Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Moje HSPU

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
182 odpowiedzi w tym temacie

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

no jakoś tak to leci- przychodzę-jadę-do widzenia. Dobra metoda dla osób z małą ilością czasu bo ja aktualnie nie mam go na tyle żeby 2 godziny na placu treningowym spędzić. Na początku lipca dam znać jaki nastąpił progres w HSPU bo, że nastąpi to święcie w to wierzę:)

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Czekam z niecierpliwością.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Po dosłownie kilku sesjach rozciągania nadgarstków (zacząłem wczoraj) ich stan poprawił się znacznie. Spokojnie i bez bólu zrobiłem drabinkę hspu. Wieczorem jeszcze jedną se walnę a w planie piramidka (jak już nadgarstki całkiem ok będą).Jest spoko. Rozciąganie nadgarstków daje radę choć nadal jeszcze strzelają jak suche drzewo:) No ale dopiero wczoraj się do tego zacząłem przykładać

• 1

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Wczoraj piramida w podciąganiu wąski nachwyt w sekwencji 2-3-4-5-6-7-8-7-6-5-4-3-2. W 15 minut to zrobiłem i jest rzeczywiście dość intensywne. Do tego stopnia, że po treningu musiałem walnąć na chwilę w kimono:) Parę wznosów nóg dołożyłem. Rozciągam nadgarstki, na razie trening trochę na pół gwizdka ale wkrótce dowalę ostro

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Ręce skatowane dość mocno jakby mi ktoś pałą walił po dłoniach:) 1 dzień na całkowitą regenerację czyli-nie robimy rąk! Nadgarstki o wiele lepiej ale bez chwili odpoczynku nie dojdą do siebie. Dzisiaj więc nogi. Przysiady i wznosy na palce. Jest moc ale drabiny dają w kość zarówno w HSPU jak i podciągu (szczególnie, że wąski jadę). Będzie ciężko nic nie robić dziś łapami ale jakoś wytrzymam hehe

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Po dniu regeneracji rąk już nie wyrobiłem i drabina HSPU na głodniaka z rana:) dobrze weszło! 21 powtórzeń w 15 minut w sumie.

• 1

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Podciąganie piramidką podniosła Ci wytrzymałość?;p ładnie 60 podciągnięć w 15 minut

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

62:) A nie wiem jeszcze jaki efekt bo dopiero 2 takie sesje zrobiłem. Ale pasuje mi ten styl. Konkret uderzenie mam w bica na wąskim podchwycie

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Też jutro spróbuje piramidki :) 

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Bejek jak cię znam to ty tę piramidkę sobie podrasujesz trochę hehe. Też dumam czy nie pojechać do 10 powtórzeń i w dół no ale wówczas robi się jakieś 90 podciągnięć, konkretna sprawa

• 1

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Hah, miałem robić piramidkę ale figury trzaskałem, ja spróbuje taką zrobić tylko do 10, co 45 sekund, męczące strasznie ale zobaczymy xd 

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Chciałem wszystkim serdecznie podziękować za rady w sprawie moich bolących nadgarstków! Po kilku dniach rozciągania ból ustał. Teraz już wiem, że regularne rozciąganie jest mi NIEZBĘDNE. Dzięki wszystkim! Znów mogę ćwiczyć bez bólu i z radością:)

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

zamknięcie miesiąca:) W czerwcu zrobiłem w sumie 600 HSPU (przy ścianie). Większość w systemie drabinowym. Nie wiem na ile te drabiny dodały mi siły ale za kilka dni będzie test maxa i wtedy zobaczymy. Nadgarstki zrehabilitowane. Rozciągam regularnie przed pompkami bo tu żartów nie ma. Waga w normie (około 73). Progresja do back levera na kółkach w toku. Przechodzę obecnie do wagi kucznej i plecy wyprostowane, Da się żyć:)

• 2

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Ładny wynik, też jestem ciekaw efektywności Twoich sesji.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Dzięki! Robiłem już więcej ale wówczas nadgarstki nie wytrzymywały. Co do drabin to jedno jest pewne-dają w kość! Teraz każdy kto mnie widzi to mówi-ale schudłeś! hehe poszło ze 3 kg bez dopinania diety na tym systemie drabinowym. Zostanę na pewno przy tym póki co. Pojutrze dam znać jaki maks mi wychodzi w HSPU. Aktualny rekord to 7. Pewnie skręcę film z próby pobicia:)

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Nieźle ciśniesz z tymi hspu. Ja robię plecami do ściany, chcę dojechać do poziomu 6 x 12 powtórzeń z dobrą techniką, krótkie przerwy - szczyt intensywności xd 

Uczę się stania na rekach, więc myślę że za 3,4 miesiące hspu bez ściany wejdzie ;d 

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

12 powt. to już naprawdę sporo, ja póki co rekord 7. Do  free nigdy nie robiłem podejść za wielu ale na pewno warto. Może kiedyś. Cały czas upieram się, że plecami do ściany jest bardziej siłowo bo we free inne ułożenie rąk i praca nad balansem ale oczywiście podziwiam jak ktoś bez ściany robi

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

No ja robię  po 4,5 w serii i jeszcze nie pełen zakres 3/4. Ja mam ogólnie ręce na szerokości barków, muszę  je trochę rozszerzyć bo za trudno jest xd 

Nie mogę za dużo serii hspu robić bo mam jeszcze w planie dipy, bym chyba zdechł ;D 

• 0

Mateusz_handstand

Mateusz_handstand

Advanced Member

• Bywalec
  • 438 postów
  • LokalizacjaŚwiecie

A jak odprowadzasz łokcie jeśli masz ręce na szerokości barków ? o.O

Generalnie im szerzej, tym mniej udziału bierze triceps, a większą pracę wykonują mięśnie naramienne. Analogicznie w drugą stronę :)

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 145 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Odprowadzam do tyłu, a to normalne, w sumie wąskie hspu większość pracy przejmuje triceps. Ja zrobie dziś szerokie, chce poprawić siłę barków, na triceps mam dipy, zobaczymy jak sobie poradzę z przerwami max 2 minuty. ;P 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych