Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Road to V-sit, planche, handstand itp :V Czyli 13 latek robi streetworkout :D start 04.05.2017r.

• Please log in to reply
151 replies to this topic

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

15.06.2017r. 

Witam. Dziś postanowiłem zjeść 3 duże posiłki, bo obudziłem się o 13/14. Nie było treningu, bo byłem wykończony po wycieczce. Micha tak wyglądała - 

Śniadanie - Omlet z 2 jajek, 3 łyżki nutelli, olej kokosowy rafinowany innego w sklepie nie bylo ;/. jogurt naturalny, truskawki. Całość miała ok. 30 g białka, 60g węglowodanów i 40 g tłuszczu. W sumie ok. 700 kcal 

Obiad - 600 g ziemniorów z piekarnika, 250 g piersi z kurczaka w panierce - 40 g białka, 160g węglowodanów, 50g tłuszczu ok. 1000 kcal  

Kolacja - 80 g migdałów - 20 g białka, 38 g tłuszczu, 2 g węglowodanów ok. 450 kcal 

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Matko boska. Pomijam szczegół, że w Twoim wieku liczenie kalorii to jakiś kosmos po prostu dla mnie niewyobrażalny jest to serio chcesz być zdrowym sportowcem i zaczynasz dzień od rakotwórczej nutelli?

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Śniadanie - Omlet z 2 jajek, 3 łyżki nutelli,

I pisałeś ze nie jesz śmieci.
Ty czasami czytasz co piszesz? I zdajesz sobie sprawe co jesz? Czy jesz to co znajdziesz w kuchnii? I jak stoi na stole i na widoku to latwiej po to sięgnąć niz gdyby bylo schowane w szafce, prawda?

A potem placz, ze tkanka tłuszczowa zostala zablokowana przez leptyne i nic nie schodzi.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

Ale o co chodzi ? Przecież omlet jest pełnowartościowy, wiem nutella to shit ale ma dobre makrosy to jem

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Ale o co chodzi ? Przecież omlet jest pełnowartościowy, wiem nutella to shit ale ma dobre makrosy to jem

A co to są dobre makrosy?

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Tak chodzilo o nutelle. A nie omlet.
Jeszcze dlugs droga przed toba aby zrozumiec to czy tamto..

Podejście typowo kulturystyczne - dobre makro ma, wiec mozna szamac.

• 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

A co to są dobre makrosy?

Ta cała nutella była uzupełnikiem tłuszczu bo za mało tłuszczu w tym było. No i też smakowym 

Tak chodzilo o nutelle. A nie omlet.
Jeszcze dlugs droga przed toba aby zrozumiec to czy tamto..

Podejście typowo kulturystyczne - dobre makro ma, wiec mozna szamac.

A na mikro też mam patrzeć ?

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

Od kiedy jak coś ma proporcje Białka:Tłuszczu:Węgli 1:5:10 to jest dobre?  :lol:  :lol:  :lol:

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Ta cała nutella była uzupełnikiem tłuszczu bo za mało tłuszczu w tym było. No i też smakowym 

Ty no to jak generalnie nutella ma takie dobre makro i smak to ja bym tam żarł słoik dziennie. I makro się będzie zgadzać i kalorie i mikro.. żyć nie umierać :D

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Uzupełnieniem jakiego tluszczu?
Nie lepiej bylo dodac 8 jajek do omleta?
Nie lepiej?
Dlaczego?

Widze ze zalezy ci na trzewnym otluszczeniu calego ciala.

I nie zalezy tobie na redukcji.

• 0

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

Przynajmniej nie jem kanapki z nutellą. Głównym składnikiem chleba białego jest skrobia czyli cukier prosty. A w nutelli wpierdalają po 3 tony cukru na 1 g nutelli. Czyli to tak samo jakbym jadł cukier i cukier. Już łatwiej dać tabliczkę czekolady, żeby nie męczyć się z kanapkami. Tak btw. Skąd się wzięło powiedzenie, że kanapka z jakąś kurvva nutellą jest zdrowa i pełnowartościowa ? Przed chwilą zobaczyłem skład i jest tam 13% orzechów laskowych, 6% mleka a reszta to inne dodatki

• 0

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

Uzupełnieniem jakiego tluszczu?

Widze ze zalezy ci na trzewnym otluszczeniu calego ciala.

I nie zalezy tobie na redukcji.

Dobra nie będę już szukał tłumaczeń bo tylko się pogrążam. Nie miałem po prostu masła orzechowego a w naszym zadupiu nie ma masła orzechowego, więc poszedłem kupić tą nutellę

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

A w nutelli wpierdalają po 3 tony cukru na 1 g nutelli.

Sam piszesz jak wygląda produkcja nutelli, wcześniej piszesz, że jesteś grubszy i chcesz schudnąć, a zamiast zacząć jeść po prostu zdrowe rzeczy liczysz jakieś makrosy, kalorie i wpierdzielasz gówno... ja pierdziele ręce opadają. Z takim podejściem nigdy nie schudniesz albo zawsze prędzej czy później będziesz wracał do bycia grubym, tym bardziej, że w tej chwili masz dopiero 13 lat i metabolizm praktycznie najlepszy jaki będziesz miał kiedykolwiek. Z czasem będzie tylko coraz gorzej więc co wtedy zrobisz? Będziesz jadł 800kcal dziennie i 1,5 łyżki nutelli z rana?

Dam ci radę: przemyśl sobie dobrze kwestie odżywiania bo głupie nawyki nabrane teraz będą Ci ciążyły już całe życie.

• 0

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

Wiem jestem hipokrytą. Wiem co ma jeść, a co nie mogę jeść a dalej jem to co nie powinienem. Stopniowo będę zmieniał te całe nawyki. Pochwalę się tym, że dziś odmówiłem zakupu wody cytrynowej, no ale co to za wyczyn przede mną jeszcze długa droga. 

• 1

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

16.06.2017r.

Szczęść Boże. Dzisiaj nie było opierdzielania się. Poszedł ostry jak na mnie fbw. Dałem radę 3 serie, bo stwierdziłem, że sensowniej będzie wykonać te 3 serie poprawnie niż 4 serie byle jak. Nwm czemu, ale w uj miałem duży apetyt. 

Rozgrzewka - 10 min rozciagania dynamicznego 

Podciąganie na drążku - 10 10 10

Klatka piersiowa - Pompki 10 10 10 

Plecy - Wiosłowanie hantlami 10.5 kg jedna 10 10 10 10

Nogi - Przysiady 10 10 10 

Triceps - Francuzy na ławce siedząc  10.5 kg 10 10 10 

Biceps - Uginanie hantli siedząc 12.5 kg jedna 10 10 10 

Barki - Pompki pike 10 10 10  

Brzuch - Jackknife 15 15 15 Heel touches 10 10 10 Plank knee to elbow 10 10 10 

L-sit - Scapula dips 15 15 15 na podłodze, L-sit z podwyższeniem 30 s 30 s 30 s

Jedzenie : 

Śniadanie - Omlet z 2 jajek, banan, jogurt naturalny, ser biały, truskawki 

Obiad - 400 g ryżu gotowanego, 200 g piersi z kurczaka smażonej na oleju kokosowym rafinowanym 3 nektarynki 

Posiłek przedtreningowy - 2 nektarynki, kabanosy 100 g. Pisało 100g mięsa w 200 g produktu. Z początku myślałem, że tam jest aż 100 g mięsa w 100 g produktu, ale potem tych chamów rozgryzłem i jest tylko 50 g mięsa w 100 g  cenzura.gif  ( wszystko oddzielnie )

Posiłek potreningwy - kabanosy 100g, Płatki kukurydziane, 250 ml mleka, 300 g truskawek ( wszystko oddzielnie) 

Na 100% była nadwyżka kcal. Ale raczej w moim wieku to nic złego raz na jakiś czas zrobić taką nadwyżkę, tym bardziej, że głównie ze zdrowych źródeł

Edited by Soquł, 16 June 2017 - 22:21 PM.

• 0

JoteMSW

JoteMSW

Advanced Member

• Bywalec
  • 239 posts
  • LokalizacjaLBC

chciałbym zobaczyć Twoją technikę podciągania (czy na pewno jest poprawna) skoro robisz go w seriach tyle samo co zwykłych pompek

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk
Przecież na 100% nie jest :) Tak samo jak robi 10 pompek i 10 pike pushups - to te pike to są zapewne w najlepszym przypadku jakieś ćwierćruchy :)

Soquł nagraj swoje wyczyny. Myślę, że wszyscy z chęcią zobaczą :)
  • 0

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

Pompki mogę nagrać, ale drążek trzymam w pokoju obok, gdzie ćwiczę, a on jest w uj ciasny a nie mam żadnej podstawki aby nagrać. Znajomy nie nagra, bo już próbował, a było widać tylko tułów. Nie, nie są poprawne. 8 robię poprawnie, a potem 10 lecę z lekką pomocą nóg

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk
To niech cie ktos nagra na trzepaku albo jakiejkolwiek bujawce na placu zabaw. Sam jestem ciekaw tego Twojego podciągania.
  • 0

Soquł

Soquł

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 posts

Trzepaku nie mamy. Na boisku mogę, bo mamy metalowe pręty. Za 4 miesiące ukończą budowę siłownio/parku sw. więc tam kolega nagra.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users