Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dziennik dipsiarza!:D

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
506 odpowiedzi w tym temacie

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów
Zajebista sylwetka :) widac ze mięśnie nie są obojętne na taka objętość treningową:) ogólnie też chciałbym mieć co w tym rodzaju- nie za duża ale idealnie wyrzeźbiona:)
  • 0

Dipsiarz

Dipsiarz

Pracuj ciężko w ciszy, niech efekty robią hałas!

• Bywalec
  • 586 postów

Dzięki:) Generalnie po świętach przez to zapalenie przyczepów mnie trochę podlało ale wracam na właściwe tory i myślę, że będzie już tylko lepiej:)

Dziś brzuch i nogi:) w końcu wróciłem z tym na drążek :D 

5x7 wznosy z L do drążka 
5x10 wznosy prostych nóg do drążka
5x8 krążenia nóg do drążka
5x15 wycieraczki

5x20 przysiadów zwykłych 
5x20 przysiadów wąskich

miałem zrobić jeszcze 5x10 wznosów prostych nóg w zwisie na drążku ale trochę nauki mam i lipa, może przed snem uda się jeszcze zrobić:)

• 0

Eagle

Eagle

Advanced Member

• Użytkownik
  • 49 postów
Sylwetka mega , gratuluję
Nie myślałeś żeby przenieść się na podciąganie i pompki na jednej ręce ? Masz jakiś cel ?
  • 0

Ćwicz a będzie Ci dane

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Eagle, dzięki, myślałem, ale w sumie myślę, że jakoś do tego nie dojrzałem, podciągnięć na jednej ręce jeszcze nie umiem, choć nie dużo brakuje, pompki jestem w stanie robić i to całkiem chyba sporo, nie wiem, tak czuję, choć maxa w tym nigdy nie sprawdzałem, ale szczerze mówiąc jakoś tak nie mam zaufania do takich ćwiczeń, żeby wykonywać je na dłuższą metę, nie wiem dlaczego. Cele.. Hmm wcześniej byłem strasznie zajarany SW i tymi wszystkimi figurami, ale jakoś tak mi przeszło i po prostu chcę zbudować jak najlepszą sylwetkę, coś na wzór sylwetki Sakera z Warszawskiegokoksu z 2013r (wiem, że oni siłka a nie kali) ale chciałbym kalistenicznie zbudować coś podobnego. Dodatkowo chcę zdobyć jak najlepszą i jak najbardziej wszechstronną siłę i jedyną figurą nad jaką zamierzam się porządnie skupić jest flaga, chcę ogarnąć jak najwięcej ewolucji związanych z flagą, chciałbym też kiedyś wykonać legendarne one arm HSPU ale daleka droga do tego przede mną.

FILMIK Z PODCIĄGANIA BĘDZIE OK. 22 BO MÓJ INTERNET NIE POWALA A FILMIK SPOREGO ROZMIARU I TAK SIĘ WRZUCA JUŻ DŁUŻSZY CZAS, ALE DZIŚ NA PEWNO BĘDZIE:) (dużymi literami to tak, żeby było czytelnie)

Dziś trening podciągania..

Klasycznie
nachwyt
podchwyt
szeroki nachwyt
wąski podchwyt
neutral grip
wąski neutral grip

dwa takie cykle, pierwszy po 15 powt. wykonany bardzo szybko, bo do filmiku, w sumie nie potrzebnie tak szybko chciałem kolejne serie robić, bo wąski neutral grip siadł już jako 14+1 z resztą będzie na filmiku, problemy z kamerą spowodowały, że musiałem wykonać 6 zamiast 4 serii z mniejszymi przerwami (2 się nie nagrały, z resztą wszystko będzie na filmiku, i w poście z filmikiem) Strasznie się spompowałem i nie mogłem potem zbić tej pompy i drugi cykl siadał w większości po 12+3 lub 13+2...

do tego spiczaga przy ścianie i tutaj mały progres
5x10

to tak jak pisałem, za +/- godzinkę będzie post z filmikem

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

https://youtu.be/LWIDIYzwuEA

Jest i filmik. Dwa razy kamera mi nawaliła (nagrywałem tel i zbrakło pamięci) starałem się zmieścić 4 seriami w tych 10 min tak jak pisał Kano, myślę, że się udało, choć ucięło połowę nagrania, przez co musiałem zapierniczać jeszcze 2 serie na szybko na chwytach neturalnych, w tym znów mi zabrakło pamięci, ale sprawdziłem tel, przed wykonaniem wąskiego neutral gripa i tym się uratowałem. Wyczyszczę na dniach telefon. I za tydzień będzie już bez takich przerw. Postaram się też o jakąś lepszą perspektywę, choć nic nie obiecuję, bo nie mam za bardzo jak :D Wrzucam taki jaki mam, żeby nie było, że się wykręcam. Tak to u mnie wygląda, każda seria to wyzwanie. Zawsze przerwa wynosi tyle aby pompa się zbiła, cały trening podciągania trwa blisko godziny. dziś nie udało się jej zbijać, przez co bardziej zmęczony w dalszej części treningu byłem. Przepraszam, też, że na koniec filmiku zdj. przekręciło ale jak wrzucałem do programu, żeby zmontowało to było ok... Tak więc za tydzień powtórka z tego zapewne no i w ostatnim tyg stycznia lub pierwszym tygodniu lutego postaram się o jakiś filmik całościowy.

Edit. + wybaczcie, że tak późno wstawiam, ale brakowało pamięci nie bez powodu... 4 min nagrywania i koło 700 mb zjedzone a jakość nie powala..

• 2

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów
Jest siła! Leci rep i łapa w górę na yt ;)
Ja za miesiąc bije swoje kolejne rekordy siłowe- ostatnio było 20 kgx3 podchwytem a teraz szykuje sie do 30x3, ostatnio pobiłem swój rekord z 15 kg do 20 w nachwycie na 1 powt, i szykuje sie do dipow 30 kg x 5 :) myślę że pójdzie lekko :)
  • 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

wybacz ale to podciąganie to syf. zrób trening z prostymi nogami w kolanach i prostuj łapy do końca. potem nagraj. sam siebie oszukujesz. podciąganie neutralne to już w ogóle wygląda jak byś od połowy robił. popracuj nad tym i się nie obrażaj. 

Boję się jak wygląda reszta ćwiczeń w twoim wykonaniu. 

• 1

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Cloud99, dzięki!:)) motywuje ^^ 20kgx3 to już nieźle :D 30x3 to już będzie miazga:D Nie masz po dipach następnego dnia bólu barków przy rozciąganiu i zmniejszonej mobilności? Mi niestety tak się robi, czy się rozciągam czy nie, to parę dni, szczególnie przedni akton barków tak mam jakby podpięty.. i to dosyć mocno ogranicza siłę w następnych ćwiczeniach, może kwestia kilku treningów..

• 0

Dipsiarz

Dipsiarz

• Bywalec
  • 586 postów

Hyrobdo, nie zrobię treningu z prostymi nogami bo jakbyś nie zauważył to na wyprostowanych rękach sięgam nogami ziemi, więc niema opcji. Co do neutralnego to faktycznie, szczególnie wąski tak wygląda, ale to kwestia perspektywy, bo robię w takim samym zakresie ruchu jak normalny neutral. Rąk w 100 % nie prostuje, bo podobno nie warto doprowadzać do przeprostów w podciąganiu. Przynajmniej z taką opinią się spotkałem i się stosowałem. Tak czy inaczej dzięki za wyrażenie zdania, te niekoniecznie miłe słowa też motywują i myślę, że postaram się poprawić technikę.

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów
Powiem tyle ja praktycznie nigdy żadnych bólów nie mam a jak jakieś sie pojawią to zazwyczaj przechodzi samo po dwóch trzech dniach. Ogólnie nie rozciągam sie wgl bo moim zdaniem jest to niepotrzebne i tylko mnie to osłabia. Kiedyś się rozciągałem i musze że fajnie sie czuje człowiek po tym- jest się tak rozluźnionym ale w rzeczywistości jest się słabszym. Jak juz jakieś rozciąganie to tylko aktywne- trifecta :) A jak nisko schodzisz ? Ja robię dipy na uchwytach od drążka i nie mogę zejść niżej niż do konta 90 % w łokciach bo wale klatą w drążek i może dlatego nic mnie nie boli bo słyszałem że jak się schodzi poniżej to bóle barków mogą wystąpić. Jan Łuka kiedyś o tym mówił a wiadomo że on to raczej sie zna na tym ;)
  • 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

. Ogólnie nie rozciągam sie wgl bo moim zdaniem jest to niepotrzebne i tylko mnie to osłabia. Kiedyś się rozciągałem i musze że fajnie sie czuje człowiek po tym- jest się tak rozluźnionym ale w rzeczywistości jest się słabszym.

Proszę Cie bo jeszcze ktoś to weźmie na poważnie. Gibkość to najważniejsza cecha motoryczna i do tego zanika najszybciej. Na stare lata właśnie to Cię uratuje przed kontuzjami i przedłuży mozliwe życie, nie siła ani nic innego. Rozumiem, że chodzi Ci o to, że wydłużanie skróconych włókien po treningu siłowym nie wpływa teoretycznie dobrze na wzrost siły jednak trzymajmy się propagowania zdrowego nie zawodowo-sportowego trybu życia. Tymbardziej,że jestem pewien iż nie mogłeś na swoim poziomie (ani nikogo na tym forum, chyba że się ukrywa zawodowiec) tego wgl zauważyć. Do tego dodaj też to, że koniec końców im dłuższy mięsień tym silniejszy (odsyłam do czynników kształtowania siły mm).

Pewnego dnia jak dojdziesz do tych dipów + ileś tam kilo to bez rozciągania tego będziesz miał tak przykurczoną obręcz barkową, że np o staniu na rękach będziesz mógł zapomnieć zanim tego nie naprawisz.

Bardzo żałuję, że nie zacząłem się rozciągać na poważnie od razu z początkiem przygody treningowej. Byłbym teraz 100x lepszy, bo siła jest a niektóre elementy po prostu jedynie ogranicza mi mobilność, już nie mówiąc o akrobatyce gdzie umiejąc np szpagat to taki webster staje się banałem.

Co do prostowania rąk hybrydo ma rację, to Ci może jedynie wzmocnić stawy jednak jeśli nigdy tego nie robiłeś i teraz byś zaczął prostować z ciężarem to nie wiadomo jakby się to skończyło, trzeba wrócić do najprostszych wersji z idealną techniką.

Użytkownik czillaut edytował ten post 19 stycznia 2016 - 00:19

• 4

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

jeżeli prostowanie nie byłoby zdrowe to nie robiono by tego na zawodach. skoro nie możesz wyprostować nóg to zegnij je w kolanach ale nie rozłączaj ich i nie podwijaj. jeżeli robisz tak podciąganie i doczepiasz ciężar to skończysz jak przykurcz albo z kontuzją.

Co do rociągania to cloud robisz wielką głupotę. Każdy robi jak uważa 

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów

Proszę Cie bo jeszcze ktoś to weźmie na poważnie. Gibkość to najważniejsza cecha motoryczna i do tego zanika najszybciej. Na stare lata właśnie to Cię uratuje przed kontuzjami i przedłuży mozliwe życie, nie siła ani nic innego. Rozumiem, że chodzi Ci o to, że wydłużanie skróconych włókien po treningu siłowym nie wpływa teoretycznie dobrze na wzrost siły jednak trzymajmy się propagowania zdrowego nie zawodowo-sportowego trybu życia. Tymbardziej,że jestem pewien iż nie mogłeś na swoim poziomie (ani nikogo na tym forum, chyba że się ukrywa zawodowiec) tego wgl zauważyć. Do tego dodaj też to, że koniec końców im dłuższy mięsień tym silniejszy (odsyłam do czynników kształtowania siły mm).

Pewnego dnia jak dojdziesz do tych dipów + ileś tam kilo to bez rozciągania tego będziesz miał tak przykurczoną obręcz barkową, że np o staniu na rękach będziesz mógł zapomnieć zanim tego nie naprawisz.

Bardzo żałuję, że nie zacząłem się rozciągać na poważnie od razu z początkiem przygody treningowej. Byłbym teraz 100x lepszy, bo siła jest a niektóre elementy po prostu jedynie ogranicza mi mobilność, już nie mówiąc o akrobatyce gdzie umiejąc np szpagat to taki webster staje się banałem.

Nie wiem po co się rozpisujesz i marnujesz 15 minut skoro ja i tak Cb nie będę się słuchać ;)
  • 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Haha chłopie ostatnia rzecz jaka mnie obchodzi to co ty sobie z tym zrobisz, na celu mam prozdrowotne działanie tego forum i jako moderator reaguje. A tak chamską odpowiedzią właśnie chyba potwierdziłeś, że cyferka w nicku to rocznik : ) Uwielbiam po prostu jak 15 latki po roku treningów udają ekspertów. Leci warn.

• 3

Eagle

Eagle

Advanced Member

• Użytkownik
  • 49 postów
Wyskakuje mi że film niedostępny , nie wiem co jest
  • 1

Ćwicz a będzie Ci dane

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 010 postów

Haha chłopie ostatnia rzecz jaka mnie obchodzi to co ty sobie z tym zrobisz, na celu mam prozdrowotne działanie tego forum i jako moderator reaguje. A tak chamską odpowiedzią właśnie chyba potwierdziłeś, że cyferka w nicku to rocznik : ) Uwielbiam po prostu jak 15 latki po roku treningów udają ekspertów. Leci warn.

Dzieki bardzo ! Masz repa ode mnie za to ;) głównie za powód punktu ostrzeżenia" szkodzi innym userom "- no rzeczywiście;) ja tylko pisze a każdy ma swój rozum i zrobi co chce :)

/

No szkodzisz bo ktoś przeczyta, zobaczy, że pisał to "bywalec" z ileś tam postów i powie, że tak przeczytał, powie koledze, który zaczyna i bedą rozpowiadać, że na kalipl piszą że rozciąganie szkodzi.

EOT bo na prawdę z tego forum czasem się już robi kalisteniczne sfd....nast post nie na temat treningu dipsiarza bd usuwany

Użytkownik czillaut edytował ten post 19 stycznia 2016 - 00:55

• 0

Guest_Clyde_*

Guest_Clyde_*
  • Gość

https://youtu.be/LWIDIYzwuEA

Jest i filmik. Dwa razy kamera mi nawaliła (nagrywałem tel i zbrakło pamięci) starałem się zmieścić 4 seriami w tych 10 min tak jak pisał Kano, myślę, że się udało, choć ucięło połowę nagrania, przez co musiałem zapierniczać jeszcze 2 serie na szybko na chwytach neturalnych, w tym znów mi zabrakło pamięci, ale sprawdziłem tel, przed wykonaniem wąskiego neutral gripa i tym się uratowałem. Wyczyszczę na dniach telefon. I za tydzień będzie już bez takich przerw. Postaram się też o jakąś lepszą perspektywę, choć nic nie obiecuję, bo nie mam za bardzo jak :D Wrzucam taki jaki mam, żeby nie było, że się wykręcam. Tak to u mnie wygląda, każda seria to wyzwanie. Zawsze przerwa wynosi tyle aby pompa się zbiła, cały trening podciągania trwa blisko godziny. dziś nie udało się jej zbijać, przez co bardziej zmęczony w dalszej części treningu byłem. Przepraszam, też, że na koniec filmiku zdj. przekręciło ale jak wrzucałem do programu, żeby zmontowało to było ok... Tak więc za tydzień powtórka z tego zapewne no i w ostatnim tyg stycznia lub pierwszym tygodniu lutego postaram się o jakiś filmik całościowy.

Edit. + wybaczcie, że tak późno wstawiam, ale brakowało pamięci nie bez powodu... 4 min nagrywania i koło 700 mb zjedzone a jakość nie powala..

Myślę że trochę za szybko robisz powtórzenia i podciągaj się w hollow body. ( tak jak ty kiedyś też się podciągałem)

W sylwetce jest o wiele lepiej. Dobrze by było gdybyś zaczął.  "Ilość za jakość" tak jest u ciebie, czasami robisz też bez fazy negatywnej powtórzenia , myślę że jesteś już zmęczony, gdy tak robisz ale lepiej gdybyś się opuszczał.

Bez obrazy że tak piszę mam szacunek do ciebie za twoje osiągnięcia, ale popraw technike w podciąganiu.

Jakbyś mógł to wrzuć inne ćwiczenia . :D

• 1

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 postów

Hyrobdo, nie zrobię treningu z prostymi nogami bo jakbyś nie zauważył to na wyprostowanych rękach sięgam nogami ziemi, więc niema opcji. Co do neutralnego to faktycznie, szczególnie wąski tak wygląda, ale to kwestia perspektywy, bo robię w takim samym zakresie ruchu jak normalny neutral. Rąk w 100 % nie prostuje, bo podobno nie warto doprowadzać do przeprostów w podciąganiu. Przynajmniej z taką opinią się spotkałem i się stosowałem. Tak czy inaczej dzięki za wyrażenie zdania, te niekoniecznie miłe słowa też motywują i myślę, że postaram się poprawić technikę.

Jak najbardziej całkowicie prostuj ręce, najlepsze efekty zawsze osiąga się w pełnym zakresie ruchu. Poza tym nie szarp tak ruchu.

Ja też mam za nisko drążek i przy pełnym zwisie prawie dotykam kolanami podłogi. Nogi po prostu wyciągnij przed siebie, zrób 1/3 L-sit a najlepiej hollow body i tak się podciągaj. Jest wtedy ciężej i masz większe napięcie. Dodatkowo nie masz szans pomagać sobie nogami.

• 1

Eagle

Eagle

Advanced Member

• Użytkownik
  • 49 postów

W końcu udało mi się odtworzyć film !

Od siebie dodam żebyś zakończył serie kiedy tracisz technikę ; prostuj łokcie - jeszcze nikomu chyba się nie stało od prostowania łokci ; staraj się nie bujać czyli nie zarzucaj nóg i oczywiście pamiętaj o kontroli w fazie ekscentrycznej.

Pisałeś że specjalnie robisz szybko na potrzeby filmu, ale to już przesada.

Myślałem że będzie lepiej ale cóż . Wytrwałości :)

• 1

Ćwicz a będzie Ci dane

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Dzięki za filmik!

Odnośnie techniki, to mi tam... Wiadomo, że zawsze można coś poprawić :-)

• 1

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych