Zaloguj się Zarejestruj się
6 PACK BRZUCHA :)
Napisano 02 września 2012 - 19:01
Napisano 02 września 2012 - 20:19
Może komuś przyda się, aby mieć płaski brzuch
Myślę, że to jest droga do osiągnięcia 6 pack polecam warto
Pozdrawiam
Jeszcze jedno pić wodę niegazowaną.
Filmik ze strony http://poweredbyfruits.pl też polecam stronkę
Napisano 02 września 2012 - 21:19
Do treningu polecam program treningowy P90X
Drążek -
Oraz ten sam program treningowy tyle, że dla osób które nie posiadają drążka -
Polecam również trening Frank'a Medrano
Wcześniej napisał ktoś, że by zobaczyć mięśnie brzucha, należy pozbyć się tłuszczu. Nie jest to do końca prawda, wiadomo oczywiście, że jeżeli ktoś ma "boiler" to nie łatwo mu będzie zrobić ładny brzuch.
No, ale wszystko przychodzi z czasem i trzeba sobie na to zapracować.
Żeby odsłonić mięśnie brzucha i zamiast rzeźby brzucha (co jest trudne do osiągnięcia), należy robić masę (tak, tak jak w treningu na siłowni).
Pytanie teraz jak się za to zabrać. Do swojego treningu brzucha należy dodać obciążenie. Do wznosów na drążku jak i na ziemi polecam kupić obciążniki na nogi, cena około 30-40 zł, a waga jest regulowana, więc warto zaopatrzyć się w jak najcięższe (np. 5 kg na nogę) i stopniowo zwiększać obciążenie. Do spinów można używać obciążników do hantli (trzymać obciążnik za głową). Na początek 1-2 kg.
Po treningu z obciążeniem mięśnie posiadają inną budowę, są masywniejsze i lepiej widoczne. Dlatego warto trenować brzuch mimo tłuszczyku, na którego po jakimś czasie przestaniecie zwracać uwagę.
Zapewne uderzy mnie teraz fala osób, które nie zgodzą się z moją tezą, chciałbym tylko dodać, że jest to wiedza, którą posiadam jedynie z własnego doświadczenia. Jeśli ktoś ma pytania dotyczące mojej wypowiedzi to zapraszam na PW. Pozdrawiam
Napisano 02 września 2012 - 22:01
Guest_zahir11_*
Napisano 02 września 2012 - 22:46
Panowie, pozwolę zauważyć sobie że co chwilę pojawia się termin "płaski brzuch". Brzuch nie może być płaski - brzuch ma być umięśniony ,a duże mięśnie nie są płaskie i dlatego technika mierzenia obwodu tali jest moim zdaniem zbędna. Najlepszym wyznacznikiem jest lustro, zdjęcia i zdanie bliskich. Płaski brzuch ładnie wygląda u dziewczyn.
Otóż to, dobry jest jeszcze u fotomodeli, którzy często poza tym smukłym brzuszkiem niewiele mają innych mięśni. Brzuch ma nie tylko wyglądać, ma też dawać nam siłę. Nie trenujemy przecież tylko po to, by ładnie wyglądać. Dużo ćwiczeń zależy od silnego brzucha, silny brzuch, to moc
Napisano 02 września 2012 - 23:06
Furios oczywiście popieram cię
Stosuję obciążenia na nogi i mięśnie rosną. I myślę zaangażować się bardziej z ćwiczeniami na drążku, gdzie górne mięśnie najłatwiej odkryć i są całkiem dobre i muszę popracować nad dołem budowania masy mięśni.
Napisano 03 września 2012 - 01:24
Dodatkowe obciążenia możecie sobie stosować przy spinach, ale wtedy też za bardzo nie polecam, bo bardzo łatwo złapać przepuklinę.
Znowu pojawia się ten sam błąd co w większości ćwiczeń. Ludzie uważają, że jak skatują do nieprzytomności mięsień to wtedy jest dobrze. Walą więc co drugi dzień a często nawet codziennie treningi do upadku mięśnia.
Nic bardziej mylnego. Mięsień musi mieć czas na rozwój. A trening ma go tylko lekko pobudzić.
Osobiście stosowałem trening i z obciążeniem i różnymi ciężarami. Na siłowni robiło się nawet z 40 nad sobą. Nie było zbytniej różnicy w efektach. Różnicę zacząłem widzieć i to dość sporą odkąd zacząłem stosować trening ze skazanego - czyli wznosy nóg w zwisie. 1x2 serie w tygodniu.
Popatrzcie sobie na ostatni filmik. Tam treningu brzucha jest może kilka powtórzeń. Reszta to cardio co uwidacznia abs i robi z ludzi sucharów. Coś za coś.
Napisano 03 września 2012 - 07:40
Co do katowania mięśnia, trenuje brzuch prawie codziennie, ale nie doświadczyłem nigdy czegoś takiego jak spalenie mięśnia. Bardzo ważny w tym jest umiar, nie chodzi w tym o to żeby skatować mięsień każdego dnia - bo faktycznie nie ma efektów. Trenuje tylko tak by pobudzić mięśnie brzucha, robię jedną serię trzech ćwiczeń po 10-15 powtórzeń (zwykłe spiny, podwójne spiny do nogi (0:45 w ost. filmiku) oraz spiny z wyprostami nóg (lewe kolano - prawa ręka)) . Robię to już na wieczór. Do tego w planie treningowym, brzuch robię 2 razy w tygodniu (na drążku). 1 seria po 15 powtórzeń P90X. Według mnie trening przyniósł mi już pożądane efekty i jestem zadowolony a chyba o to w tym chodzi.
Jedyna najważniejsza rzecz w treningu - nie wolno dopuścić do przemęczenia mięśnia. Jeżeli do tego się nie dopuści to wszystko będzie ok.
Napisano 03 września 2012 - 09:26
Napisano 03 września 2012 - 09:59
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 03 września 2012 - 10:37
Napisano 25 września 2012 - 20:10
Napisano 26 września 2012 - 09:12
Teraz robię trening Lazara z BarBrothers na brzuch, a od wczoraj przerzuciłem się na skazanego, gdyż to jest większe wyzwanie.
Po 4 treningach BB (raz w tygodniu) i zbilansowaniu diety (też bez specjanej rozpiski, ale jem więcej warzyw i mniej smażonego + lepsze pieczywo) i profil talii/brzucha jest wyraźnie lepszy.
Tak jak pisano tutaj i na innych forach/portalach - jeśli ktoś chce mieć ładny brzuch, musi zadbać o dobry pokarm i spalać tłuszcz treningami interwałowymi lub innymi biegami.
Napisano 26 września 2012 - 17:54
chyba o ten trening chodzi:gdzie znajde taki trening lazara z bb ?
http://www.youtube.com/watch?v=5n3mbzcRHj8
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 27 września 2012 - 20:43
Ja robiłem 2 serie po tyle powtórzeń co na filmie, daje mi to w kość, ale z treningu na trening jest łatwiej. (mówię o ćwiczeniach na podłodze, drążka jeszcze nie mam:dodgy:)
Napisano 27 września 2012 - 22:04
dokładnieO dokładnie ten. Dostosuj liczbę powtórzeń i serii pod siebie i proszę, nie próbuj na początku robić tyle co on:P
Ja robiłem 2 serie po tyle powtórzeń co na filmie, daje mi to w kość, ale z treningu na trening jest łatwiej. (mówię o ćwiczeniach na podłodze, drążka jeszcze nie mam:dodgy:)
ja zrobiłem z jedną serię po każdym zestawie, prócz nóg i drążka i po 15powt. ledwo to wytrzymałem
teraz robię po 10 i jest ok
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych