Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Stary jak świat 5x5. Przykładowy plan treningowy na wzrost siły.

• Please log in to reply
450 replies to this topic

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

ja bym nogi dodał do push albo pull do puki robisz w miarę łatwe ćwiczenia. Gdy dojdziesz do trudnych progresji porozdzielaj na push pull legs. Oczywiści to moje zdanie. Opcji jest wiele. Musisz sam poeksperymentować :)

• 0

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts

dzieki za rady  w takim razie  wygladaloby to tak:

wt: podc.szer.nachwyt ,pompki(progresja ze skazanego do pompek jednoracz),pistolety,

czw: to co w poniedzialek ale 2x5 lub 3x5

sb: to co w poniedzialek

i teraz mam kilka pytan i niewiadomych : chcialbym w ciagu tygodnia dodac stanie na rekach przy scianie mozliwe jak najczesciej czy moge je robic dzien w dzien ? do tego chcialbym cwiczyc brzuch 2-3 razy w tygodniu (progresja do L-sit  oraz dodac progresje do back lever,mostki,sprinty,wznosy lydek.mogloby to wygladac np tak

sr:stanie na rekach,wznosy kolan na drazku,plank,mostki,wznosy lydek

pt:to samo co w srode tylko wznosy zamienione na sprinty

nd:to samo co w piatek

ilosc serii i powtorzen jest jeszcze do ustalenia.

Edited by ekipa123, 06 June 2015 - 00:09 AM.

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Jeżeli tylko wyrobisz z regeneracją to można spróbować, choć nie wiem czy nie masz nadmiaru ćwiczeń w środy, piątki i niedziele. Wszystko wyjdzie w praniu, możesz próbować.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts

mysle ze spróbuje  i zoabcze jesli nie bede sie dobrze czul poprostu zminimalizuje ilosc cwiczen w te dni do minimum. plan ten bede chcial wprowadzic w zycie za jakis czas jak juz sie odpowiedni przygotuje fizycznie.

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

Stanie na rękach dzień w dzień w moim przypadku nie sprawdziło się. Byłem dość przemęczony. No chyba, że robiłeś to już wcześniej to co innego jednak początkowo to dość daje popalić barkom więc uważałbym właśnie na rgenerację

• 0

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts

nie nie robiłem i mam problemy aby przezwyciezyc strach przed upadkiem, ale tak samo mialem ze staniem na glowie i mysle ze to kwestia czasu. co do regeneracji. jesli nie wyrobie zmniejsze ilosc stania na rekach i tyle

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz :rolleyes: A na poważnie to ja staję na razie tylko przy ścianie plecami, przy tym stylu upadek jest baardzo mało prawdopodobny, zawsze zdążysz zejść nogami na ziemię jak się pozycja załamie

• 0

Powadzi

Powadzi

Wymówki domeną ludzi słabych

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
Moim zdaniem stanie na glowie jest trudniejsze niz na rekach plecami do sciany. Kazdy zdrowy czlowiek utrzyma swoj ciezar na wyprostowanych rekach. Po prostu tak jak remix napisal, sprobuj raz drugi... setny i nauczysz cialo jak ma to zrobic. Sile ma kazdy, ale nie każdy wie jak ja wykorzystać

wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

Piękno i siła, a nie pompa i masa

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts

wiem wiem, praktyka czyni mistrza :P na razie  bardziej udezam plecami o tyl sciany  niz nogami i do tego szybko trace rownowage , ale podobnie bylo ze staniem na glowie 

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

Ja w ogóle nie staję na głowie tak więc pełny szacun :) Co do stania na rękach to pomocniczo można stanąć tak, że do ściany dostawiasz pięty i głowę, potem odrywasz głowę i ok. Choć z drugiej strony to może być wyrabianie złego nawyku. Ja tak stawałem parę lat temu i nie wiedziałem nawet, że to żadne stanie hehe. Na pewno trza wzmocnić barki czyli jakieś pompki z podwyższenia wchodzą w grę lub nurkujący bombowiec, dużo jest tutoriali do stania w necie. Powodzenia! Założę się, że w krótkim czasie będziesz stał elegancko tylko z piętami na ścianie

• 0

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts

heh dzięki. będę próbował :P

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

Jeżeli nie chcesz się przemęczać staniem na rękach to spróbuj np. 3 razy w tygodniu wprawki do Hs a 2x w tygodniu same próby. Ja tak robię i jest git :) 

• 0

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts

nie rozumiem. co masz na myśli pisząc wprawki ? ćwiczenia pod HS? a próby to, że praktykowanie hs?

Edited by ekipa123, 06 June 2015 - 18:20 PM.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

próby to praktykowanie hs a wprawki to ćwiczenia przygotowujące do hs.

Tutaj masz wprawki które sam stosujęi polecam każdemu. 

Każdy odcinek !!!!!

ps.

Moim zdaniem jeżeli wykonujesz próby hs to wybijaj się z dwóch nóg. (to już zależy od ciebie)

• 0

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts
Duzo dalo ci cwiczenie tych wprawek ? Tzn czy widzisz zasadnicza roznice cwiczac z wstawkami a bez wstawek
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

Różnica jest ogromna :) spróbuj a sam się przekonasz :)

• 0

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts
Wszystkie cwiczenia robisz ?? Jest ich tam chyba 14.. W takim razie czy uwzgledniasz cwiczenie barkow w swoim treningu ? Czy raczej taka sesja starczy ??
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

te wprawki robisz na rozgrzewkę, na rozruszanie, na przebudzenie. Ja to stosuje kiedy tylko mam czas i chęci. Nie musisz wykonywać wszystkich. Wybierz kilka i co jakiś czas zmieniaj :) Jasne że uwzględniam barki w treningu ale one przecież pracują przy każdym ćwiczeniu :)

• 0

ekipa123

ekipa123

Member

• Użytkownik
  • 22 posts
Okey dzieki za odpowiedzi. Wyprobuje je na nastepnym treningu :)
  • 0

xPatrykk

xPatrykk

Womans in your city for night

• Użytkownik
  • 83 posts
  • LokalizacjaNew York

System takiego treningu wydaje się być porządku. Warto spróbować! 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users