Kilka informacji na temat mojej sylwetki i stażu:
Imię: Szymon,
Wzrost: 171 cm,
Waga: 79,5 kg,
Cel: redukcja,
Staż: 15 miesięcy bez przerw + od zawsze za pan brat ze sportem,
Praca: Informatyk, 8 godzin.
Wymiary wrzucę podczas następnych pomiarów, ponieważ nie robiłem tego od półtorej miesiąca, a chciałbym zrobić podsumowanie miesiąca i tam wrzucić wszystkie informacje na temat mojej sylwetki.
Mój aktualny plan treningowy to Push & Pull:
Pn: Pull + kardio(aeroby),
Wt: Push + kardio(aeroby),
Śr: kardio(wysoka intensywność/interwały),
Cz: Pull + kardio(aeroby),
Pt: Push + kardio(aeroby),
Sb: kardio(aeroby/interwały),
Nd: kardio(aeroby).
Jak wypada naprawdę zły dzień, to albo rezygnuję z kardio po treningu siłowym, albo w dzień kardio robię wolne.
Robię 6 tygodniowe cykle treningowe, po takim okresie robię tydzień lekkich treningów 50% obciążenia, 50% serii, a czasami i jeszcze lżejsze, czasami jest to półtorej tygodnia, zależy czy czuję, że organizm zdążył się odpowiednio zregenerować.
Od razy zaznaczam, że jestem zwolennikiem liczenia kalorii, wg mnie jest to podstawa w diecie, budowa mojego ciała nie pozwala mi na jedzenie na oko na redukcji, a nawet w okresie utrzymywania wagi i lekkiej masy muszę rozważnie wyliczać kaloryczność posiłków. Przechodząc dalej, dwie redukcje mam już za sobą, jeden cykl masowy wyszedł mi na dobre, drugi niestety przerwała kontuzja, potem dobiło mnie zapalenie ucha i przez trzy tygodnie zamiast "mięska" wpadł tłuszczyk i aktualnie znowu jestem na redukcji. Kontuzja rozcięgna podeszwowego zakończyła moją karierę z bieganiem, a bardzo to lubiłem, wracałem kilkukrotnie, lecz po kilku treningach ból powracał, więc przerzuciłem się na rower szosowy. Nie mam nałogów, no może poza treningiem

Dzisiejszy trening - nr 168 - (Push):
1. Uginanie ramion na drążku:
10,10,10
2. Uginanie ramion na poręczach:
10,9,9
3. Pompki gimnastyczne:
12,12,11
4. Przysiady:
15,15,15
5. Wspięcia na palce:
15,15,15
Przerwy między seriami na poziomie 60-70 sekund.
Trening lepszy od wczorajszego, wczoraj alergia nie dawała za wygraną i dzisiaj byłem lekko zmęczony w ciągu dnia.
Dzisiejsze kardio wykonane zaraz po treningu siłowym:
http://www.navime.pl/trasa/751459
Resztę treningów kardio możecie obejrzeć w moim profilu na navime.
Poruszę temat, który na forum jest jakby to ująć delikatny, ale jest to część moich treningów i diety, więc proszę wstrzymać się od komentarzy, jeśli komuś coś nie pasuje.
Moja suplementacja:
1. Witamina D3,
2. Witamina A(zalecenie lekarza),
3. Witamina C lewoskrętna w proszku(zalecenie lekarza),
4. Białko WPC lub Mix WPI/WPC/WPH,
5. ActiveLab ZMA,
6. Hi-Tec BCAA Powder,
7. Dorian Yates BlackBombs,
8. BPI 1.M.R Vortex,
9. Olimp VITA-MIN Multiple Sport.
Z biegiem czasu wrzucę jakieś zdjęcia sylwetki, czasami na treningach wprowadzam urozmaicenia, które też będę tutaj notował. Mam nadzieję, że mój dziennik będzie cennym źródłem informacji, nie ukrywam, że liczę na wasze komentarzem, które dodadzą mi motywacji do jego prowadzenia.