Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Wyzwania 3-2k13 "Siła kwitnie"

• Please log in to reply
233 replies to this topic

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa
No, to zgodnie z obietnicą moje drugie podejście w planku.
Wykręciłem 3:20
(Mam nadzieję, że kartka da się odczytać. Kręciłem na wyjeździe, a tu jest oświetlenie słabe)

• 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Kubek, po raz kolejny pokazałeś, że dużo potrafisz. Nie zaliczam ostatniego podciągnięcia a całość kwalifikuje do wytrzymałościówki. Gdybyś wrzucił trochę wolniejsze tempo było by technicznie. Gratuluje rezultatu:)

Dr Zation dwukrotnie poprawiłeś swój czas, tak naprawdę już jesteś prawdziwym zwycięzcom, bo pokonałeś samego siebie:)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Snakeskin, jeśli to jest żałosny wynik, to aż się boję co się dzieje gdy jesteś w formie;) Kwalifikuje do wytrzymałościówki:)
  • 0

SnakeSkin

SnakeSkin

BasketBarzz :D

• Użytkownik
  • 49 posts
  • LokalizacjaWasilków
OK, rozumiem, może to jakieś oznaki przetrenowania czy coś, właśnie nie wiem, czy to dobry wynik, wydaje mi się, że na pewno nie należy do najgorszych, ale ja po prostu tak uważam, ponieważ nikt nie widział jak się podciągam i dlatego nie wiem czy to dobrze, czy też nie.
Dziękuję, że tak mnie oceniasz Zahirze :) Żałuję, że nie zrobiłem tych 4-5 podciągnięć więcej, za kilka lat chciałbym pięcdziesiątkę przekroczyć :) marzenia... :D
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Tego Ci życzę SnakeSkin:)

Lukix, jest forma jak zwykle:) Wiem, że to Ty, bo nie pokazujesz się po raz pierwszy ale by wszystko było transparentne wrzuć proszę zdjęcie z karteczką, bo chcę wszystkich traktować równo:)

CiN i Michał, świetne czasy:) Panowie do końca konkursu pozostały 21 minut, więc jeśli ktoś chce jeszcze coś wrzucić, to bardzo proszę. Jutro postaram się ogarnąć konkurs i ogłosić wyniki. Już wiem, że będę miaŁł trudny orzech do zgryzienia. Wszyscy jesteście niesamowici:)
  • 0

Kubek

Kubek

Never Say I Can't, Go BeastMode!

• Użytkownik
  • 23 posts
  • LokalizacjaZgierz

Kubek, po raz kolejny pokazałeś, że dużo potrafisz. Nie zaliczam ostatniego podciągnięcia a całość kwalifikuje do wytrzymałościówki. Gdybyś wrzucił trochę wolniejsze tempo było by technicznie. Gratuluje rezultatu:)

Dr Zation dwukrotnie poprawiłeś swój czas, tak naprawdę już jesteś prawdziwym zwycięzcom, bo pokonałeś samego siebie:)

Dziękuję, przyznam że wg mnie podciągnięcia cienko wypadły ze względu że kręciłem filmik o 23 ;P po treningu.

Dzisiaj,tzn po poludniu wrzucę jeszcze jedną wersje wytrzymałościową z dużą ilością powtórze, chociaż wątpię że dorwę drążek u rodzinki
  • 0

darmed73

darmed73

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 49 posts
  • LokalizacjaZąbki
Gratuluję wszystkim uczestnikom marcowego wyzwania.
  • 0
Szybkość w walce nie jest dobra bez siły ,która powinna iść z nią w parze.

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 posts
Dobra robota panie i panowie! Czekamy z niecierpliwoscia na kwietniowe wyzwania! :-)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL
gratulację wszystkim bierzącym udział w marcowych wyzwaniach,

kiedy będzie można się spodziewać kwietniowych wyzwać, już jest pierwszego kwietnia
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Zgodnie z zapowiedzią postaram się dzisiaj podsumować "wyzwania" lutowe i ogłosić wyniki. Przez dwa dni będę czekał na Wasze sugestie i uwagi odnośnie oceny. Chciałbym wziąć pod uwagę również Wasze zdanie, zwłaszcza, że nie jestem nieomylny (przynajmniej na razie;))

Wyzwania kwietniowe wrzucimy w ciągu dwóch, trzech dni:)
  • 0

Ojciec.

Ojciec.

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 111 posts
Chciałem podziękować za mile spędzony czas z wami w miesiącu Marcu.
Pozdrawiam wszystkich.
A, co będzie się działo w Kwietniu , to czas pokaże.
  • 0

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 posts
  • LokalizacjaBydgoszcz
Dzięki za fajną zabawę :). Gratulacje dla wszystkich.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Oficjalnie zamykam marcowe "Wyzwania". Wszystkim bardzo dziękuję za uczestnictwo. Udział w tym miesiącu był rekordowy a poziom bardzo wysoki. A oto mój werdykt:

Plank Techniczny:w tej kategorii postanowiłem dopuścić tylko jeden film. Zwycięzcą jest Darekmedyk73 z czasem 3:44. Ten facet ma korpus ze stali i do końca ani drgnął. Wielki szacunek!!!

Pozostałe filmiki kwalifikuję do konkurencji wytrzymałościowej i oceniam następująco:

I miejsce - Pietrucha, czas 4:10

II miejsce- Michał, czas 3:20

III miejsce Hannibal, czas 3:15

IV miejsce Pabloone, czas 3:08

V miejsce Kibic231, czas 3:02

VI miejsce Kwiatstg, czas 2:56

VII miejsce Konik 506, czas 2:55

VIII miejsce CiN, czas 2:33

IX miejsce SteaVe, czas 2:31

X miejsce Cris Workout, czas: 2:14

Gratuluję Wam osiągniętych wyników i ostrej walki. Nieformalnymi zwycięzcami w tej konkurencji byli dla mnie również: DrZation który poprawił dwukrotnie swój czas z 0:59 do 2:04 (Pokonałeś samego siebie a o to właśnie chodzi w "Wyzwaniach" oraz Sonia z imponującym czasem 2 minut. I jak tu powiedzieć, że kobiety są słabą płcią?!

Podciąganie techniczne:

I miejsce Konik 506. Zastanawiałem się który z filmów zasługuje na zwycięstwo. Uznałem, że podciąganie pliometryczne (z klaśnięciem). w tej konkurencji występują olbrzymie przeciążenia i wynik 20 powtórzeń jest naprawdę imponujący!!!

II miejsce Kibic 231 - 13 podciągnięć zwykłych.

III miejsce Cris Workout z wynikiem 12 technicznie, powolnie wykonanych podciągnięć.

IV miejsce Robert i Adrianb27 po 10 podciągnięć zwykłych

V miejsce Ruda_Roxa - 9 podciągnięć zwykłych

VI miejsce Darekmedyk73 - 5 podciągnięć zwykłych

Podciągnięcia wytrzymałościowe:

I miejsce Lukix z wynikiem 16 powtórzeń z kroku 7

II Miejsce Marqs - 21 powtórzeń zwykłych

III miejsce Satetsu - 5 powtórzeń w kroku 9

IV miejsce Cassi - 1 powtórzenie kroku 10 mistrzowskiego!

V miejsce Kubek i SnakeSkin - po 16 podciągnięć zwykłych

VI miejsce CiN - 15 powtórzeń zwykłych

VII miejsce Pietrucha - 7 podciągnięć zwykłych

Nagroda specjalna: Ruda_Roxa - 9 powtórzeń zwykłych.

Jestem pod wrażeniem filmiku nadesłanego przez Głowę, niestety zakres ruchu nie był pełny.

Jeszcze raz serdecznie gratuluję wszystkim uczestnikom i proszę o komentarze jeśli się z czymś nie zgadzacie:)
  • 0

Pietrucha

Pietrucha

Advanced Member

• Użytkownik
  • 52 posts
W tym miejscu pragnę podziękować całej rodzinie, przyjaciołom, ekipie przygotowawczej, stylistce dbającej o mój image w sieci oraz wszystkim, którzy wspierali mnie w tych dniach pełnych pracy i wysiłku. Jednak z dumą i satysfakcją mogę w końcu powiedzieć, iż osiągnąłem sukces (zwłaszcza w podciągnięciach)! :D
  • 0

SnakeSkin

SnakeSkin

BasketBarzz :D

• Użytkownik
  • 49 posts
  • LokalizacjaWasilków
Gratuluję wszystkim, ale wydaje mi się, że ktoś, ale nie jestem pewien kto, robił podciągnięcia nie przekraczające brodą drążka, chyba pan Marqs, ale nie mam pewności, jak trochę jeszcze poćwiczę to może będę mógł walczyć o najwyższe lokaty. :D
Czekam na kolejne wyzwania!
  • 0

Ojciec.

Ojciec.

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 111 posts
zahir - Również gratulacje dla Ciebie za świetnie poprowadzone wyzwania w miesiącu Marzec.
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 posts
Szczerze liczylem na ranking do miejsca 10tego, dlatego nawet w ostatni dzien dodalem filmik z podciagania, zeby znalezc sie chociaz na X miejscu.
Mam nadzieje, ze jeszcze nie jest za pozno na zmiane zdania.
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Gratulacje dla wszystkich! Wyzwania nabierają rozpędu i tak powinno być
  • 0
Dołączona grafika

lukix

lukix

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 77 posts
Gratulacje dla wszystkich.Zahir dzięki za docenienie mojej próby.Bardzo fajnie się z Wami bawi i rywalizuje :) Tak dla odmiany wrzucam filmik z nickiem. :)

• 0

Cris-workout

Cris-workout

Advanced Member

• Użytkownik
  • 61 posts
Mile zaskoczony 3 miejsce TP :D
DZIĘKUJE BARDZO
  • 0

Pozdrawiam Krystian.

529233_10200681259700153_2075290237_n.jp

0 user(s) are reading this topic