Ja juz pisalem, zastosowalem ja dla wlasnego zdrowia, samopoczucia, energii, ekonomii i smaku. Nie licze w ogole kalorii, jem do syta i tyle na ile mam ochote. Mam mnostwo energii jedzac 2-3 razy dziennie, robie wylacznie sucha mase miesniowa, bf na poziomie 12-15%, jem grubo ponad 50 jajek tygodniowo, pare litrow smietany i kilka kostek masla, ekonomicznie wychodzi mi to niezwykle tanio. Wyniki HDL, LDL, TG mam idealne, wiecej pozbylem sie paru roznych "nierownowag", "niedoborow" i tym podobnych anomalii ktore na drukach z laboratorium sa oznaczane literami H i L, w dodatku nie korzystajac z pomocy lekarza. Zadnych produktow farmaceutycznych czyli tzw lekow i suplementow nie biore od kilku lat, czyli od momentu, w ktorym musialem przewartosciowac pare rzeczy w swoim zyciu a medycyna tylko bezradnie rozlozyla rece.
Lepiej by było jakby ktoś to czytający wiedział kiedy warto zastosować daną dietę a kiedy są przeciw niej wskazania a nie żebyśmy obrzucali się różnymi cytatami bo możemy je znależć na wszystko nawet w bardzo dobrych ksiązkach.
Napisalbym jeszcze pare innych rzeczy ale nie bede, bo zaraz mi powiesz, ze "to niemozliwe", tak jak neurogeneza i pewnie sobie cos ubzduralem.
Teraz twoja kolej, chetnie poslucham
Na temat zalet swojej diety mogę to samo powiedziećZ tym że wychodzi mnie mniej ekonomicznie ale jest zdecydowanie bardziej urozmaicona więc coś za coś
A no i nie pochlaniam tyle jajek, śmietany co Ty ale to wynika z innego modelu żywieniowego i tyle
Są to niewątpliwe i chyba najważniejsze zalety, które można osiągnąc praktycznie na każdej dobrze prowadzonej diecie:)
Neruogeneza jeśli chodzi o dorosłych to na pewno są prowadzone badania, może są pierwsze potwierdzone pozytywne efekty ale o zastosowaniu terapeutycznym jeszcze przez wiele lat nie ma mowy i ja się do tego odnoszę. Każdy wynalazek, odkrycie musi służyć ludzkości aby było wartościowe
Najważniejsze to by nie mieszać paliw. W naturze nie wstępuje w produktach pochodzenia zwierzęcego lub węglowodanów stostunku T:W jak 1:1, zawsze przewaga jednego nad drugim jest duża.

Logowanie »

Do góry
Zgłoś