stać potrafię (gimnastycznie jak i bardziej siłowo) z tym , ze czasem nie moge złapać równowagi ,ale na ogół się udaje. Potrafię zrobić spiczagę (pike->straddle), ale mam problem z wyjściem z kruka lub na samych zgiętych ręcach.. odczuwam lekki ból jakby kości w lewym barku? ![]()
Zauwazyłem ,ze wyginam się gdy "pcham" do góry , a jak juz napnę brzuch to czasem uda sie zrobic pompke ,ale przy końcowej fazie prostowania łokci lece do przodu.. jakies rady ?
Mam lekko pogłębiona lordozę , jesli to ma jakieś znaczenie .
Bogus - podczas wychodzenia na ręce podginaj je sobie trochę zamortyzujesz wejście co pozwoli Ci siłowo poprawić i zrównoważyć sylwetkę, na mnie to działa w 100%
jeżeli chodzi o wyjście z kruka i ból kości/obręczy barkowej, mam dokladnie to samo z prawym barkiem, odpuściłem tak mocne katowanie i "smaruje gwinty" głebokie hspu przy ścianie brzuchem do ściany najlepiej na rączkach lub książki i full rom (range of motion)
zakrzywianie się u mnie powstaje gdy nie mam siły gładko wyjść i gnę sylwetkę, żeby było mi łatwiej, porób negatywy dla mnie to najlepszy sposób nauki.
Wapstarzz - dzięki mistrzu ![]()
w z
kiedyś ktoś pytał czemu nie robie back'a odpowiednim chwytem i ćwiczyłem zejście na ringach z pozycji dip'a do back levera w sumie siłowo bez problemu opuszczam, ale mocno sobie porozciągałem bicki, wczoraj po 2 dniach przerwy wskoczyłem na drążek, miałem wrażenie, że ktoś mi nożem naciął bicki i przyczepy. Silny ból, więc chyba się wyoutowałem na kilka dni.
dokucza mi straszne pieczenie bicków i ból w okolicach dolnych przyczepów bicków, dodatkowo towarzyszy temu bardzo silna waskularyzacja (sic!)
Co masz na myśli pisząc "podczas wychodzenia na ręce podginaj je sobie" ?
Nie bardzo rozumiem ; / Ostatnio udało mi się wykonać pełną pompke bez użycia ściany
Lecz było to jednorazowe .. często lece do przodu podczas wstawania gdy dotknę czołem ziemii . ; /
Filmik spoko , pare ćwiczeń wykorzystam ![]()
Boguś. Próbuj siłowki( czyli zatrzymania izometryczne w dolnej fazie ruchu, próbuj również z silowki z dolnej fazy wejsc do stania na rekach i odwrotnie)
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych