Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się

Kółka gimnastyczne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
337 odpowiedzi w tym temacie

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
No dzięki gymmaniak. ;) Fakt faktem czasem źle się wyrażam i muszę wytłumaczyć to po kolei. Nie chcę niedomówień. ;) W pisaniu prac szkolnych miałem tylko błędy składniowe. :D
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Kółka powinny być bardzo proste. Tym proste to lepsze.
Ja nie ćwiczę to nie udzielam się w tym temacie. Cóż kółka mam. W końcu muszę wsiąść się w garść.
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Może nie ćwiczysz, ale masz wiedzę, sądząc po reputacji, także zapraszamy do dyskusji. Miło było się czegoś dowiedzieć.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Ja mam najtańsze kółka drewniane wyskrobane-napisane PRO GYM USA. I myślę zacząć trening z nimi. Czyli myślę o wejściach siłowych. 
Na kółkach na razie planuje 1 trening w tygodniu. Czy to dobry pomysł. Ćwiczę skazanym. I nie chciałbym, aby stracić to co osiągnąłem.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
@Cassi:
Najlepiej wrzuć filmik z ćwiczeń przy kółkach podwieszonych do drążka w futrynie! :)
Krzysiek pokazał co można robić, a widząc Twój filmik z back lever - chyba nic nie stanowi dla Ciebie bariery odnośnie drążka w futrynie! :)
Szacun!

+1
  • 0

gymmaniak

gymmaniak

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 52 postów
Dobra chłopy. Dzisiaj podciągnąłem taśme przy kółeczku na maksa do samego drażka i miał byc ten dzień w ktorym wykonam swoje pierwsze pełne podciagnięcie na jednej ręce. Niestety porażka :I nie dałem rady. Ku...wa a byłem pewny ze zrobie! ehhhhhhhhhh....
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Nie załamuj się. Ja mam do ćwiczeń stosunek olewający, tzn. nie do techniki. Do ćwiczeń przykładam się jak mogę, a olewam czy progres przyjdzie... On sam wie kiedy nadejść. ;)
  • 0

gymmaniak

gymmaniak

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 52 postów
No ja wiem Krzychu ale tak sie nakręcilem ze szkoda słów. Juz nawet świta mi w głowie pomysł zeby zrzucic z siebie jeszcze troche masy mięsniowej ale jak pomyslę ile walczyłem w zyciu o sylwetke (nie mam genetyki kulturysty i ciezko mi wszystko przychodziło) to zaraz chce sobie sam w ryj strzelic za ten głupi pomysł z odchudzaniem! :) ale wiem ze gdybym to zrobił to bym sie podciągnął! i bądz tu mądry. Nie wiem czy moja waga mnie nie zablokuje i dam rade uzyskac odpowiedni współczynnik siły do masy ...taki zeby sie podciągnąć jedną ręka. Ale w sumie to tak patrze na gimnastyczków to wielu tez jest bardzo atletycznie rozbudowanych. Ciekawe ile ważą.
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Yuri van gelder tylko 3 - 4 kg powyzej wzrostu. Przykład: 160 cm . Waga 64 kg :D Coś w ten deseń. :D http://athletes101.b...van-gelder.html Nie dużo się pomyliłem. :D
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Armwrestlerzy podciągają się jednorącz w seriach - waga ciężka.. :)
Kwestia siły!
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Dokładnie kwestia siły ja podciągam się 6 razy półpodciągnięć( a jest 8 do zaliczenia progu),tylko że przed kontuzją. teraz nie próbowałem, ale na pewno 3 razy dam radę. 
A myśle, że waże za dużo, bo 76kg przy wzroście 170, a wieczorem do 80 kg zależy ile zjem? 

Yuri van gelder tylko 3 - 4 kg powyzej wzrostu. Przykład: 160 cm . Waga 64 kg :D Coś w ten deseń. :D http://athletes101.b...van-gelder.html Nie dużo się pomyliłem. :D

Waży 63 kilo, a ile bez mięśni? pewnie mniej.

Kano nie robiłem back lever na kółkach, jutro spróbuje. Mam na podwórku drążek wysoki i tam zawieszę kółka i spróbuję. Jak zrobię to wrzucę na Kali.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Cassi - specjalnie do Ciebie się zwróciłem widząc jak wywijasz na drążku w futrynie :)
Gabarytowo jesteśmy bardzo podobni - tym bardziej mam do czego dążyć, bo wyraźnie jestem słabszy od Ciebie.
Może jeszcze wagę przodem na drążku wrzucisz??
  • 0

konan

konan

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 14 postów
Witam. Dzisiaj przegladałem sieć i trafiłem na wasze forum. Bardzo fajnie ze jest w końcu miejsce gdzie ludzie propagują cwiczenie z własną masą ciała a nie przerzucanie żelastwa na siłowni! Podobnie jak wiekszość osób tutaj ćwicze treningiem domatora (drążek, pompki , przysiady). Osiagnąłem juz pewną wprawę / podciagniecia - (2-3 razy jedną ręką), pistolety 7 lewa noga 6 prawa, pompki przy ścianie ostatnio 13 sztuk :) Staram sie trzymać technikę i w miarę możliwosci się rozwijąć.

Przyszedł czas na kółka gimnastyczne!! :D

Ja mam własnie od gumy turbo a widziałem ze ktoś się pytał o ten towar więc jak mogę coś dodac od siebie to powiem tylko ze w skali 1-5 daje 6+ (super jakość i co najważniejsze super jak dla mnie cena bo wcześniej nie było mnie najnormalniej stać na kółka a do tego mam teraz perofesjonalne drewniane a nie z plastiku :) W ręku leżą idealnie więc jak ktoś się przymierza to śmiało można brać.

Ale do rzeczy!
Wiem ze jest ksiązka sommera o budowaniu gimnastycznej sylwetki ale podobno jest też jakas płyta z nagraniami treningów progresywnych. szukałem po sieci ale nie znalazłem takiego czegoś i teraz nie wiem czy szukac dalej czy znajomy sobie to z palca wyssał. Ta książka sommera jest super ale wiadomo ze na filmie człowiek dojrzy więcej niz na illustracjach. Dajcie znać czy czy ktoś może miał styczność z taką płytką :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

No ja wiem Krzychu ale tak sie nakręcilem ze szkoda słów. Juz nawet świta mi w głowie pomysł zeby zrzucic z siebie jeszcze troche masy mięsniowej ale jak pomyslę ile walczyłem w zyciu o sylwetke (nie mam genetyki kulturysty i ciezko mi wszystko przychodziło) to zaraz chce sobie sam w ryj strzelic za ten głupi pomysł z odchudzaniem! :) ale wiem ze gdybym to zrobił to bym sie podciągnął! i bądz tu mądry. Nie wiem czy moja waga mnie nie zablokuje i dam rade uzyskac odpowiedni współczynnik siły do masy ...taki zeby sie podciągnąć jedną ręka. Ale w sumie to tak patrze na gimnastyczków to wielu tez jest bardzo atletycznie rozbudowanych. Ciekawe ile ważą.

Gymmaniak, nie przejmuj się masą, jeśli nie jest to tłuszcz, to wszystko jest w porządku. choć gimnastycy twierdzą, że masa zdobyta na siłowni przeszkadza, bo mięśnie nie mają siły funkcjonalnej. nie mniej jednak jeśli ćwiczysz metodyką gimnastyczna, to prędzej, czy później dojdziesz do podciągania jednorącz. To w końcu mistrzowskie ćwiczenie i nawet profesjonalni streetworkerzy nie często są w stanie się nim pochwalić. A jak byś zrobił je już dziś, to co byś sobie wyznaczył jako następny cel?! Być może efekt osiągniesz później ale za to jaka radość będziesz wtedy z tego miał:)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Gymmaniak tu znalazlem ile ważą kobiety gimnastyczki, wiec masz
http://rsg.net/cgi-b...Agnieszka (POL)
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
UWAGA!!!

Oferta się poszerza !!!

http://allegro.pl/gr...2734798401.html
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Heh, ja kiedyś robiłem z taśmy zwanej gęsią skórką. ;) Taka do malowania. :D Działa. :D
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Ja mam najtańsze kółka drewniane wyskrobane-napisane PRO GYM USA. I myślę zacząć trening z nimi. Czyli myślę o wejściach siłowych. 
Na kółkach na razie planuje 1 trening w tygodniu. Czy to dobry pomysł. Ćwiczę skazanym. I nie chciałbym, aby stracić to co osiągnąłem.

Cassi,

Ja także ćwiczę "skazanym". Żeby znaleźć czas na trening na kółkach i nie kolidowało mi to z normalnym treningiem robię tak:

Na rozgrzewkę łatwiejsza wersja tego, co będę wykonywał (np. pompki), potem pilometryka (w tej chwili 2 serie po 3 powtórzenia ale będę dodawał;)), następnie kółka - 2 serie ćwiczeń statycznych, w ten sposób ćwiczę siłę statyczną. Dalej normalny trening. Powiem szczerze, że mnie ten system się sprawdza. Stopniowo będę zwiększał natężenie treningu, na razie robię to delikatnie:)

• 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Ja zahir myślę także o pliometryce, następnie kółka raz w tygodniu ćwiczeń statycznych, a także bez kółek, ale w tygodniu. Mnie także sprawdza się system Wade, bo dalszy trening muszę ułożyć sam (na razie czytam nową książkę siła eksplozywna z AHA) Dokładnie zahir delikatnie i powoli.

Cały czas myślę ostatnio o treningu siły maksymalnej beztlenowej co już trochę stosuję i treningu mocy- czyli siła eksplozywna.

Kano postaram się wrzucić wagę przodem, ale to już na kołkach.
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Trochę zofftopuję ale co to pliometryki to ja robie taki trening raz w tygodniu najczęściej w sobotę :) A tak zwykle przed treningiem systemem Wade dodaje tak jak zahir lajtowsze wersje ćwiczenia które będę wykonywał aczkolwiek z jednym udziwnieniem bo wykonuję je izometrycznie ;d
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych