Zaloguj się Zarejestruj się
6 PACK BRZUCHA :)
Napisano 05 października 2012 - 22:18
Napisano 06 października 2012 - 10:03
te wszystkie rodzaje i podrodzaje spięć są mocno przereklamowaneWitam,
Ja robię brzuszki codziennie, ale bez katowania, lajtowo parę powtórzeń z każdego ćwiczenia:
i też fajny instruktaż:
Efekty już są - widzę, że nabrałem siły i mogę zrobić kilkanaście unosów nóg np. na drażku czego nie mogłem za chiny do tej pory uczynić.
a po za tym ktoś mi mówił, że nie należy robić spięć ponieważ to nie jest naturalna pozycja, tylko sobie szkodzimy nie wiedzą
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 06 października 2012 - 13:00
A6V chyba naprawdę nic nie daje. Ja robiłem 14 dni, nie dość, że było to nude, zajmowało strasznie dużo czasu i dawało chyba mniej niż zwykłe brzuszki. Efektu po tym treningu nie było wcale.
Osobiście 2 razy skończyłem cały program A6V i niewiele mi to dało...
Po osiągnięciu 10 lvl w znosach nóg "więziennej zaprawy" po samych figurach power move (np koła Thomasa) mogę powiedzieć, że jest olbrzymi postęp w sile
Napisano 06 października 2012 - 13:17
ja kiedyś bodajże 3x skończyłem a6w i też nic nie dało
A6V chyba naprawdę nic nie daje. Ja robiłem 14 dni, nie dość, że było to nude, zajmowało strasznie dużo czasu i dawało chyba mniej niż zwykłe brzuszki. Efektu po tym treningu nie było wcale.
Osobiście 2 razy skończyłem cały program A6V i niewiele mi to dało...
Po osiągnięciu 10 lvl w znosach nóg "więziennej zaprawy" po samych figurach power move (np koła Thomasa) mogę powiedzieć, że jest olbrzymi postęp w sile
a po wznosach, już pierwszy trening to zauważyłem zarys kratki na brzuchu
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 06 października 2012 - 15:15
Są 2 sposoby na a6w
http://www.6weidera....harmonogram.php
Jedni chwalą drudzy nie. Więc czemu nie spróbować.
Też ukończyłem abs2 i moim zdanie też już więcej korzyści daje.
Ale najlepszym ćwiczeniem jest ćwiczyć brzuch na różne sposoby
Przy a6w mamy duże napięcie. Staramy się wytrzymać 3 sekundy i to daje po tyłku.
Myślę przy innych ćwiczeniach też można to zastosować.
np. wznosy nóg na drążku zatrzymanie na 3 sekundy w fazie 45 stopni i tak z 5p przy 2-3 seriach
Takie a6w na drążku
Napisano 08 października 2012 - 12:14
Ja kończyłem 7x A6W. A nie sorki. Jeden raz ;]
Ogólnie baaardzo zły program. Jedyna jego zaleta to to, że ktoś go rozpisał.
A ja to widzę tak: ten program daje słabe efekty jeśli chodzi o mięśnie brzucha, ale świetnie rozwija dyscyplinę i konsekwencje.
Kto skończył go w całości, ćwicząc sumienie każdego dnia bez żadnej luki ten wie o czym mówie
James Dean
Napisano 08 grudnia 2012 - 10:46
Mógłbyś mi Cassi proszę wytłumaczyć, czemu ty już nie możesz mieć raczej aż tak widocznych mięśni brzucha? Do tego, ja biegam, ćwiczę i w ogóle, niby coś zrzucam, ale zobaczymy. I tak chciałbym wiedzieć. Jakbyś mógł to na pw. : )
Ja mam 4 pack. I pewnie już nic nie osiągnę ze względu na przeszłą otyłość 3 stopnia. Arnold także miał tylko 4 pack na brzuchu i jest Super. 15 kg Divajd to nie jest źle. Treningiem zgubisz brzuch i będzie nawet 4-6 pack.
Divajd przeglądałeś temat 6-pack brzucha?
http://kalistenikapo...ighlight=6-pack
Divajd 6 pack mam potrzebuję czasu po prostu to będzie trwało kilkanaście miesięcy lub lat, aby skóra wróciła do pierwotnego stanu chodzi o włókna kolagenowe. Ja chcę mieć spore mięśnie brzucha i to mnie ratuję. Więc brzuszki wykonuję z ciężarem na nogi wtedy daję mu popalić
Dla szybszych efektów warto zastosować przeróżne masaże, zabiegi aby odżywić skórę.
Na to potrzebujemy także kasy
Napisano 08 grudnia 2012 - 13:36
Napisano 08 grudnia 2012 - 14:17
I znów nakieruję cię na artykuł z zimną wodą. http://kalistenikapo...ight=zimna woda
i drugi artykuł http://kalistenikapo...ight=zimna woda
Przejrzyj, a wyciągniesz pewne wnioski z artykułów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych