Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Wyzwania 3-2k13 "Siła kwitnie"
Rozpoczęty przez
Barkes
, mar 05 2013 19:39
Napisano 31 marca 2013 - 23:16
No, to zgodnie z obietnicą moje drugie podejście w planku.
Wykręciłem 3:20
(Mam nadzieję, że kartka da się odczytać. Kręciłem na wyjeździe, a tu jest oświetlenie słabe)
Wykręciłem 3:20
(Mam nadzieję, że kartka da się odczytać. Kręciłem na wyjeździe, a tu jest oświetlenie słabe)
Guest_zahir11_*
Napisano 31 marca 2013 - 23:24
Guest_zahir11_*
Kubek, po raz kolejny pokazałeś, że dużo potrafisz. Nie zaliczam ostatniego podciągnięcia a całość kwalifikuje do wytrzymałościówki. Gdybyś wrzucił trochę wolniejsze tempo było by technicznie. Gratuluje rezultatu:)
Dr Zation dwukrotnie poprawiłeś swój czas, tak naprawdę już jesteś prawdziwym zwycięzcom, bo pokonałeś samego siebie:)
Dr Zation dwukrotnie poprawiłeś swój czas, tak naprawdę już jesteś prawdziwym zwycięzcom, bo pokonałeś samego siebie:)
Napisano 31 marca 2013 - 23:31
OK, rozumiem, może to jakieś oznaki przetrenowania czy coś, właśnie nie wiem, czy to dobry wynik, wydaje mi się, że na pewno nie należy do najgorszych, ale ja po prostu tak uważam, ponieważ nikt nie widział jak się podciągam i dlatego nie wiem czy to dobrze, czy też nie.
Dziękuję, że tak mnie oceniasz Zahirze
Żałuję, że nie zrobiłem tych 4-5 podciągnięć więcej, za kilka lat chciałbym pięcdziesiątkę przekroczyć
marzenia...
Dziękuję, że tak mnie oceniasz Zahirze
Guest_zahir11_*
Napisano 31 marca 2013 - 23:39
Guest_zahir11_*
Tego Ci życzę SnakeSkin:)
Lukix, jest forma jak zwykle:) Wiem, że to Ty, bo nie pokazujesz się po raz pierwszy ale by wszystko było transparentne wrzuć proszę zdjęcie z karteczką, bo chcę wszystkich traktować równo:)
CiN i Michał, świetne czasy:) Panowie do końca konkursu pozostały 21 minut, więc jeśli ktoś chce jeszcze coś wrzucić, to bardzo proszę. Jutro postaram się ogarnąć konkurs i ogłosić wyniki. Już wiem, że będę miaŁł trudny orzech do zgryzienia. Wszyscy jesteście niesamowici:)
Lukix, jest forma jak zwykle:) Wiem, że to Ty, bo nie pokazujesz się po raz pierwszy ale by wszystko było transparentne wrzuć proszę zdjęcie z karteczką, bo chcę wszystkich traktować równo:)
CiN i Michał, świetne czasy:) Panowie do końca konkursu pozostały 21 minut, więc jeśli ktoś chce jeszcze coś wrzucić, to bardzo proszę. Jutro postaram się ogarnąć konkurs i ogłosić wyniki. Już wiem, że będę miaŁł trudny orzech do zgryzienia. Wszyscy jesteście niesamowici:)
Napisano 01 kwietnia 2013 - 01:13
Kubek, po raz kolejny pokazałeś, że dużo potrafisz. Nie zaliczam ostatniego podciągnięcia a całość kwalifikuje do wytrzymałościówki. Gdybyś wrzucił trochę wolniejsze tempo było by technicznie. Gratuluje rezultatu:)
Dziękuję, przyznam że wg mnie podciągnięcia cienko wypadły ze względu że kręciłem filmik o 23 ;P po treningu.
Dzisiaj,tzn po poludniu wrzucę jeszcze jedną wersje wytrzymałościową z dużą ilością powtórze, chociaż wątpię że dorwę drążek u rodzinki
Napisano 01 kwietnia 2013 - 09:58
gratulację wszystkim bierzącym udział w marcowych wyzwaniach,
kiedy będzie można się spodziewać kwietniowych wyzwać, już jest pierwszego kwietnia
kiedy będzie można się spodziewać kwietniowych wyzwać, już jest pierwszego kwietnia
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Guest_zahir11_*
Napisano 01 kwietnia 2013 - 12:03
Guest_zahir11_*
Zgodnie z zapowiedzią postaram się dzisiaj podsumować "wyzwania" lutowe i ogłosić wyniki. Przez dwa dni będę czekał na Wasze sugestie i uwagi odnośnie oceny. Chciałbym wziąć pod uwagę również Wasze zdanie, zwłaszcza, że nie jestem nieomylny (przynajmniej na razie;))
Wyzwania kwietniowe wrzucimy w ciągu dwóch, trzech dni:)
Wyzwania kwietniowe wrzucimy w ciągu dwóch, trzech dni:)
Guest_zahir11_*
Napisano 01 kwietnia 2013 - 14:39
Guest_zahir11_*
Oficjalnie zamykam marcowe "Wyzwania". Wszystkim bardzo dziękuję za uczestnictwo. Udział w tym miesiącu był rekordowy a poziom bardzo wysoki. A oto mój werdykt:
Plank Techniczny:w tej kategorii postanowiłem dopuścić tylko jeden film. Zwycięzcą jest Darekmedyk73 z czasem 3:44. Ten facet ma korpus ze stali i do końca ani drgnął. Wielki szacunek!!!
Pozostałe filmiki kwalifikuję do konkurencji wytrzymałościowej i oceniam następująco:
I miejsce - Pietrucha, czas 4:10
II miejsce- Michał, czas 3:20
III miejsce Hannibal, czas 3:15
IV miejsce Pabloone, czas 3:08
V miejsce Kibic231, czas 3:02
VI miejsce Kwiatstg, czas 2:56
VII miejsce Konik 506, czas 2:55
VIII miejsce CiN, czas 2:33
IX miejsce SteaVe, czas 2:31
X miejsce Cris Workout, czas: 2:14
Gratuluję Wam osiągniętych wyników i ostrej walki. Nieformalnymi zwycięzcami w tej konkurencji byli dla mnie również: DrZation który poprawił dwukrotnie swój czas z 0:59 do 2:04 (Pokonałeś samego siebie a o to właśnie chodzi w "Wyzwaniach" oraz Sonia z imponującym czasem 2 minut. I jak tu powiedzieć, że kobiety są słabą płcią?!
Podciąganie techniczne:
I miejsce Konik 506. Zastanawiałem się który z filmów zasługuje na zwycięstwo. Uznałem, że podciąganie pliometryczne (z klaśnięciem). w tej konkurencji występują olbrzymie przeciążenia i wynik 20 powtórzeń jest naprawdę imponujący!!!
II miejsce Kibic 231 - 13 podciągnięć zwykłych.
III miejsce Cris Workout z wynikiem 12 technicznie, powolnie wykonanych podciągnięć.
IV miejsce Robert i Adrianb27 po 10 podciągnięć zwykłych
V miejsce Ruda_Roxa - 9 podciągnięć zwykłych
VI miejsce Darekmedyk73 - 5 podciągnięć zwykłych
Podciągnięcia wytrzymałościowe:
I miejsce Lukix z wynikiem 16 powtórzeń z kroku 7
II Miejsce Marqs - 21 powtórzeń zwykłych
III miejsce Satetsu - 5 powtórzeń w kroku 9
IV miejsce Cassi - 1 powtórzenie kroku 10 mistrzowskiego!
V miejsce Kubek i SnakeSkin - po 16 podciągnięć zwykłych
VI miejsce CiN - 15 powtórzeń zwykłych
VII miejsce Pietrucha - 7 podciągnięć zwykłych
Nagroda specjalna: Ruda_Roxa - 9 powtórzeń zwykłych.
Jestem pod wrażeniem filmiku nadesłanego przez Głowę, niestety zakres ruchu nie był pełny.
Jeszcze raz serdecznie gratuluję wszystkim uczestnikom i proszę o komentarze jeśli się z czymś nie zgadzacie:)
Plank Techniczny:w tej kategorii postanowiłem dopuścić tylko jeden film. Zwycięzcą jest Darekmedyk73 z czasem 3:44. Ten facet ma korpus ze stali i do końca ani drgnął. Wielki szacunek!!!
Pozostałe filmiki kwalifikuję do konkurencji wytrzymałościowej i oceniam następująco:
I miejsce - Pietrucha, czas 4:10
II miejsce- Michał, czas 3:20
III miejsce Hannibal, czas 3:15
IV miejsce Pabloone, czas 3:08
V miejsce Kibic231, czas 3:02
VI miejsce Kwiatstg, czas 2:56
VII miejsce Konik 506, czas 2:55
VIII miejsce CiN, czas 2:33
IX miejsce SteaVe, czas 2:31
X miejsce Cris Workout, czas: 2:14
Gratuluję Wam osiągniętych wyników i ostrej walki. Nieformalnymi zwycięzcami w tej konkurencji byli dla mnie również: DrZation który poprawił dwukrotnie swój czas z 0:59 do 2:04 (Pokonałeś samego siebie a o to właśnie chodzi w "Wyzwaniach" oraz Sonia z imponującym czasem 2 minut. I jak tu powiedzieć, że kobiety są słabą płcią?!
Podciąganie techniczne:
I miejsce Konik 506. Zastanawiałem się który z filmów zasługuje na zwycięstwo. Uznałem, że podciąganie pliometryczne (z klaśnięciem). w tej konkurencji występują olbrzymie przeciążenia i wynik 20 powtórzeń jest naprawdę imponujący!!!
II miejsce Kibic 231 - 13 podciągnięć zwykłych.
III miejsce Cris Workout z wynikiem 12 technicznie, powolnie wykonanych podciągnięć.
IV miejsce Robert i Adrianb27 po 10 podciągnięć zwykłych
V miejsce Ruda_Roxa - 9 podciągnięć zwykłych
VI miejsce Darekmedyk73 - 5 podciągnięć zwykłych
Podciągnięcia wytrzymałościowe:
I miejsce Lukix z wynikiem 16 powtórzeń z kroku 7
II Miejsce Marqs - 21 powtórzeń zwykłych
III miejsce Satetsu - 5 powtórzeń w kroku 9
IV miejsce Cassi - 1 powtórzenie kroku 10 mistrzowskiego!
V miejsce Kubek i SnakeSkin - po 16 podciągnięć zwykłych
VI miejsce CiN - 15 powtórzeń zwykłych
VII miejsce Pietrucha - 7 podciągnięć zwykłych
Nagroda specjalna: Ruda_Roxa - 9 powtórzeń zwykłych.
Jestem pod wrażeniem filmiku nadesłanego przez Głowę, niestety zakres ruchu nie był pełny.
Jeszcze raz serdecznie gratuluję wszystkim uczestnikom i proszę o komentarze jeśli się z czymś nie zgadzacie:)
Napisano 01 kwietnia 2013 - 15:20
W tym miejscu pragnę podziękować całej rodzinie, przyjaciołom, ekipie przygotowawczej, stylistce dbającej o mój image w sieci oraz wszystkim, którzy wspierali mnie w tych dniach pełnych pracy i wysiłku. Jednak z dumą i satysfakcją mogę w końcu powiedzieć, iż osiągnąłem sukces (zwłaszcza w podciągnięciach)!
Napisano 01 kwietnia 2013 - 15:23
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś