Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

Przedramiona
Rozpoczęty przez
zeto88
, sie 10 2012 18:33
Napisano 11 sierpnia 2012 - 19:29

Napisano 13 sierpnia 2012 - 14:05

Dodam że piłeczka w ogóle nie wpływa na siłę przedramion. Poza tym zależy jaki masz cel: Siła czy wytrzymałość przedramion?
Wystarczą ci tylko podciągnięcia (siła) i zwisy na drążku (wytrzymałość). Aby trening był bardziej hardkorowy zmieniasz przyrząd do ćwiczeń np podciągnięcia na grubym drążku, na ręczniku, na skałkach, na linie, na drabince Bachara, na gałęziach drzew itd. itd. itd można wymieniać bez końca ważne aby mięśnie dostawały inne bodźce a najważniejsze w tym wszystkim CIERPLIWOŚĆ
Wystarczą ci tylko podciągnięcia (siła) i zwisy na drążku (wytrzymałość). Aby trening był bardziej hardkorowy zmieniasz przyrząd do ćwiczeń np podciągnięcia na grubym drążku, na ręczniku, na skałkach, na linie, na drabince Bachara, na gałęziach drzew itd. itd. itd można wymieniać bez końca ważne aby mięśnie dostawały inne bodźce a najważniejsze w tym wszystkim CIERPLIWOŚĆ

Napisano 16 sierpnia 2012 - 15:23

Możesz wyjaśnić dlaczego tak twierdzisz? I o której piłeczce piszesz - powerball czy tych do ściskania?Dodam że piłeczka w ogóle nie wpływa na siłę przedramion.
Napisano 17 sierpnia 2012 - 16:22

Kiedyś na stadionie 10-lecia za ok. 1zł można było dostać gumowe kółka do ściskania. Dziś są to "profesjonalne akcesoria wspinaczkowe" i kosztują o wiele więcej ale nie żałuję że sobie kupiłem. Ponieważ łatwo je schować do kieszeni ( nie odstaje jak piłka i jest mniejsze od innych "ściskaczy" ), mam je zawsze przy sobie i czy w autobusie czy w kolejce w sklepie gniotę je aż miło
Teoretycznie można po prostu zaciskać pięści, ale podejrzewam, że w niektórych okolicznościach można by zarobić w mordę...

Napisano 22 sierpnia 2012 - 12:26

@Michał chodziło mi o piłeczki do ściskania
Nie korzystałem z powerball więc nie wiem jak to działa.

Napisano 22 sierpnia 2012 - 12:32

No, dobra ale dlaczego uważasz, że one wpływają na siłę przedramion?
Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:03

Piłeczki raczej działają na siłę dłoni, powerball z tego co wyczytałem działa też na nadgarstek a na siłę ścisku i przedramiona najlepsze są ściskacze.
Pod tym adresem: http://dlonie.com.pl...ni-i-nadgarstka masz opisane wszystkie te urządzenia.
Pod tym adresem: http://dlonie.com.pl...ni-i-nadgarstka masz opisane wszystkie te urządzenia.
Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:07

Ćwiczenia z 2 cz.Skazanego (drążek) i ćwiczenia kettlami i żadne ściskacze, powerballe ani piłeczki nie są potrzebne

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 22 sierpnia 2012 - 16:12

@KABUM - nie można rozróżniać siły dłoni i siły przedramion. Wyjaśnia to Wade w CC2. Palce dłoni praktycznie nie mają mięśni i poruszane są za pomocą mięśni przedramion. Wade nazywa to zdalnym sterowaniem. Poza tym sam ruch przy ściskaniu piłeczki i ściskacza jest bardzo podobny (przy ściskaczu ma większy zakres).
@Bar-Man - ale kettla nie weźmiesz na rower czy do kieszeni
Ja robię ćwiczenia z CC2 + czasem pościskam sobie ściskacz w pracy i widzę wzrost siły.
@Bar-Man - ale kettla nie weźmiesz na rower czy do kieszeni

Ja robię ćwiczenia z CC2 + czasem pościskam sobie ściskacz w pracy i widzę wzrost siły.
Napisano 23 sierpnia 2012 - 08:27

Michał - zarówno kettla jak i drążka na rower nie weźmiesz ani do kieszeni

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych