15.06.2017r.
Witam. Dziś postanowiłem zjeść 3 duże posiłki, bo obudziłem się o 13/14. Nie było treningu, bo byłem wykończony po wycieczce. Micha tak wyglądała -
Śniadanie - Omlet z 2 jajek, 3 łyżki nutelli, olej kokosowy rafinowany innego w sklepie nie bylo ;/. jogurt naturalny, truskawki. Całość miała ok. 30 g białka, 60g węglowodanów i 40 g tłuszczu. W sumie ok. 700 kcal
Obiad - 600 g ziemniorów z piekarnika, 250 g piersi z kurczaka w panierce - 40 g białka, 160g węglowodanów, 50g tłuszczu ok. 1000 kcal
Kolacja - 80 g migdałów - 20 g białka, 38 g tłuszczu, 2 g węglowodanów ok. 450 kcal
Zaloguj się Zarejestruj się
Road to V-sit, planche, handstand itp :V Czyli 13 latek robi streetworkout :D start 04.05.2017r.
Napisano 15 czerwca 2017 - 22:11
Napisano 16 czerwca 2017 - 13:37
I pisałeś ze nie jesz śmieci.Śniadanie - Omlet z 2 jajek, 3 łyżki nutelli,
Ty czasami czytasz co piszesz? I zdajesz sobie sprawe co jesz? Czy jesz to co znajdziesz w kuchnii? I jak stoi na stole i na widoku to latwiej po to sięgnąć niz gdyby bylo schowane w szafce, prawda?
A potem placz, ze tkanka tłuszczowa zostala zablokowana przez leptyne i nic nie schodzi.
Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 16 czerwca 2017 - 13:58
Tak chodzilo o nutelle. A nie omlet.Ale o co chodzi ? Przecież omlet jest pełnowartościowy, wiem nutella to shit ale ma dobre makrosy to jem
Jeszcze dlugs droga przed toba aby zrozumiec to czy tamto..
Podejście typowo kulturystyczne - dobre makro ma, wiec mozna szamac.
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 16 czerwca 2017 - 14:00
A co to są dobre makrosy?
Ta cała nutella była uzupełnikiem tłuszczu bo za mało tłuszczu w tym było. No i też smakowym
Tak chodzilo o nutelle. A nie omlet.
Jeszcze dlugs droga przed toba aby zrozumiec to czy tamto..
Podejście typowo kulturystyczne - dobre makro ma, wiec mozna szamac.
A na mikro też mam patrzeć ?
Napisano 16 czerwca 2017 - 14:08
Napisano 16 czerwca 2017 - 14:20
Uzupełnieniem jakiego tluszczu?Ta cała nutella była uzupełnikiem tłuszczu bo za mało tłuszczu w tym było. No i też smakowym
A na mikro też mam patrzeć ?
Nie lepiej bylo dodac 8 jajek do omleta?
Nie lepiej?
Dlaczego?
Widze ze zalezy ci na trzewnym otluszczeniu calego ciala.
I nie zalezy tobie na redukcji.
Napisano 16 czerwca 2017 - 14:21
Przynajmniej nie jem kanapki z nutellą. Głównym składnikiem chleba białego jest skrobia czyli cukier prosty. A w nutelli wpierdalają po 3 tony cukru na 1 g nutelli. Czyli to tak samo jakbym jadł cukier i cukier. Już łatwiej dać tabliczkę czekolady, żeby nie męczyć się z kanapkami. Tak btw. Skąd się wzięło powiedzenie, że kanapka z jakąś kurvva nutellą jest zdrowa i pełnowartościowa ? Przed chwilą zobaczyłem skład i jest tam 13% orzechów laskowych, 6% mleka a reszta to inne dodatki
Napisano 16 czerwca 2017 - 14:22
Uzupełnieniem jakiego tluszczu?
Widze ze zalezy ci na trzewnym otluszczeniu calego ciala.
I nie zalezy tobie na redukcji.
Dobra nie będę już szukał tłumaczeń bo tylko się pogrążam. Nie miałem po prostu masła orzechowego a w naszym zadupiu nie ma masła orzechowego, więc poszedłem kupić tą nutellę
Napisano 16 czerwca 2017 - 14:29
A w nutelli wpierdalają po 3 tony cukru na 1 g nutelli.
Sam piszesz jak wygląda produkcja nutelli, wcześniej piszesz, że jesteś grubszy i chcesz schudnąć, a zamiast zacząć jeść po prostu zdrowe rzeczy liczysz jakieś makrosy, kalorie i wpierdzielasz gówno... ja pierdziele ręce opadają. Z takim podejściem nigdy nie schudniesz albo zawsze prędzej czy później będziesz wracał do bycia grubym, tym bardziej, że w tej chwili masz dopiero 13 lat i metabolizm praktycznie najlepszy jaki będziesz miał kiedykolwiek. Z czasem będzie tylko coraz gorzej więc co wtedy zrobisz? Będziesz jadł 800kcal dziennie i 1,5 łyżki nutelli z rana?
Dam ci radę: przemyśl sobie dobrze kwestie odżywiania bo głupie nawyki nabrane teraz będą Ci ciążyły już całe życie.
Napisano 16 czerwca 2017 - 22:20
16.06.2017r.
Szczęść Boże. Dzisiaj nie było opierdzielania się. Poszedł ostry jak na mnie fbw. Dałem radę 3 serie, bo stwierdziłem, że sensowniej będzie wykonać te 3 serie poprawnie niż 4 serie byle jak. Nwm czemu, ale w uj miałem duży apetyt.
Rozgrzewka - 10 min rozciagania dynamicznego
Podciąganie na drążku - 10 10 10
Klatka piersiowa - Pompki 10 10 10
Plecy - Wiosłowanie hantlami 10.5 kg jedna 10 10 10 10
Nogi - Przysiady 10 10 10
Triceps - Francuzy na ławce siedząc 10.5 kg 10 10 10
Biceps - Uginanie hantli siedząc 12.5 kg jedna 10 10 10
Barki - Pompki pike 10 10 10
Brzuch - Jackknife 15 15 15 Heel touches 10 10 10 Plank knee to elbow 10 10 10
L-sit - Scapula dips 15 15 15 na podłodze, L-sit z podwyższeniem 30 s 30 s 30 s
Jedzenie :
Śniadanie - Omlet z 2 jajek, banan, jogurt naturalny, ser biały, truskawki
Obiad - 400 g ryżu gotowanego, 200 g piersi z kurczaka smażonej na oleju kokosowym rafinowanym 3 nektarynki
Posiłek przedtreningowy - 2 nektarynki, kabanosy 100 g. Pisało 100g mięsa w 200 g produktu. Z początku myślałem, że tam jest aż 100 g mięsa w 100 g produktu, ale potem tych chamów rozgryzłem i jest tylko 50 g mięsa w 100 g
( wszystko oddzielnie )
Posiłek potreningwy - kabanosy 100g, Płatki kukurydziane, 250 ml mleka, 300 g truskawek ( wszystko oddzielnie)
Na 100% była nadwyżka kcal. Ale raczej w moim wieku to nic złego raz na jakiś czas zrobić taką nadwyżkę, tym bardziej, że głównie ze zdrowych źródeł
Użytkownik Soquł edytował ten post 16 czerwca 2017 - 22:21
Napisano 17 czerwca 2017 - 18:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś