Siema !!
W sobotę FBW, niedziela meczyk a wczoraj około 30km rowerkiem ![]()
Dziś barki, klatka, triceps, brzuch:
HSPU 3 x 10
Dipy na kółkach 3 x 8
Pompki na kółkach (kółka opuszczone do samej ziemi) 3 x 10
Triceps 2 x 10
Wznosy nóg w zwisie 3 x 10
Pzdr
Nasze strony:
Siema !!
W sobotę FBW, niedziela meczyk a wczoraj około 30km rowerkiem ![]()
Dziś barki, klatka, triceps, brzuch:
HSPU 3 x 10
Dipy na kółkach 3 x 8
Pompki na kółkach (kółka opuszczone do samej ziemi) 3 x 10
Triceps 2 x 10
Wznosy nóg w zwisie 3 x 10
Pzdr
"Cokolwiek umysł może sobie wyobrazić, jest w stanie to osiągnąć"
Skazany na sukces - zapraszam do mojego dziennika !!!
MEGA MOTYWACJA !!!
Dziś przejścia między kuloną wagą przodem a kulona wagą tyłem.
Do wtorku brak wpisów ponieważ wyjeżdżam do Niemiec.
Pzdr !!!
MEGA MOTYWACJA !!!
Siema !!!
Wyjazd trochę się przedłużył. W tym tygodniu tylko ćwiczenia aerobowe
Wtorek i piątek trening w piłkę, dziś basen.
Pzdr !!! ![]()
MEGA MOTYWACJA !!!
Elo
Mam dostęp do siłki więc wczoraj trening FBW na siłowni. Dziś trening w piłkę plus pozycje statyczne.
Pzdr
MEGA MOTYWACJA !!!
Hej
Dziś barki, klatka, triceps, brzuch.
HSPU 10, 10, 8
Dipy na kółkach 10, 6, 7 - pierwszą serią trochę spaliłem
Pompki - różne warianty - 10, 10, 10, 10
Triceps 10, 10
Wznosy nóg 10, 10, 10
Do tego do pracy rowerkiem łącznie około 25 km
Tydzień przerwy w ćwiczeniach od razu odczuwalny, może trochę byłem zmęczony po tym rowerze, ale to żadna wymówka ![]()
Pzdr
MEGA MOTYWACJA !!!
Wczoraj FBW na siłowni bez nóg, dziś piłka więc będą nogi.
Pzdr
MEGA MOTYWACJA !!!
Siema
Dzisiaj FBW połączenie siłowni z kalisteniką.
Pzdr
MEGA MOTYWACJA !!!
Dziś znów trening na siłowni plus kali.
MEGA MOTYWACJA !!!
Siema
Na razie łącze trening na siłowni z kali, do tego wtorek i piątek trening w piłkę. Nic się nie zmieni do końca następnego tygodnia więc będzie chwila ciszy, ale po niej rozpęta się konkretna burza treningowa ![]()
Pzdr ![]()
MEGA MOTYWACJA !!!
Jak długo trenujesz? Od czego zaczynałeś?
Elo
Zależy o co Ci chodzi dokładnie. Aktyny tryb życia prowadzę odkąd zacząłem chodzić
Do końca 3 gim piłka nożna była moim życiem. W czasie średniej szkoły doszło trochę siłowni (jednak dość krótko) oraz koszykówka przez 3 lata. W między czasie cały czas amatorsko coś tam sobie pływałem. Konkretnie wziąłem się za siebie po skończeniu liceum, jednak za swój największy sukces siłowy uważam
3 klasę liceum, przeprowadziłem się z internatu na mieszkanie (szkoła ponad 50km od domu więc mieszkałem w internacie) i wraz z kolegami kupiliśmy drążek rozporowy. Jakie było moje zdziwienie, gdy po jego zamontowaniu nie podniosłem się ani razu
!!! Nie mogło to tak zostać i pod koniec 3 klasy robiłem bez problemu 10 podciągnięć !!! Długie wakacje przed studiami wykorzystałem na siłowni, później treningi sztuk walki oraz kalistenika nie wiedząc jeszcze, że tak to się nazywa. Od roku systematycznie pływam w uczelnianym AZS (nie licząc wakacji) a od lutego tego roku dzięki książce Skazany wiem co to jest kalistenika i staram się trenować według jej założeń.
W szkole byłem dość szczupły - cudowne uczucie towarzyszyło temu, gdy po roku czasu pokazałem kumplowi z klasy zdjęcie bez koszulki, a jemu kopara opadała, sam ćwiczył przez ten rok na siłowni a ani efektów wizualnych ani siłowych nie miał w połowie takich jak moich ![]()
Pzdr ![]()
P.S. Wyszedł z tego krótki życiorys ![]()
MEGA MOTYWACJA !!!
To skazany dodał Ci trochę mieśni:P. Choć pewnie swój udział też miało tu pływanie.
Ja aktualnie robie Lafaya, ale zamierzam za jakiś czas właśnie na skazanego się przerzucić![]()
Nie mam wielkiego doświadczenia, ale wydaje mi się i potwierdził to kilkakrotnie Luko a jego słowa już coś znaczą, że Skazany nie jest idealny do budowania mięśni. Na początku działał na mnie dość dobrze, ale gdy troszkę siła poszła do góry szukałem innych treningów bo to było za mało
Nie doszedłem do kroków mistrzowskich w podciąganiu czy pompkach, jednak te ćwiczenia były dla mnie zbyt nudne :/
Jak oceniasz Lafaya, ile tym ćwiczysz, jakie efekty ? Ja już od jakiegoś miesiąca/dwóch czytam uważnie artykuły, które tworzy lub tłumaczy Luko i w końcu znalazłem tam trening, który zaczynam od października i mam zamiar stosować go raczej na dłuższa metę, mówię tu metodzie 5x5.
MEGA MOTYWACJA !!!
Siema
W tym tygodniu trochę luźniej (raz siłownia, 2 x basen w KOŃCU!!!!) gdyż to ostatni tydzień wakacji i mała regeneracja przed początkiem 5x5 od następnego tygodnia.
Pzdr
MEGA MOTYWACJA !!!
Witam
No i rok akademicki zaczęty a wraz z nim nowe treningi !!! Na wakacjach przeczytałem trochę artykułów autorstwa Luko i wybrałem dla siebie plan 5x5. Tak jak zalecał Luko wybrałem 3 ćwiczenia: podciąganie l-sit, pompki w staniu na rękach oraz pistolety. Taki trening będę wykonywał 2 razy w tygodniu, dodatkowo jeden dzień trochę inny, ale o tym więcej po pierwszym treningu. Jutro zobaczę jak na uczelni z AZS i prawdopodobnie dojdzie jeszcze pływanie 2 razy w tygodniu.
Dzisiejszy trening to zapoznanie na jakim jestem poziomie w odniesieniu do treningu 5x5. Wyglądało to tak:
Podciąganie l-sit: 5, 5, 5, 5, 4
HSPU: 5, 5, 5, 5, 5
Pistolety: 5, 5, 5, 4, 4
Podciąganie dość lekko, nie spodziewałem się, że tak pójdzie. W tym tygodniu prawdopodobnie będę miał kamizelkę z obciążeniem więc w następnych treningach dodam kg, podobnie w pompkach. Pistolety robiłem tylko do kąta 90 stopni między udem a łydką i wraz z kolejnymi treningami w miarę możliwości będę schodził coraz niżej. Do tego jeszcze brzuch. W porównaniu do wakacji również sporo poprawione odżywianie. Reasumując po wakacyjnym rozluźnieniu treningi powracają pełną parą !!!
Pzdr
MEGA MOTYWACJA !!!
Elo
Przyszłą paczuszka z kamizelką i AB wheel, jedno i drugie od razu wykorzystane w treningu. Tak jak wcześniej wspomniałem koncepcja 5x5.
Trening:
Podciąganie podchwyt + 5kg: 5, 5, 5, 5, 5
Pompki diamentowe + 5kg: 5, 5, 5, 5, 5
AB wheel: 5, 5, 5, 5, 5
Brzuch ABSII
Luko pisał, żeby tak dobierać ćwiczenia aby być w stanie wykonać 7 idealnych powtórzeń, więc do każdego z ćwiczeń dorzucę kilka kg. Na tym AB wheel ćwiczyłem jakieś dwa lata temu i 4 próby to był mój max po którym brzuch i dolny odcinek pleców miałem kompletnie skatowany więc myślałem, że brzuch dziś będę miał z głowy, a tu bez większych problemów 25 powtórzeń i musiałem dodać ćwiczenia na brzuch. Widać trochę się wzmocniłem z czego jestem bardzo zadowolony ![]()
Pzdr
MEGA MOTYWACJA !!!
Elo
Przyszłą paczuszka z kamizelką i AB wheel, jedno i drugie od razu wykorzystane w treningu. Tak jak wcześniej wspomniałem koncepcja 5x5.
Trening:
Podciąganie podchwyt + 5kg: 5, 5, 5, 5, 5
Pompki diamentowe + 5kg: 5, 5, 5, 5, 5
AB wheel: 5, 5, 5, 5, 5
Brzuch ABSII
Luko pisał, żeby tak dobierać ćwiczenia aby być w stanie wykonać 7 idealnych powtórzeń, więc do każdego z ćwiczeń dorzucę kilka kg. Na tym AB wheel ćwiczyłem jakieś dwa lata temu i 4 próby to był mój max po którym brzuch i dolny odcinek pleców miałem kompletnie skatowany więc myślałem, że brzuch dziś będę miał z głowy, a tu bez większych problemów 25 powtórzeń i musiałem dodać ćwiczenia na brzuch. Widać trochę się wzmocniłem z czego jestem bardzo zadowolony
Pzdr
AB WHEEL wykonujesz ze stania?
Nie mam wielkiego doświadczenia, ale wydaje mi się i potwierdził to kilkakrotnie Luko a jego słowa już coś znaczą, że Skazany nie jest idealny do budowania mięśni. Na początku działał na mnie dość dobrze, ale gdy troszkę siła poszła do góry szukałem innych treningów bo to było za mało
Nie doszedłem do kroków mistrzowskich w podciąganiu czy pompkach, jednak te ćwiczenia były dla mnie zbyt nudne :/
Jak oceniasz Lafaya, ile tym ćwiczysz, jakie efekty ? Ja już od jakiegoś miesiąca/dwóch czytam uważnie artykuły, które tworzy lub tłumaczy Luko i w końcu znalazłem tam trening, który zaczynam od października i mam zamiar stosować go raczej na dłuższa metę, mówię tu metodzie 5x5.
Lafay? Genialny jest, mega ciężki, to fakt. Aktualnie koncze poziom 4, czyli niby nic takiego, ale masy troche przybylo, ogolnie lepiej jest, i faktycznie siła poszła w górę, również masa. Jedyne z czego najmniej jestem zadowolony to brzuch w Lafayu, bo reszta idzie perfekt. Ćwicze koło 1,5 miecha. Nie wiem czy oglądałeś zdjęcia Lafayowców, ale po sobie mogę potwierdzić, że efekty tam prezentowane są możliwe tym sposobem do wyrobienia.
Btw. O którym 5x5 mówisz? Pytam bo jestem ciekaw, co akurat Tobie przypadło do gustu:).
ABS II robisz brzuch? Który poziom? Jak efekty?
AB WHEEL wykonujesz ze stania?
Jeszcze z kolan, spróbowałem ze stania to mało się to nie skończyło stratą zębów ![]()
O którym 5x5 mówisz? Pytam bo jestem ciekaw, co akurat Tobie przypadło do gustu:).
Z tego tematu http://kalistenikapo...-jak-świat-5x5/ zresztą spójrz na mój dziennik ![]()
ABS II robisz brzuch? Który poziom? Jak efekty?
ABSII robiłem przez około 5 miesięcy i doszedłem do poziomu 2 - jak dla mnie najlepszy program na brzuch, a testowałem kilka
Ale najlepsze ćwiczenie to wznosy nóg w zwisie, a chwilowo mam z nim problem bo drążek w drzwiach więc zastąpiłem to ABSII. Zresztą teraz w 5x5 robię podciąganie l-sit więc tam już brzuch trochę dostaje i dużo mu już nie potrzeba ![]()
Myślałem o tym programie Lafaya, ale do końca listopada mam zamiar jechać 5x5 może później jako zamiennik się nad nim zastanowię. W sumie to za wiele o nim nie wiem bo nawet nie czytałem książki tylko tyle co przeczytałem jakieś wpisy na forum itp. ale widziałem fotki które niby były robione przed i po Lafayu i efekty naprawdę dobre. Tam ponoć też jest podana dokładna dieta, stosujesz ją?
MEGA MOTYWACJA !!!
Tez wlasnie ABS II kiedys robilem:P. Dobre to jest:d.
Diety nie stosuje, zreszta, wedlug lafaya to i tak raczej zaliczam sie do grupy 1-2, a on tam kazal jesc poprostu normalnie, bez zadnych wyzeczen, jedynie zwracajac uwage by jesc czegos wiecej. Ja raczejs stosuje zasade, ze zdrowe odzywianie + warzywa + owoce to dobra dieta.
Co do całej książki, to są tam podstawy, warte przypomnienia, ale nic nowego raczej się nie dowiesz. Program jest fajny, wiele etapów, i naprawde progresywny, z tym że cykl jest falowy. Startujesz od jakeigos poziomu, dochodzisz do momentu naprawde trudnego, a potem zaczynasz trudniejsza wersje troszke, z 3 lub 4 powtórzeniami, fajne jest. Mi sie podoba, widze w tym sens, i przedewszystkim efekty:).
0 members, 1 guests, 0 anonymous users