Jaro bez obrazy ale w tym momencie, masz jakąś dziecięcą mentalność i prowadzisz tutaj krucjatę przeciwko RKC/StrongFirst. Do tej pory nie wiem co chcesz tym udowodnić. A już wiem wyższość jednego nad drugim, przykro mi ale to nigdy nie będzie możliwe do końca, ponieważ jako ludzie jesteśmy różni i wszystko różni się od punktu widzenia. Kano świetnie to podkreślił, co kto lubi. Ale Ty dalej brniesz w to, usiłując kogoś przekonać, chyba tylko siebie.
Przestudiowałem masę materiału Pavla i jego instruktorów, dosłownie masę i nigdy ale to nigdy nie widziałem by nie okazywali szacunku do GS. Wielu instruktorów Pavla poszło w stronę GS i kapitalnie połączyło te dwie różne metody. Zapytaj Roba Lawrence'a chociażby.
Więc sugeruje zachować trochę kultury, dobrych manier i skończyć swoją krucjatę która do niczego nie prowadzi. Gdyby w każdej dziedzinie życia była tylko jedna jedyna słuszna metoda lub prawda, świat byłby tak nudnym miejscem że lepiej od razu byłoby się powiesić na drzewie.
Ja osobiście mam dużo respektu do GS, i wcale nie twierdzę że kiedyś nie wystartuje w jakichś zawodach. Po prostu na tą chwilę moje cele są zupełnie inne.
Zbyszko, jakie są Twoje cele w związku z kettlami?